viernes, febrero 22, 2019
ACTUALITAT

43

El Vinalab ha sigut l’escenari de les II Jornades de “La Quarta Pota” amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, que ha sigut l’encarregat d’inaugurar la trobada, acompanyat pel regidor de Govern Obert Hugo Romero i el tècnic del Serveis Socials Antonio Valanzuela. L’objectiu d’aquesta jornada ha sigut donar a conéixer els programes i mesures que s’han creat des del Serveis Socials municipals, a més de conscienciar als veïns que qualsevol persona pot necessitar ajuda independentment de la seua situació social.

El regidor Romero ha insistit que “La Quarta Pota és una campanya per a divulgar i informar a la ciutadania de tot el treball que s’està fent des de la Política Social, tant a nivell autonòmic com local”. En aquest sentit, destacava que des de l’Ajuntament s’ha fet una clara aposta pels Serveis Socials amb importants inversions destinades a millorar la qualitat de vida dels veïns.

Per la seua banda, l’alcalde Enric Pla, ha assenyalat que “des del primer minut la Política Social ha sigut un eix bàsic del Govern Municipal, amb la posada en marxa d’un Pla d’Emergència Social que ha suposat importants millores per al servei”. Pla detallava al llarg de la legislatura s’han incrementat les inversions entre un 60 i el 100%, a més d’incrementar el personal més del 100%.

Pel que fa a les prestacions ha assenyalat que s’ha creat el Centre de la Dona per atendre a les víctimes de la violència gènere, s’ha posat en marxa el Punt de Trobada per a les famílies i han començat les feines de la residència municipal que disposarà de 145 places públiques, a més de la generació de 75 llocs de treball. D’altra banda l’alcalde ha afegit que per part de la Generalitat s’ha pressupostat el Centre de Dia Juvenil per la inserció sociolaboral dels adolescents entre els 14 i 18 anys, mentre que també s’han augmentat les places del Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) i del Centre de Dia per a majors.

Pla insistia que aquestes han sigut algunes de les moltes mesures que s’han posat en marxa al llarg de la legislatura dintre del Pla d’Emergència Social que ha sigut una realitat gràcies a la gran tasca feta des del Govern Municipal per garantir els drets socials dels veïns.

Durant aquesta presentació el delegat del Consell pel Nou Model Social, Xavier Uceda, ha destacat que “Vinaròs ha sigut municipi pioner en el nou Model Social que ha engegat la Generalitat”. En aquest sentit, remarcava que els Serveis Socials són fonamentals per l’estat del benestar i la nova llei aprovada al Consell obliga a crear uns pressupostos on la primera partida s’ha de dotar al departament.

Al llarg de la jornada desenes de veïns s’han apropat fins al Vinalab per assistir a les diferents xerrades que s’han realitzat amb l’objectiu de donar a conéixer que són els Serveis Socials i les prestacions que ofereixen per a la millora qualitat de vida de les persones.

155
  • La nova proposta ha estat impulsada per Femme Força Vinaròs i el col·lectiu Castelló LGTBI, amb el suport de l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar la igualtat, respecte i llibertat sexual.
El Carnaval de Vinaròs d’enguany començarà amb la NID (Nit per la Igualtat i la Diversitat), una vetllada on es reivindicarà la igualtat real entre les dones i els homes, així com la dignitat de les persones LGTBI. Serà una nit festiva on es pretén mostrar, únicament, que un altre oci nocturn és possible: més igualitari, més inclusiu i més divers. La revetlla estarà conduïda per Conxa Perruca, dona lesbiana visible a la nostra ciutat des de fa molts anys, i comptarà amb l’actuació de l’artista Miss Rose, una discjòquei de referència en el món LGTBI i a la Comunitat Valenciana.
El regidor de Govern Obert, Hugo Romero, ha destacat que “des de l’Ajuntament sempre donarem suport a iniciatives com aquesta que suposen introduir el respecte, la tolerància i la igualtat cap a la diversitat sexual, sobretot dintre de l’oci”. En aquest sentit, convidava a tots els veïns a participar en la NID que es farà el proper divendres 22 de febrer, una vetllada oberta a tot el públic amb ganes de gaudir de la festa des de la fraternitat i igualtat.
Cal destacar que durant la revetlla les cançons sexistes, masclistes i discriminatòries brillaran per la seua absència, en un espai segur per a les dones i les persones LGTBI, sobretot serà una nit per a l’apoderament de les dones i l’orgull de les persones LGTBI.
A més, durant aquestes festes, els col·lectius Femme Força i Vinaròs LGTBI muntaran Punts Morat i LGTBI en el Palau Imperial del recinte del Carnaval, per a atendre qualsevol agressió masclista o LGTBIfobica i per a informar sobre polítiques d’igualtat, visibilitat del moviment feminista i accions de promoció de la salut sexual i reproductiva.

38

L’emperador Carnestoltes va arribar a Vinaròs enmig d’una multitud de comparseros que l’esperaven en el passeig marítim i on van donar la benvinguda a l’autoproclamat emperador Carnestoltes.
Marc Méndez Viver va llegir el pregó. Tot seguit es va fer la imposició dels corbatins del carnestoltes 2019 als estendards de les 30 comparses. Un acte que va comptar amb la participació de Ball de Dimonis, Esmuvi Batucada, Els Povals i Drag del Temple Llum Serena.

202

L’arribada de Ping Pang Pong, emissari de l’emperador Carnestoltes va obrir els actes del carnestoltes 2019. Ping Pang Pong des de les portes de l’Ajuntament va anunciar l’arribada de l’emperador Carnestoltes. En finalitzar, l’emissari de l’emperador Carnestoltes i el seu seguici es van desplaçar al mercat on es repartien els programes d’actes.
A la tarda, imposició de bandes en el Palau Imperial del Carnestoltes. Primer van pujar a l’escenari les 24 reines infantils per a fer-ho després les 30 reines majors. L’acte el va presentar l’actor vinarossenc Anthony Senén,.
En finalitzar, es va iniciar una cercavila amb les reines i comparseros acompanyats de xaranga pel passeig marítim i carrers de la ciutat.
A dos quarts d’onze s’iniciava el tradicional sopar en honor de les reines, elaborada i servida per l’Associació d’Hostaleria de Vinaròs i amenitzada per l’Orquestra Vendetta.

100

 

Aquest matí la regidora d’Esports i Educació, Begoña López, amb la regidora d’Hisenda, Maria Cano i la regidoria de Benestar Social, han presentat els actes que ha previst l’Ajuntament per a celebrar el Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març. Cal destacar que la programació s’ha confeccionat de forma conjunta entre el Consell Municipal d’Esports, Femme Força, Fundació Caixa Vinaròs i el mateix Ajuntament, amb una agenda plena d’actes des del 28 de febrer fins al 16 de març, tot amb l’objectiu de donar més visibilitat a les dones.

La regidora López ha repassat tot l’agenda destacant que enguany per segona vegada consecutiva es faran els monòlegs creats i interpretats per dones gràcies a la col·laboració de l’Aula Municipal de Teatre i el grup de les Mil i Una. Així mateix afegia que els dies 7 i 9 de març es farà un cicle de curtmetratges dirigits per directores, a més d’exposicions, projeccions de pel·lícules i conferències.

Un dels actes més destacats serà la xerrada que s’oferirà el dia 14 de març a la casa Membrillera amb títol “Juntes millor” per al foment de l’esport dintre d’un estil de vida saludable, però sobretot per donar suport a totes les dones que competeixen de forma professional, però no reben el reconeixement que es mereixen pel simple fet de ser dones.

López ha remarcat que els actes més destacats es faran el 8 de març amb una perfomance visual que oferirà Femme Força Vinaròs a la plaça Parroquial, a més de la concentració i manifestació que es farà la mateixa tarde per a reivindicar els drets de les dones i sobretot donar una major visibilitat. En aquest sentit, demanava la participació de la ciutadania per fer una marxa multitudinària pels carrers de la ciutat.

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha remarcat que “encara cal seguir reivindicant el paper fonamental de la dona dintre de la societat i activitats com aquestes són bàsiques per aconseguir-ho.” Pel que fa a la programació ha explicat que per al 15 de febrer es farà una nova edició d’Emprenem en Femení, aquesta vegada, amb una xerrada motivacional per a les dones emprenedores que vulguen posar en marxa una idea de negoci o per a empresàries ja consolidades que desitgen compartir les seves experiències.

Per acabar, tant López com Cano, han convidat a tota la ciutadania a participar en els actes que s’han programat per al Dia Internacional de la Dona, del 28 de febrer al 16 de març, per donar la visibilitat que es mereixen i sobretot per reivindicar els drets femenins. Tot el programa el poden trobar a l’Oficina de Turisme.

271

El nou espai comptarà amb 145 places públiques i la creació de 75 llocs de treball, d’un complex que es construirà a sobre del Centre de Dia en un termini de 18 mesos.

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, acompanyat per la presidenta d’Onada Cinta Pascual i l’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, ha presentat la residència municipal que es construirà al mateix edifici del Centre de Dia. Un espai que tindrà 145 places públiques amb l’objectiu d’oferir un servei familiar i proper per a les persones majors que necessiten assistència.

L’alcalde Pla ha destacat que després d’anys de treball per fi el projecte serà una realitat gràcies a la feina feta des de l’equip de govern, tècnics municipals, conselleria i representants de l’empresa Onada, encarregada de gestionar les instal·lacions. En aquest sentit, ha detallat que “la residència es va haver d’endarrerir tres mesos degut a canvis de la normativa per part de la Generalitat Valenciana, un temps que va servir per revisar tot el projecte i introduir importants millores per garantir un servei de qualitat als usuaris”.

Pla ha insistit que la residència serà una peça més dels Serveis Socials municipals on es podrà atendre a persones majors que necessiten d’una atenció constant o veïns que només precisen assistència durant un temps puntual, ja siga per malaltia o qüestions familiars. L’alcalde remarcava que “tenim una societat cada vegada més envellida, com a conseqüència de l’augment de l’esperança de vida i per tant una societat com Vinaròs necessita d’una residència i Centre de Dia per oferir una atenció a aquestes persones”.

La presidenta d’Onada, Cinta Pascual, agraïa la feina de l’Ajuntament i tècnics municipals, però en especial a l’alcalde Pla per la seva constant col·laboració amb el projecte. Segons ha detallat la residència suposarà la creació de 75 llocs de treball, a més d’una escola de formació. En aquest sentit, destacava que “sobretot es buscarà personal de Vinaròs, perquè s’ha demostrat que si les persones que ofereixen l’atenció són coneguts per part dels usuaris, llavors els genera una major satisfacció i sobretot sensació de familiaritat”.

Pel que fa a la residència ha explicat que s’ha volgut crear un espai proper i familiar amb unitats de convivència, així també com unes habitacions càlides amb possibilitat de poder canviar, tant la decoració com els mobles per sentir- se com a casa.

Per la seva banda, l’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, ha insistit que replantejar la residència per adaptar-la a la nova normativa de la Generalitat ha suposat aplicar importants millores, com la creació de terrasses, passadissos més amplis i la instal·lació de més lavabos, així com ascensors més accessibles i amb major capacitat, tot en un espai obert i confortable.

En referència a les obres ha explicat que suposaran una dificultat afegia perquè la residència es construirà a sobre del Centre de Dia, per tant els treballs s’hauran d’executar amb les menors molèsties possibles als usuaris actuals. En aquest sentit comentava que sobretot es treballarà amb mòduls prefabricats i es concentraran les feines més importants els caps de setmana, amb l’objectiu de finalitzar totes obres en un termini de 18 mesos.

47

Joaquín Simó que ens ha deixat aquesta matinada a l’edat de 86 anys. Nascut al 1932 va exercir com a Jutge Comarcal des del 1967 fins al 1983. D’altra banda, també va ser regidor del Partit Popular durant les legislatures del 1987-1991 i del 1991-1995. Al llarg de la seva vida Simó va ser una persona molt involucrada en la vida cultural de municipi sent cofundador de l’Associació Amics de Vinaròs i gran enamorat de la ciutat amb un arxiu fotogràfic amb més de 10.000 fotografies, que sempre va mostrar en les moltes exposicions que va fer a l’Auditori Municipal. Així mateix dintre del seu gran fons d’imatges al 2001 va recopilar les instantànies de tots els alcaldes de Vinaròs del segle XX, que ara es troben exposades al mateix l’Ajuntament. La música també va ser una de les seves grans passions, investigant l’arxiu de Vinaròs amb troballes molt importants com peces inèdites de mossèn Garcia Julbe. Al 2013 va ser reconegut amb el premi de periodisme local “Manuel Foguet”. La Corporació Municipal mostra el seu màxim condol a la família, al que ens unim des de Crònica de Vinaròs publicant la caricatura que li va fer Marc Méndez Viver l’any 2016. Adéu Joaquín.

125

Els dos vials envolten la parcel·la on es construirà el futur col·legi Jaume I i la seva urbanització és el pas previ per a l’inici de les obres de l’escola. El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, ha visitat avui les feines d’urbanització dels carrers Gall i Pagell, els dos vials que envolten l’antic camp de futbol. Durant els propers quatre mesos, l’empresa concessionària, serà l’encarregada de realitzar les obres per fer la instal·lació de lluminàries i la xarxa de canonades d’aigua, a més de pavimentar el terra amb llambordes per fer uns carrers amb preferència per als vianants.

Valls ha destacat que “aquest és un pas fonamental per a l’inici de les obres de construcció del col·legi Jaume I, sobretot suposarà urbanitzar els dos carrers per oferir unes entrades i sortides accessibles i en òptimes condicions”. En total es tracta d’una inversió de 198.700€. D’altra banda, també s’ha destinat una partida de 63.990€ per a la instal·lació del transformador de llum per fer arribar l’electricitat als dos carrers.

Pel que fa al col·legi Jaume I Valls ha indicat que ara es troba en la fase de redacció del projecte executiu i un cop finalitze es posarà en marxa la segona fase que serà la licitació de les obres de construcció, amb l’objectiu que les feines comencen aquest mateix any.

150

La primera gran novetat és el canvi d’emplaçament del recinte on se celebraràn les Gales de les Reines, dissabte 23 de febrer, i la gala infantil, l’endemà, 24 de febrer.
En els últims anys la gala de les reines se celebrava en l’antic camp de futbol Servol, però davant l’inici de les obres de construcció del col·legi Jaume I en aquests terrenys, es trasllada a un nou emplaçament situat junt l’avinguda Febrer de la Torre.
El solar que acollirà aquest acte multitudinari del carnestoltes forma una pastilla entre l’avinguda Febrer de la Torre i els carrers Sant Francesc, Terrassa i Clara Campoamor. Una de les parcel·les l’ocupa actualment un aparcament provisional habilitat per l’Ajuntament i l’altra estava sense ús i vallada.
L’escenari es col·locarà a l’est del solar, en la zona on es troba la xemeneia de l’antiga fàbrica Foret, i mirarà a l’oest. La superfície és similar a la de l’antic recinte del Servol. Aquestes parcel·les han estat cedides per Brial Vinaròs Plaza, la propietària, i l’Ajuntament ha estat l’encarregat d’adequar-les.

CONCERT
Una altra novetat enguany és el concert dels Rebels, Danza Invisible, i Los López (Dragon Rapide).
Un concert que se celebrarà el diumenge 24 de febrer, una vegada finalitze la gala de les reines infantils, aprofitant el gran escenari. Dos grups mítics del panorama de la música nacional dels 80 als quals se sumaran els no menys coneguts germans López (El Eterno masculino i Dragon Rapide).

LES DESFILADES
Continuant amb les novetats, enguany les coloristes desfilades tornaran a ser en circuit tancat, després que la majoria de les comparses així ho acordessen.
Després de l’experiència de l’any passat, quan la desfilada va ser en circuit obert, algunes comparses van apostar per tornar al circuit tancat. Per aquest motiu la COC decidí que foren les comparses les que triaren com hauria de ser el recorregut de les desfilades d’enguany.
Els carrers per on discorreran les desfilades dels dies 2 i 3 de març seran finalment les mateixes en les quals es feia fins que l’any passat es va apostar per circuit obert. En un principi es va estudiar poder ampliar el circuit per l’increment de comparseros, però finalment el recorregut serà: plaça Jovellar, carrer del Pilar, plaça Sant Esteve, avinguda Pablo Ruíz Picasso, carrer Sant Albert, avinguda del País Valencià, carrer Arxipreste Bono, plaça 1r de Maig, carrer Santa Magdalena, avinguda País Valencià, carrer Arxipreste Bono i carrer Socors, on enllaça amb la plaça Jovellar.

ES RETARDA L’ARRIBADA DE CARNESTOLTES
Enguany es endarrereix l’arribada de Carnestoltes. Les festes del Caranval s’iniciaran el dissabte 16 de febrer amb el tradicional sopar en honor de les Reines de les comparses, acte on s’imposen les bandes acreditatives. Mentre l’arribada del rei Carnal es retardarà a la tarda del diumenge 17.

233

Aquest matí, al saló de Plens de l’Ajuntament, s’ha fet la presentació oficial del Carnaval 2019 amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i del regidor de Festes, Marc Albella. Una vegada més des de la Junta Gestora del Carnaval, amb la col·laboració del Consistori, s’ha preparat una programació carregada d’activitats perquè tot el públic puga gaudir d’aquesta festa declarada d’Interès Turístic Autonòmic.

Com a principal novetat la Gala de les Reines es farà a l’esplanada que hi ha entre els carrers de Febrer de la Torre i Sant Francesc, un espai que serà molt ampli per permetre l’entrada de centenars de persones. Aquest canvi és degut a l’imminent inici de les obres de construcció del col·legi Jaume I i per tant s’ha decidit buscar aquesta ubicació, propera a la plaça de bous, amb una capacitat que serà molt similar a la de l’antic camp de futbol. 

Pel que fa al capítol econòmic, destacar que des de l’Ajuntament s’ha fet una inversió de 160.000€ per ajudar a la Junta Gestora del Carnaval a poder assumir les despeses de construcció de l’escenari de la gala de les reines, així com altres qüestions, com ara el muntatge de les casetes o altres costos derivats de l’activitat festiva, segons el regidor de Festes. L’alcalde Enric Pla ha insistit que es “tracta d’una important inversió que suposarà un retorn econòmic molt més elevat per al municipi gràcies a l’assistència de les milers de persones que s’aproparan fins a Vinaròs per gaudir del Carnaval”. En aquest sentit, insistia que es tracta d’un dels esdeveniments més importants i multitudinaris de la província que sempre genera un impacte econòmic molt positiu per a la ciutat. 

En matèria de seguretat, Pla ha destacat que la setmana vinent es farà la Junta de Seguretat Local amb els cossos nacionals, autonòmics i locals per tal de coordinar tots els efectius per a garantir el bon desenvolupament de tots els actes. Així mateix afegia que també es muntaran el Punt Morat i un nou estant per part del col·lectiu LGTBI per a fomentar el respecte i la tolerància.

Programació carregada de novetats

El president de la Junta Gestora del Carnaval, Abilio Segarra, ha detallat totes les novetats per aquesta edició, on sobretot destaca el Racó Gastronòmic que es farà al recinte de les casetes. Segons ha assenyalat “aquesta era una petició feta per part de molts visitants i veïns que demanaven una zona amb seients per fer un mos”. 

Una altra de les novetats serà el concert Remember 80’s que es farà diumenge després de la gala infantil. Segarra ha explicat que amb aquesta activitat sobretot es vol aprofitar el muntatge de l’escenari, al mateix temps que s’ofereix un espectacle diferent amb la música en directe que farà les delícies dels fans de Los Rebeldes, Danza Invisible i Los López. 

Dintre del recinte de les casetes no faltarà el concurs de mascotes, certàmens de karaoke, l’esperada festa del pijama, la nit boja del divendres o les tradicionals paelles, que enguany comptaran com a novetat amb un concurs entre totes les comparses que vulguen participar.

App del Carnaval

El Carnaval també disposarà de la seva aplicació per a telèfons mòbils amb tota la programació detallada de la festa, així com altres dades d’interès, com ara la ubicació de restaurants, comerços i serveis. Com a novetat es podrà consultar la localització de les comparses a temps real durant les desfilades de dissabte i diumenge, gràcies al gps que duran totes les carrosses. D’altra banda, les persones que ho desitgen podran votar la reina o comparsa que més els agrade.

Per acabar des de l’Ajuntament s’ha convidat tots els veïns i visitants a gaudir del Carnaval 2019 sempre de la responsabilitat, la tolerància i el respecte.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies