lunes, diciembre 18, 2017
Societat
Noticies de Societat

382

Després de rebre diversos avisos de la presència de panderoles i rosegadors en diversos punts del municipi, la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient informa que, a través de l’empresa concessionària del contracte per al control de plagues a la localitat, s’ha posat en marxa una campanya especial per evitar la seua proliferació a la localitat.

“A través de les reunions ciutadanes que realitza l’Ajuntament, vam detectar que en algunes zones continua havent presència d’aquests animals, per la qual cosa vam sol·licitar intensificar les accions per abordar aquesta problemàtica”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, Jordi Moliner.

Jesús González, en representació de l’empresa Lokímica, ha explicat que tot i que recentment tota la via pública ja va ser tractada, es tornarà a realitzar el tractament per tota la població amb un nou producte.

Per a això s’han traslladat fins a Vinaròs quatre equips especialitzats que, al llarg d’aquesta setmana, estaran treballant en tota la xarxa de clavegueres i també en parcs i jardins, així com en la detecció de possibles focus privats de cria d’aquestes espècies.

“Anem a veure què està passant i a revisar de nou per evitar que es pugue incrementar la presència de panderoles i rosegadors al municipi”, ha conclòs González.

 

141
  • Helena Ferrando ha presentado en Vinaròs el nuevo modelo de servicios sociales y su financiación a los alcaldes y concejales de los municipios de las comarcas de Els Ports y el Alt y Baix Maestrat

 

  • Los ayuntamientos de las tres comarcas reciben 1’1 millones de euros para la contratación de profesionales en los equipos base

 

  • El nuevo modelo de servicios sociales de la Conselleria beneficia a los municipios más pequeños del Consorci Pobles Menuts y de la Mancomunidad Castelló Nord en los que se incrementa alrededor del 250%

 

El nuevo modelo de servicios sociales elaborado por la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas incrementa este año en un 170 por ciento la inversión en los municipios de las comarcas de Els Ports y del Alt y Baix Maestrat para la contratación de 42 nuevos profesionales que formarán parte de los equipos base de servicios sociales, según ha señalado la secretaria autonómica de Servicios Sociales y Autonomía Personal, Helena Ferrando.

 

Ferrando ha presentado hoy en Vinaròs este nuevo sistema y su financiación a los alcaldes y concejales de los ayuntamientos de las tres comarcas, y ha destacado la apuesta de la Conselleria por la “remunicipalización” de los servicios sociales con un incremento presupuestario que permitirá aumentar la ratio de los profesionales.

 

La secretaria autonómica ha explicado que, frente a los 408.772 euros destinados el año pasado, el nuevo modelo de servicios sociales diseñado por la Conselleria permite una inversión de 1.106.124 euros recogidos en el presupuesto de este año para los equipos base de las tres comarcas lo que supone un incremento del 170’6 por ciento de media.

 

Cabe destacar que este nuevo modelo de financiación beneficia a los municipios más pequeños, ya que la dotación económica para los equipos base de los ayuntamiento se incrementa alrededor del 250% en los casos del Consorci Pobles Menuts o la Mancomunidad Castelló Nord.

 

Helena Ferrando ha destacado la necesidad de reconstruir un sistema público digno “donde el municipalismo sea el instrumento para fomentar políticas de proximidad y donde los equipos de base puedan trabajar desde la prevención con el objetivo de rescatar personas y ofrecer una atención social de calidad”.

 

Este incremento presupuestario para el fortalecimiento de los servicios sociales municipales permite a los ayuntamientos aumentar las contrataciones de personal y crear una red de profesionales “capaz de compaginar la proximidad a la ciudadanía con los recursos precisos para la cobertura de las necesidades sociales”, ha explicado la secretaria autonómica.

 

De esta manera, el objetivo es conseguir que entre 2017-2019 todos los municipios y mancomunidades de la Comunitat Valenciana dispongan de un trabajador o trabajadora social, un educador o educadora social, un psicólogo o psicóloga, un asesor o asesora jurídica y un administrativo o administrativa.

 

El aumento de personal “repercute en una mejor atención a las personas” ha indicado Ferrando, quien ha explicado que con las inversiones de la Conselleria de Igualdad las ratios de profesionales por habitante de las comarcas de Els Ports y el Alt y Baix Maestrat pasarán de un profesional cada 5.869 habitantes en 2016, a uno por cada 2.222 habitantes a finales de este año.

 

Un 170 por ciento de incremento

 

Todos los municipios de las comarca perciben este año un aumento en la financiación de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas para servicios sociales y, por tanto, en el presupuesto destinado a los equipos base. Aunque el incremento de la inversión es un 170’60 por ciento de media, algunos municipios como Benicarló o Vinaròs reciben un incremento respecto al año pasado del 185 por ciento.

 

Por comarcas, la comarca de Els Ports recibe para la financiación de los equipos base un total de 125.934 euros frente a los 54.619 del pasado año. Concretamente los municipios de la Mancomunidad Els Ports, Forcall, La Mata, Morella, Olocau del Rey, Vallibona, Villores, Villafranca del Cid, Castell de Cabres y la Pobla de Benifassà, reciben este año una inversión de 98.702 euros, mientras que las localidades que forman el Consorci de Pobles Menuts, Castellfort, Herbés, Palanques, Portell de Morella, Todolella y Zorita del Maestrazgo, perciben 27.321 euros, lo que supone un 273% más que el pasado año.

 

Por su parte, los municipios de Albocàsser, Ares del Maestre, Benassal, Culla, Tírig, Torre d’en Besora y Vilar de Canes de la Mancomunidad Alt Maestrat, tienen este año una inversión de 54.463 euros, más del doble que la cantidad recibida en 2016.

 

Por último la comarca del Baix Maestrat tendrá una financiación de 925.725 euros, un 178 por ciento más que el pasado año. Por municipios, Santa Magdalena de Pulpis 13.615 euros, Alcalà de Xivert y Peñíscola reciben 85.086 euros cada una y 285.882 euros las localidades de Benicarló y Vinaròs. Los municipios de la mancomunidad de Castelló Nord, Catí, Cervera del Maestre, La Salzadella, Sant Jordi, Sant Mateu y Xert un total de 85.086 euros, la misma cantidad que las localidades de la mancomunidad del Baix Maestrat, Càlig, Canet lo Roig, La Jana, Rosell, San Rafael del Rió y Traiguera.

 

459

Aquest dijous l’empresa adjudicatària del contracte per al control de plagues a la localitat va col·locar 10 trampes amb feromona per captar les papallones que posen els ous en les fulles dels pins i que en els mesos d’octubre i novembre es converteixen en larves de la processionària. Els llocs en els quals s’han col·locat són: 5 a l’Ermita, 2 al Parc Fora Forat, 1 a l’Av. Barcelona, 1 al Centre d’Alzheimer i 1 al CEIP Misericòrdia. Aquesta és una de les acions de lluita biològica i preventiva contra plagues impulsades per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vinaròs, ha explicat el regidor Jordi Moliner.

285

Els veïns de Vinaròs van celebrar la festa de la seua patrona, la verge de la Misericòrdia, en un dia molt assolellat i calorós. La jornada es va iniciar a les set del matí amb la sortida des de l’església arxiprestal fins a l’ermita situada a uns set quilòmetres de la ciutat. La imatge pelegrina de la patrona era portada per l’arxipreste Emili Vinaixa i la Germandat dels Sants Patrons interpretava les lletanies.
A la seua arribada al santuari de la Misericòrdia es va celebrar la missa de romanís, mentre que a les onze el grup folklòric Les Camaraes va oferir una representació dels balls típics de Vinaròs a la plaça. Al migdia es va iniciar la missa en honor de la patrona i posteriorment es va procedir al repartiment de la paella.
Aquest any és van repartir unes dos mil racions i la recaudació, dues racions un euro, es destinà íntegrament a una ONG. Igual que l’any passat es van oferir per a l’arròs recipients gratuïts per a una major comoditat
La festivitat va concloure amb la missa a l’església Arxiprestal a les set de la tarda i la posterior processó pels carrers més cèntrics de la ciutat.

1501

El cap de setmana passat es va celebrar el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb una afluència de més de 118.000 visitants. La família Folch Julve es va desplaçar a la capital catalana amb els seus vestits de Transformers, ja que la multinacional americana Hasbro, en la seva sucursal espanyola Hasbro Ibèrica van contractar als vinarossencs per promocionar la propera pel·lícula de la marca en quedar meravellats amb els vestits creats per ells per als carnestoltes passats. Una extraordinària experiència la que van viure els nostres paisans en l’estand oficial de Transformers.

297

A més dels cursos d’alta demanda, s’ha apostat per una sèrie de tallers innovadors sobre el cub de Rubik, de Kamishibai, BMX o Stacking.

El regidor de Cultura i Joventut, Marc Albella, ha presentat aquest matí al Saló d’Actes de la Biblioteca Municipal la programació del segon trimestre del Casal Jove, que oferirà un total de nou cursos, cinc dels quals es duran a terme per primera vegada a la localitat.
El primer d’ells és el de BMX, una modalitat de ciclisme considerada com a esport olímpic des de 2008, i que es realitzarà els dissabtes 6, 13, 20 i 27 de maig al Skate Park de Vinaròs, “amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i el treball en equip”, ha explicat el regidor. Es poden inscriure en aquesta activitat gratuïta joves de 12 a 35 anys.
En aquestes mateixes dates també es durà a terme un taller de cub de Rubik, per a joves a partir de 12 anys. El que es busca en aquest cas és fomentar les habilitats motrius i mentals, especialment per a la resolució de problemes matemàtics.

La tercera novetat enguany és el curs d’ Stacking, una activitat esportiva nova a Espanya que consisteix en apilar i desapilar en el menor temps possible piràmides de recipients de plàstic. Aquest curs, també per a joves a partir de 12 anys, es realitzarà els dissabtes 6 i 20 de maig i el 3 de juny.
Una altra de les novetats destacades és el curs de narració teatral “Kamishibai”, que significa “teatre en paper” i fa referència a una forma tradicional d’explicar contes molt estesa al Japó. En aquest cas hi haurà una sola sessió el 3 de juny, de 9:00 a 13:00 hores.
Finalment, per als dies 9 i 10 de juny, s’ha programat una primera edició del curs per a la prevenció del “bullying” en activitats d’oci i temps lliure, que pretén crear consciència sobre aquest problema entre la comunitat educativa, oferint, a més, estratègies per al seu abordatge.
Juntament amb aquests cursos, s’han inclòs dins la programació altres d’alta demanda, com el de Cambrer de sala o el d’Higiene Alimentària i Manipulació d’Aliments, del qual hi haurà tres edicions. Es tracta de cursos totalment gratuïts, al estar subvencionats pel Fons Social Europeu, i estan dirigits a joves en situació d’atur a partir de 16 anys.
Albella s’ha referit també a altres iniciatives del Casal Jove que ja estan en marxa actualment, com el grup de l’aula de teatre, de ballet i dansa i el grup de Glee Club. Els interessats a formar part de qualsevol d’aquestes iniciatives poden sol·licitar més informació a través del correu electrònic casaljove@vinaros.es o a la seu del Casal Jove (C / Carreró, 51).
El regidor ha recordat que, en aquestes mateixes instal·lacions, els joves que ho desitgen poden tramitar el Carnet Jove, gràcies al conveni existent amb l’IVAJ. Properament, ha assenyalat Albella, es presentarà la programació de l’Estiu Jove 2017.

 

319

Matamoros: “El tripartit va votar en contra d’una proposta perquè deia que no existia demanda; els fets demostren que no estan en contacte amb la ciutadania”

Vinaròs, 5/04/2017

El Partit Popular ha mostrat avui la seva satisfacció després de conèixer que les festes de Sant Joan i Sant Pere explicaran, a més d’amb les 7 representants habituals dels col·legis de la ciutat, amb 6 dames infantils que formen part de diferents entitats i associacions de Vinaròs.

Anabel Matamoros, regidor popular vinarocense, ha recordat que “la possibilitat que les entitats amb dama també poguessin presentar dama infantil va ser una proposta del Partit Popular després d’escoltar la petició de famílies i associacions, una proposta que el tripartit va votar en contra en el ple de l’Ajuntament al·legant que no existia aquesta demanda”.

La popular afirmava que “les sis dames infantils vinculades a entitats i associacions que també comptaran amb dama major seran un revulsiu per incrementar la participació i l’èxit de les festes de Sant Joan i Sant Pere, objectiu pel qual nosaltres realitzem aquesta proposta”.

Finalitzava Matamoros assenyalant que “en 2011 quan el PP va arribar al govern local eren sol 5 les dames de festes, aconseguim amb treball, esforç, diàleg i il·lusió reactivar les festes de Sant Joan i Sant Pere fins que es va aconseguir triplicar el nombre de dames i de participació en els actes programats; amb propostes com aquesta, i malgrat el vot en contra del tripartit, estem aconseguint que les festes de Sant Joan i Sant Pere segueixin millorant any a any”.

477

L’actuació es va iniciar amb motiu dels serveis que la Guàrdia Civil té establerts per combatre el tràfic de substàncies estupefaents a la província, quan els guàrdies civils es trobaven en un punt de verificació de vehicles en el terme municipal de Vinaròs, van procedir a donar l’alt a un turisme.

Després d’identificar als seus ocupants i davant les sospites, els guàrdies civils van realitzar un registre del seu interior, trobant  quatre bosses, les quals contenien el que semblava ser cocaïna, així com una bàscula de precisió.

Continuant amb les gestions els guàrdies civils van comprovar que la droga pertanyia al conductor del vehicle, la qual estava destinada a la venda, amb un pes total de 23,38 grams de cocaïna.

Per aquest motiu els agents van procedir a la detenció d’aquesta persona, un home de 48 anys d’edat, com a suposat autor d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

Les diligències instruïdes han estat lliurades en el Jutjat d’Instrucció de Vinaròs.

L’actuació ha estat realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de Vinarós.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies