sábado, enero 16, 2021
Societat
Noticies de Societat

818

Es tracta dels terrenys d’ampliació de l’Institut José Vilaplana amb una extensió de 3.400m2 que permetran oferir uns 150 estacionaments gratuïts.

La Brigada Municipal ha iniciat les feines d’ampliació del pàrquing de l’Hospital Comarcal per oferir més places d’estacionament per a les centenars de persones, entre treballadors i pacients, que cada dia es traslladen fins al centre sanitari. Aquestes tasques es realitzen als terrenys de l’ampliació de l’Institut José Vilaplana i permetran oferir 150 places d’estacionament gratuïtes. 

El regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha comentat que les obres responen a les demandes dels mateixos treballadors i usuaris de l’Hospital Comarcal que reivindicaven més espai per a estacionar els vehicles. En aquest sentit ha destacat que «tot i l’ampliació del pàrquing que ja es va fer l’any passat, s’ha quedat menut per acollir el gran volum de cotxes que cada dia es trasllada fins al centre hospitalari, així que hem decidit aprofitar els terrenys de l’ampliació de l’institut José Vilaplana per crear més places d’estacionament».

Pel que fa a les obres, ha indicat que es comptarà tot el terra per crear una superfície totalment plana, però sobretot perquè no s’aixeque la pols en cas de vent i evitar així molèsties als usuaris. D’altra banda, l’entrada al pàrquing es farà amb una rampa de formigó per garantir un accés òptim als vehicles. Així mateix el regidor Alsina afegia que també es farà la instal·lació de llums i focus per donar una bona visibilitat de l’espai. 

En total es tracta de 3.400m2 que suposaran la creació de 150 places de pàrquing gratuïtes, als terrenys de l’ampliació de l’institut José Vilaplana, sense que supose cap despesa extra per a l’Ajuntament.

 

654

Les feines es desenvolupen a través de la regidoria d’Obres i Serveis, amb l’objectiu de deixar els barrancs nets de cara a la temporada estiuenca. Aquestes actuacions es realitzen dues vegades a l’any i estan incloses dintre del contracte de neteja viària de l’Ajuntament amb l’empresa concessionària.

 

El regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha indicat que «amb aquestes feines sobretot es vol deixar els barrancs en òptimes condicions per afrontar l’estiu, desbrossant les restes vegetals per reduir així el risc d’incendis». D’altra banda, ha afegit que també es farà la retirada dels embalums i les escombraries que hi puguen haver per donar una millor imatge del municipi de cara al turisme.

 

Cal destacar que amb l’arribada de la tardor també es realitzen aquestes tasques, però estan adreçades per evitar possibles inundacions en cas de produir-se pluges torrencials, retirant les andròmines i restes vegetals per permetre els pas de l’aigua.

 

En els propers dies es faran les tasques de desbrossament a les desembocadures del riu Sénia i Cervol, així també com en els barrancs del Triador, Barbiguera, Saldonar, Salines i Aiguadoliva.

 

1935

Les associacions Femme Força Vinaròs i Mi mano es tu apoyo participan en el Punt Morat que, per primera vegada, ha implantat l’Ajuntament de la nostra ciutat, en diversos actes del Carnestoltes de Vinaròs. Amb la seva col·laboració en el Punt Morat, volen prevenir i ajudar les situacions de violència masclista o assetjament que poden ocórrer en aquests actes multitudinaris.
La Regidora de Serveis Socials, Discapacitat i Igualtat, Mamin Ruiz, ha engegat aquests Punts Morats, en els quals també col·labora la Policia Local. En els Punts Morats es repartiran xapes, polseres i fullets amb el lema «No és no, sempre». Estan situats en la Gala de les Reines, en l’entrada del recinte del Carnestoltes i en el recorregut de les desfilades. Des de Femme Força es posa l’accent que no cal tolerar que l’alcohol o les drogues serveixin de pretext perquè es produeixin agressions sexuals i abusos durant aquests carnestoltes.
Mi mano es tu apoyo ja porta anys treballant oferint ajuda i orientació a les víctimes de violència de gènere en tot el que necessiten per sortir de la seva situació de maltractament. Femme Força Vinaròs és una associació feminista que s’ha fundat aquest any en la nostra localitat. Són un grup d’aproximadament 40 dones, la presidenta de les quals, Lara Domenech, ens explica que pretenen com a associació visibilizar el paper de les dones en la societat, promoure la seva participació en la mateixa i reivindicar i informar sobre el feminisme.

 

1036

 

Tal com estava previst, el Carnestoltes arribà a Vinaròs per primera vegada pel nostre port. L’escenificació va ser de Xarxa Teatre. El grup teatral de Vila·real coneix molt bé la nostra festa, ja que en diverses ocasions s’ha encarregat de rebre i acomiadar a tan ili·lustre personatge.

Totes les reines del Carnaval 2018 van acudir a rebre’l al port i en desfilada van arribar fins l’ajuntament.

Mireu fotos d’Aparicio.

1266

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, han atès la petició de la direcció del CEIP Manuel Foguet per poder posar en marxa un hort ecològic. Joan Segura és l’encarregat d’ensenyar i guiar els alumnes en aquesta activitat.

720

A causa dels treballs de desratització que s’estan duent a terme al centre urbà de la localitat des de la setmana passada, la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient avisa que és possible que es produeixi un repunt de la presència de rosegadors a la via pública.

Aquesta situació és temporal i fruit de l’efecte d’aquest tractament per al control de plagues a la localitat que porta a terme l’empresa especialitzada. Us demanem que disculpeu les molesties.

2466

Clàudia Segura, Patrícia Villarroya i Anna Bordes van ser les vinarossenques afortunades que van estar presents en el comiat de Merlí, la sèrie de TV3 que ha apassionat als seus seguidors amb la filosofia. Des de Barcelona, van poder conèixer als principals actors, els peripatètics del segle XXI. A les fotos estan en Pol Rubio, Bruno Bergeron i Mónica Villamore, en la vida real, Carlos Cuevas, David Solans i Júlia Creu. Va ser una nit inoblidable.

 

995

Després de rebre diversos avisos de la presència de panderoles i rosegadors en diversos punts del municipi, la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient informa que, a través de l’empresa concessionària del contracte per al control de plagues a la localitat, s’ha posat en marxa una campanya especial per evitar la seua proliferació a la localitat.

«A través de les reunions ciutadanes que realitza l’Ajuntament, vam detectar que en algunes zones continua havent presència d’aquests animals, per la qual cosa vam sol·licitar intensificar les accions per abordar aquesta problemàtica», ha assenyalat el regidor de l’àrea, Jordi Moliner.

Jesús González, en representació de l’empresa Lokímica, ha explicat que tot i que recentment tota la via pública ja va ser tractada, es tornarà a realitzar el tractament per tota la població amb un nou producte.

Per a això s’han traslladat fins a Vinaròs quatre equips especialitzats que, al llarg d’aquesta setmana, estaran treballant en tota la xarxa de clavegueres i també en parcs i jardins, així com en la detecció de possibles focus privats de cria d’aquestes espècies.

«Anem a veure què està passant i a revisar de nou per evitar que es pugue incrementar la presència de panderoles i rosegadors al municipi», ha conclòs González.

 

2178

La mestra del CEIP Assumpció de Vinaròs, Encarna Royo Zaera, natural de Fortanete, es jubila, per la qual cosa els seus companys en actiu i jubilats l’acomiadaren en una festa plena de moments divertits i emocionants. Anys enrere, ja s’havia jubilat en aquesta mateixa escola, el seu espós Rafael Calvo, més fotos a www.assumpcio.es

J.Emili Fonollosa Antolí

 

820
  • Helena Ferrando ha presentado en Vinaròs el nuevo modelo de servicios sociales y su financiación a los alcaldes y concejales de los municipios de las comarcas de Els Ports y el Alt y Baix Maestrat

 

  • Los ayuntamientos de las tres comarcas reciben 1’1 millones de euros para la contratación de profesionales en los equipos base

 

  • El nuevo modelo de servicios sociales de la Conselleria beneficia a los municipios más pequeños del Consorci Pobles Menuts y de la Mancomunidad Castelló Nord en los que se incrementa alrededor del 250%

 

El nuevo modelo de servicios sociales elaborado por la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas incrementa este año en un 170 por ciento la inversión en los municipios de las comarcas de Els Ports y del Alt y Baix Maestrat para la contratación de 42 nuevos profesionales que formarán parte de los equipos base de servicios sociales, según ha señalado la secretaria autonómica de Servicios Sociales y Autonomía Personal, Helena Ferrando.

 

Ferrando ha presentado hoy en Vinaròs este nuevo sistema y su financiación a los alcaldes y concejales de los ayuntamientos de las tres comarcas, y ha destacado la apuesta de la Conselleria por la “remunicipalización” de los servicios sociales con un incremento presupuestario que permitirá aumentar la ratio de los profesionales.

 

La secretaria autonómica ha explicado que, frente a los 408.772 euros destinados el año pasado, el nuevo modelo de servicios sociales diseñado por la Conselleria permite una inversión de 1.106.124 euros recogidos en el presupuesto de este año para los equipos base de las tres comarcas lo que supone un incremento del 170’6 por ciento de media.

 

Cabe destacar que este nuevo modelo de financiación beneficia a los municipios más pequeños, ya que la dotación económica para los equipos base de los ayuntamiento se incrementa alrededor del 250% en los casos del Consorci Pobles Menuts o la Mancomunidad Castelló Nord.

 

Helena Ferrando ha destacado la necesidad de reconstruir un sistema público digno “donde el municipalismo sea el instrumento para fomentar políticas de proximidad y donde los equipos de base puedan trabajar desde la prevención con el objetivo de rescatar personas y ofrecer una atención social de calidad”.

 

Este incremento presupuestario para el fortalecimiento de los servicios sociales municipales permite a los ayuntamientos aumentar las contrataciones de personal y crear una red de profesionales “capaz de compaginar la proximidad a la ciudadanía con los recursos precisos para la cobertura de las necesidades sociales”, ha explicado la secretaria autonómica.

 

De esta manera, el objetivo es conseguir que entre 2017-2019 todos los municipios y mancomunidades de la Comunitat Valenciana dispongan de un trabajador o trabajadora social, un educador o educadora social, un psicólogo o psicóloga, un asesor o asesora jurídica y un administrativo o administrativa.

 

El aumento de personal “repercute en una mejor atención a las personas” ha indicado Ferrando, quien ha explicado que con las inversiones de la Conselleria de Igualdad las ratios de profesionales por habitante de las comarcas de Els Ports y el Alt y Baix Maestrat pasarán de un profesional cada 5.869 habitantes en 2016, a uno por cada 2.222 habitantes a finales de este año.

 

Un 170 por ciento de incremento

 

Todos los municipios de las comarca perciben este año un aumento en la financiación de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas para servicios sociales y, por tanto, en el presupuesto destinado a los equipos base. Aunque el incremento de la inversión es un 170’60 por ciento de media, algunos municipios como Benicarló o Vinaròs reciben un incremento respecto al año pasado del 185 por ciento.

 

Por comarcas, la comarca de Els Ports recibe para la financiación de los equipos base un total de 125.934 euros frente a los 54.619 del pasado año. Concretamente los municipios de la Mancomunidad Els Ports, Forcall, La Mata, Morella, Olocau del Rey, Vallibona, Villores, Villafranca del Cid, Castell de Cabres y la Pobla de Benifassà, reciben este año una inversión de 98.702 euros, mientras que las localidades que forman el Consorci de Pobles Menuts, Castellfort, Herbés, Palanques, Portell de Morella, Todolella y Zorita del Maestrazgo, perciben 27.321 euros, lo que supone un 273% más que el pasado año.

 

Por su parte, los municipios de Albocàsser, Ares del Maestre, Benassal, Culla, Tírig, Torre d’en Besora y Vilar de Canes de la Mancomunidad Alt Maestrat, tienen este año una inversión de 54.463 euros, más del doble que la cantidad recibida en 2016.

 

Por último la comarca del Baix Maestrat tendrá una financiación de 925.725 euros, un 178 por ciento más que el pasado año. Por municipios, Santa Magdalena de Pulpis 13.615 euros, Alcalà de Xivert y Peñíscola reciben 85.086 euros cada una y 285.882 euros las localidades de Benicarló y Vinaròs. Los municipios de la mancomunidad de Castelló Nord, Catí, Cervera del Maestre, La Salzadella, Sant Jordi, Sant Mateu y Xert un total de 85.086 euros, la misma cantidad que las localidades de la mancomunidad del Baix Maestrat, Càlig, Canet lo Roig, La Jana, Rosell, San Rafael del Rió y Traiguera.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies