miércoles, mayo 23, 2018
ACTUALITAT

22

A un any de les eleccions municipals, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla Vall, analitza aquests 36 mesos al
capdavant del govern de Vinaròs. Afirma que al gener del 2019 començaran les obres de l’escola Jaume I i explica que la N-340 no ha revertit al poble perquè “no es pot abandonar una via obsoleta i fugir”, l’equip de govern demana al Govern central la seua millora. Per la carretera de la Zona Nord s’està
redactant un projecte de via verda amb restriccions de tràfic (una direcció) i vies per a ciclistes i vianants.

També portem les notícies més destacades, així com les seccions Personatge Vinarossenc, Història, Dites i Refranys, Va passar fa…

Esperem que us agrade Crònica de Vinaròs!

458

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla i el regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, es van reunir ahir amb el Cap de la Demarcació de carreteres de l’Estat en la Comunitat Valenciana, Ismael Ferrer Domingo, a la seu de la Subdelegació del govern a València.

 

A la trobada es van abordar diferents temes referents a les carreteres que afecten a Vinaròs. Es va comentar l’interès per a la reactivació de les obres d’ampliació a la N238, coneguda amb el nom de la carretera d’Ulldecona. Cal destacar que la via presenta greus deficiències en la calçada, no disposa de vorals, a més, de tenir molts encreuaments i sortides, convertint-la en una via molt perillosa i amb una preocupant sinistralitat. Per tal de millorar la seguretat de la carretera des de l’Ajuntament s’ha elevat la petició d’actuacions als grups del Congrés perquè presenten esmenes en els Pressupostos Generals on s’incloguen actuacions a la N238.

 

El tema central de la reunió va ser la cessió definitiva de l’antiga N340, incloent els trams de la N232 i N238 fins a la nova variant, una reversió que continua pendent de l’oferta del ministeri. L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha indicat que “es tracta d’una via molt llarga que necessita actuacions de pavimentació i d’enllumenat als encreuaments que va acordar el plenari en el seu moment per a la cessió. Hi va haver acord en les necessitats però el Cap de Carreteres va traslladar la manca de pressupost, una situació que no és segur que quede resolta amb la futura aprovació dels PGE”. En aquest sentit, Pla afegia que aquesta falta de previsió afecta a les possibilitats de desenvolupament econòmic de Vinaròs.

 

L’Ajuntament també va insistir en la necessitat d’incloure en els pressupostos de carreteres la substitució del pont sobre el Cervol, que provoca inundabilitat i afecta de manera important una àmplia àrea del municipi.

 

Per acabar es van tractar altres aspectes menors, com l’encreuament de les vies verdes del riu Sénia i altres projectes amb les carreteres de l’estat.

527

La Guardia Civil està avançant en la identificació i localització del sospitós d’aquest acte vandàlic.

 

L’Ajuntament de Vinaròs ha anunciat aquest matí que s’ha cursat una denúncia després que el passat dissabte 24 de març aparegués una pintada amb l’esvàstica nazi al monument en reconeixement a les víctimes que van morir als camps d’extermini.

Fa sis mesos ja es va produir una pintada de similars característiques, pel que la la Regidoria d’Obres i Serveis va decidir prendre mesures per evitar que aquests fets tornessin a repetir-se. D’aquesta manera es va decidir realitzar una inversió de 3.000 euros per a col·locar càmeres a tot el recinte del cementiri.

Després de revisar les imatges, s’ha pogut veure com es va produir aquest acte vandàlic, de manera que les autoritats estan avançant en la identificació i localització del sospitós. Mentre avancen les indagacions policials, des de l’Ajuntament ja s’està treballant per netejar la pintada i el regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha garantit que el monument estarà a punt per dur a terme l’acte d’homenatge a les víctimes que cada any es realitza a principis de maig.

“Lamentem profundament el que ha passat i esperem que una cosa així no torne a succeir. Per la nostra part i per part estem prenent totes les mesures per evitar-ho. Demanem a la població civisme i respecte pels difunts que tant van patir als camps d’extermini nazi i pels seus familiars”, ha conclòs Alsina.

 

77

Un mes carregat de notícies, com podem vore a la portada. Entrevista amb Marc Méndez Viver, per parlar de la nostra Setmana Santa. També hem entrevistat a la presidenta de l’associació Femme Força Vinaròs, Lara Domènech, que explica que una societat que incloga “els valors del feminisme és una societat més democràtica”. El vinarossenc Luis Gozalvo Flores publica el llibre “Piedra Viva”. A més els especials dedicatas als forns de pa, i als esdeveniments més festius. Sense oblidar les seccions d’història, de fotos antigues i del personantge del mes, Anna Maria Cases. Esperem que us agrade i bones vacances de Setmana Santa!

476
Moció de Suport a la Vaga Feminista del 8 de març de 2018

El pròxim 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, el moviment feminista, amb el suport d’organitzacions i col·lectius polítics, socials i sindicals convoca una vaga global de dones. També hi ha una convocatòria general (convocada en l’àmbit nacional per la comissió 8 de març) a la vaga laboral, d’atencions i de consum de les dones al llarg de la nostra geografia.
Des de l’associació feminista Femme Forza Vinaròs (FFV) instem a les diferents entitats de Vinaròs, al fet que subscriguen i recolzen la vaga, tenint en compte, a més que el sector públic és un sector totalment feminitzat en els seus segments mitjà i baix i que minyonejar les reivindicacions i necessitats d’un sector majoritari de la població va contra qualsevol noció de democràcia.
Aquesta és una convocatòria de denúncia enfront de les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen més de la meitat de la població mundial, les dones, però també de reivindicació d’un nou model social, just, democràtic i igualitari.
Una vaga feminista contra un sistema capitalista i patriarcal que permet que les desigualtats estructurals que pateixen les dones estiguen aconseguint tals nivells de gravetat i de tal dimensió, que fa ineludible prendre els carrers, les institucions i els centres de treball per a demostrar que sense elles el món cau, el món es para.
Un món, el funcionament del qual, dades i pràctiques, les engloba i les dibuixa en aquests escenaris:

A tot el món, les dones guanyen només entre el 60 i el 75 per cent del salari dels homes en treballs d’igual valor.
En l’Estat espanyol, el treball dedicat per les dones a les llars, a la cura i a la reproducció aconsegueix el 53% del PIB, la qual cosa significa que l’Estat fa recaure en les dones gran part del que hauria d’estar atès a través dels serveis públics.
La pràctica de la interrupció voluntària de l’embaràs no està garantida per a totes les dones. La legislació existent permet que la classe mèdica més reaccionària puga negar-se a realitzar l’IVE en els centres sanitaris públics i que el codi penal seguisca contemplant l’avortament com un delicte.
La misogínia recorre la cultura i la ciència en tots els seus àmbits. En l’art, en la literatura, en el cinema, en les matemàtiques, en la biologia, en l’enginyeria o arquitectura…, les dones amb prou faenes existeixen. Aquesta invisibilització comporta que les dones no apareguen en la narració de la Història i que totes les seues aportacions seguisquen sent totalment ignorades.
Les agressions sexuals i les violacions, en alguns casos, han passat de ser actes criminals individuals a formes grupals cada vegada més presents.
Els continus assassinats de dones, que han de traduir-se en un rebuig frontal a aquesta inacceptable realitat, que consolide la construcció d’una cultura antipatriarcal per a erradicar aquesta violència sistèmica de la vida de les dones.
La notòria expansió que està adquirint el debat i la demanda dels ventres/úters de lloguer, no ho oblidem de dones pobres, que són els qui es veuen obligades a aquesta forma d’explotació capitalista i patriarcal.
Les milers i milers de dones i xiquetes traficades per a consum sexual dels homes i la seua irrefutable connexió amb la “indústria del sexe” i la prostitució.

Per aquestes i moltes més raons aquesta entitat dóna suport a la Vaga Feminista convocada per al 8 de març. Una vaga que anirà emmarcada amb grans manifestacions al llarg de tot el territori espanyol on les dones prendran els carrers per a demostrar que no solament cal parar el món sinó també cal transformar-ho canviant els seus models patriarcals per models d’igualtat, justícia, paritat, llibertat, diversitat i democràcia.

Per aquest motiu demanem que aquesta entitat es comprometa a:

Donar suport a la Vaga General de les Dones, facilitant el seu desenvolupament pel que fa als seus treballadors.

Facilitar amb tots els mitjans materials, personals i de difusió les manifestacions, concentracions, activitats i actes que convoquen les associacions de dones en el 8 de març.

A Vinaròs a 12 de Febrer de 2018
Fdo.: Lara Domenech Rodríguez
Portaveu de l’associació Feminista Femme Forza Vinaròs (FFV)

12 de febrer de 2018
Dirigit a les següents entitats de l’administració pública a Vinaròs: Ajuntament, Hospital Comarcal, Centres Educatius, Jutjats a més de sindicats i entitats rellevants en l’àmbit local

188

Esperem que us agrade l’especial Carnaval de Vinaròs que hem preparat, amb centenars de fotografies dels fotògras Aparicio i Arts. A partir de demà dissabte al vostre quiosc habitual. Com tots sabeu, enguany les rues de Carnestoltes s’han celebrat en circuit obert i les opinions que hem polsat, en la seua majoria, són positives. Però, també cal dir que enguany s’ha fet un pas enrere en la Gala de Reines: les reines no poden entrar i sortir pel mateix lloc, això retarda la gala. La fórmula s’havia trobat en anys anteriors, aprofitar els costats de l’escenari per a la sortida de les reines, la qual cosa la fa més dinàmica.Llàstima la pluja del diumenge, que va afectar la Gala de Reines Infantils, i que va retallar la participació de les xiquetes sobre l’escenari a tan sols un minut.
Vist el Carnestoltes 2018 només cal corregir els pocs errors que s’hagen pogut produir i no tenir temor a innovar i introduir alguns canvis en la programació. La nova COC té la paraula.

Visca el Carnestoltes 2019!

1247

Les associacions Femme Força Vinaròs i Mi mano es tu apoyo participan en el Punt Morat que, per primera vegada, ha implantat l’Ajuntament de la nostra ciutat, en diversos actes del Carnestoltes de Vinaròs. Amb la seva col·laboració en el Punt Morat, volen prevenir i ajudar les situacions de violència masclista o assetjament que poden ocórrer en aquests actes multitudinaris.
La Regidora de Serveis Socials, Discapacitat i Igualtat, Mamin Ruiz, ha engegat aquests Punts Morats, en els quals també col·labora la Policia Local. En els Punts Morats es repartiran xapes, polseres i fullets amb el lema “No és no, sempre”. Estan situats en la Gala de les Reines, en l’entrada del recinte del Carnestoltes i en el recorregut de les desfilades. Des de Femme Força es posa l’accent que no cal tolerar que l’alcohol o les drogues serveixin de pretext perquè es produeixin agressions sexuals i abusos durant aquests carnestoltes.
Mi mano es tu apoyo ja porta anys treballant oferint ajuda i orientació a les víctimes de violència de gènere en tot el que necessiten per sortir de la seva situació de maltractament. Femme Força Vinaròs és una associació feminista que s’ha fundat aquest any en la nostra localitat. Són un grup d’aproximadament 40 dones, la presidenta de les quals, Lara Domenech, ens explica que pretenen com a associació visibilizar el paper de les dones en la societat, promoure la seva participació en la mateixa i reivindicar i informar sobre el feminisme.

 

263

 

Tal com estava previst, el Carnestoltes arribà a Vinaròs per primera vegada pel nostre port. L’escenificació va ser de Xarxa Teatre. El grup teatral de Vila·real coneix molt bé la nostra festa, ja que en diverses ocasions s’ha encarregat de rebre i acomiadar a tan ili·lustre personatge.

Totes les reines del Carnaval 2018 van acudir a rebre’l al port i en desfilada van arribar fins l’ajuntament.

Mireu fotos d’Aparicio.

219

Dijous passat, 25 de gener, a les set de la tarda, i a la biblioteca municipal de Vinaròs, es va celebrar la presentació del llibre “IES Leopoldo Querol, 50è Aniversari”, escrit per Marian Fonellosa i Carmen Llopis. Totes dues hi han recopilat nombrosos testimonis per resumir la història del centre. Els professors Conchín Fons, Andreu Branchat i l’alcalde Enric Pla, juntament amb l’autora,  Marian Fonellosa, van encarregar-se de fer la presentació, que va resultar ser molt entretinguda per les anècdotes que van contar. Nombrós públic va assistir, la majoria alumnes d’aquest institut .

543

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, han atès la petició de la direcció del CEIP Manuel Foguet per poder posar en marxa un hort ecològic. Joan Segura és l’encarregat d’ensenyar i guiar els alumnes en aquesta activitat.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies