lunes, diciembre 18, 2017
ACTUALITAT

195

Carles Santos Ventura ha mort als 77 anys el dilluns 4 de desembre. L’a ciutat de Vinaròs ha mostrar el seu més profund dolor per la mort del músic, compositor, fotògraf, cineasta, escriptor, escultor, artista total i genial, vinarossenc universal. Repassem una trajectòria única i plena de fites variades, reconeguda a tot el món i citem alguns dels guardons que va merèixer durant la seua dilatada trajectòria aquest Fill Predilecte de la Ciutat de Vinaròs: el premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministeri de Cultura, els Premis Nacionals de Composició i Teatre de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi, Miquelet d’Honor de la Societat Coral El Micalet de València, Premi Carles Salvador a la trajectòria individual de Maestrat Viu, i fins a 12 Premis Max a les arts escèniques.
Però avui, a més de glossar l’artista i la seua fecunda obra, volem recordar a l’home, a l’amic, al vinarossenc que mai va deixar de costat als seus. Des d’aquesta revista volem donar el més sentit condol a tots els familiars i amics de Carles Santos i expressar, el nostre reconeixement a la trajectòria i personalitat d’aquesta figura irrepetible. L’Ajuntament de Vinaròs ha decretat tres dies de dol.

Familiars, amics i personalitats de tots els àmbits, però especialment del món de la cultura i l’educació, han visitat la capella ardent instal·lada a la Fundació Caixa Vinaròs per acomiadar el mestre i artista vinarossenc Carles Santos.

Entre ells ha estat Enric Morera, President de les Corts valencianes, el rector de l’UJI, Vicent Climent, Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de la Cultura, Robert Roig, director territorial d’Educació, Cultura, Investigació i Esports, Marga Landete, Directora de Música i Cultura Popular Valenciana, Eliseu Climent, fundador d’Acció Cultural del País Valencià, a més d’artistes, productors i altres personalitats com Tian Gombau, Pere Portabella, Manel Guerrero, Toni Valesa, Isabel Castellet, Emili Paya, Antoni Comas, Clàudia Shneider i Pepa Plana, entre d’altres.

L’alcalde i altres membres de la corporació municipal també han acudit aquesta tarda a acomiadar-se del mestre Carles Santos, donant el seu més sentit condol a la família i escrivint un missatge en el llibre de condolències per dir-li adéu a aquest gran artista universal.

51

Us presentem la revista Crònica de Vinaròs de novembre que ve plena de notícies de la nostra ciutat, reportatges, fotos antigues, caricatura del mes i articles molt interessants dels nostres col·laboradors. A més a més, portem l’especial Santa Caterina i Especial Calefacció. Esperem que us agrade, treballem per vosaltres.

269

La Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat ha presentat aquest dijous la programació d’actes en commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que es durà a terme el proper 25 de novembre.

“Es tracta d’una problemàtica social que s’ha de visibilitzar i, per això, no hem volgut limitar-nos a un sol dia, sinó que hem organitzat diverses activitats i accions que s’allargaran durant el proper mes de desembre”, ha explicat la regidora de l’àrea, Mamen Ruiz.

La primera activitat es durà a terme el 17 de novembre, amb l’inici del II Cicle de Curts contra la Violència de Gènere a la Biblioteca Municipal. Posteriorment s’organitzarà un debat per reflexionar sobre aquesta qüestió.

El divendres 24 de novembre, a les 13:00 hores, es realitzarà un minut de silenci i es nombrarà una a una a totes les dones que han estat víctimes de la violència de gènere a Espanya aquest 2017. A continuació es llegirà un manifest en Contra la Violència de Gènere davant la porta de l’Ajuntament.

Per la tarda, aquest mateix dia, a la Biblioteca Municipal, es farà la conferència “Empoderament per a la prevenció de la violència”, a càrrec de la psicòloga Cristina Amela, col·laboradora de l’associació “Mi Mano es tu Apoyo”.

A més, durant el mes de desembre, es durà a terme la campanya “No me toques el WhatsApp”, amb tallers de prevenció de la violència dirigits a l’alumnat de secundària dels instituts de Vinaròs.

Finalment, ha destacat Ruiz, es col·labora amb el consell escolar de la Comunitat Valenciana amb la campanya “RQRQR, no pararem fins a aconseguir igualtat”. A més a més, s’ha llançat una altra campanya en xarxes socials en què, a través del Facebook de l’Ajuntament de Vinaròs, s’anima a la ciutadania a pujar imatges amb cartells contra la violència de gènere i el hashtag #VinaròsSimplica.

 

191
SONY DSC

En roda de premsa l’alcalde Enric Pla, acompanyat pel primer tinent d’alcalde Guillem Alsina i el regidor de Medi Ambient Jordi Moliner, han explicat que el passat divendres 22 de setembre es va rebre a l’Ajuntament una nova comunicació de la Comissió Nacional dels mercats i la Competència (CNMC) en relació a la problemàtica amb Correus.

En aquest document s’informa que l’empresa estatal Correos y Telégrafos disposa d’un termini màxim de sis mesos per poder restaurar el servei de lliurament de correspondència en bústies domiciliaries en vuit zones de la localitat: Boverals, Barbiguera, Cala Puntal, Deveses, Cales, Saldonar Ameradors, Salines i Triador.

“Encara que al juny ja se’ns va comunicar que Correos havia de tornar a prestar aquest servei, tal com vam informar a la ciutadania, ha passat el temps sense que l’empresa hagi acatat aquesta resolució i després de realitzar diverses consultes i intermediacions vam enviar de nou una sol·licitud de informació a la CNMC com a òrgan regulador i la bona notícia és que ara sí s’especifica un termini”, ha assenyalat Alsina.

L’alcalde Enric Pla ha destacat que aquest és el pas definitiu per poder restablir la situació de normalitat en el repartiment i que “esperem que des de Correos tinguen en compte que ja han passat tres mesos i que no esperen a esgotar aquest termini perquè els veïns afectats puguen tornar a rebre la seua correspondència a domicili”.

El regidor Jordi Moliner, com a representant de la tercera agrupació política que conforma l’equip de govern municipal, ha remarcat que des de l’Ajuntament es va intercedir en aquesta problemàtica a favor de la ciutadania per corregir la inacció que va provocar aquesta situació i que se seguirà informant als veïns interessats de com va aquest procés, esperant també que no es dilate més en el temps.

527

Al col·legi Ntra. Sra. de la Consolació ja estem en marxa. Tota la comunitat educativa hem començat aquest curs amb molta il·lusió, novetats i energies renovades.

Enguany fem una aposta important per les noves tecnologies en 1er ESO, amb un nou pla metodològic en el marc de Google Education. Els alumnes han substituït la majoria dels seus llibres per l’ordinador. Us anirem informant amb més detall com va la nova experiència.

Aquest mes de setembre, seguint les tradicions del col·legi i el nostre caràcter propi, els alumnes d’infantil, primària i secundària han realitzat les convivències d’inici de curs. Un seguit d’activitats a l’aire lliure, organitzades pel nostre equip de pastoral que amb el lema “Confia, arrisca i salta” ens han permès compartir, conviure, aprendre, confiar,  reflexionar i gaudir d’una jornada molt especial per a tots nosaltres.

 

3340

La cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils va comprar 340 litres d’aigua oxigenada a nom de Said Ben Iazza i va usar la seua furgoneta per portar-la.

Said Ben Iazza, el marroquí de 24 anys detingut divendres passat Vinaròs, no només va prestar la seva documentació per comprar un dels components de l’explosiu que anaven a emprar a Barcelona, sinó que a més va estar a la casa d’Alcanar només tres dies abans que saltés per l’aire quan fabricaven les bombes amb les quals anaven a carregar tres furgonetes que pel que sembla anaven a fer esclatar en tres punts de màxim aforament turístic de la capital catalana.

L’acte judicial pel qual Andreu ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança adverteix que la documentació de Said Ben Iazza, que treballava per al seu oncle com a empleat en una carnisseria de Vinaròs, va ser la que va servir per comprar 340 litres de peròxid d’hidrogen (aigua oxigenada) en dues tandes.

Els primers 100 litres van ser comprats en un establiment de venda de productes de drogueria a l’engròs de Tortosa (Tarragona) amb la documentació personal de Ben Iazza i transportats en la Ford Transit que aquest solia utilitzar. Va ser el 12 de juliol.

Tretze dies més tard, el 27 de juliol, dos dels yihadistes abatuts en la matinada del 18 d’agost quan tractaven d’atemptar en el passeig marítim de Cambrils van utilitzar de nou la documentació del detingut a Vinaròs per comprar la resta de peròxid d’hidrogen.

En aquesta segona tanda, Mohamed Hichamy i Youseff Aalla van adquirir 240 litres més d’aigua oxigenada, un dels compostos imprescindibles en la fabricació de l’explosiu triperóxido de triacetona (TATP), batejat per l’Estat Islàmic (EI) «la mare de Satán» pel seu elevat poder destructiu.

Encara que el magistrat de l’Audiència Nacional deixa clar en el seu acte, emès ahir, que Ben Iazza «va facilitar les tasques logístiques perquè la cèl·lula aconseguís els seus objectius», la principal raó de pes contra el detingut a Vinaròs és la seva presència en el xalet d’Alcanar on la cèl·lula va planejar i va muntar durant mesos les bases del futur atemptat a Catalunya.

De fet, la Guàrdia Civil ha aconseguit provar amb mitjans tecnològics la presència de Said en el xalet d’Alcanar en tres dates: 23 d’abril i 1 i 13 d’agost. Tant el dia 1 com el 13, sobretot, les bombes que anaven a fer explotar a Barcelona «ja estaven pràcticament concluses», matisa el jutge.

Així les coses, Ben Iazza no pot acollir-se al fet que va acudir a l’habitatge per la seva amistat amb el cervell dels atemptats, l’imant de Ripoll Abdelbaki És Satty -mort en l’explosió accidental del 16 d’agost-, i negar la seva participació en l’acció terrorista, perquè a aquestes altures les bombes estaven gairebé llestes. La cèl·lula feia temps que fabricava el TATP amb acetona, àcid clorhídric, aigua oxigenada, bicarbonat i grans quantitats de gel.

Una vegada conclòs, anava a ser utilitzat com iniciador de l’explosió fent deflagrar el centenar llarg de bombones de butà que havien anat acumulat a la casa durant mesos, però la inestabilitat de l’explosiu, extremadament sensible a la calor i a la fricció, va fer que la casa, i amb ella l’imant, volessin per l’aire. A partir d’aquí, els terroristes van precipitar el salvatge atropellament massiu de la Rambla de Barcelona i van intentar un altre similar a Cambrils.

Extrcte Levante.

370
SONY DSC

Més de 60 persones van acudir a la cita i van participar de forma activa en aquesta assemblea on a més dels suggeriments veïnals es va informar de temes com la situació de Correus, la creació dels Consells Municipals de Barri o la propera edició dels Pressupostos Participatius

Vinaròs, 20/07/2017

Aquest 19 de juliol s’ha dut a terme a Vinaròs la primera de les vuit reunions veïnals programades en diferents zones de la costa nord, costa sud i àrees properes al nucli urbà programades a la localitat per als mesos de juliol, agost i setembre.

El regidor de Participació Ciutadana, Hugo Romero, explica que més de 60 persones van acudir a la cita, que va ser molt participativa amb un total de 26 torns de paraula de veïns que van traslladar a l’Ajuntament alguns suggeriments i inquietuds, relacionats principalment amb l’enllumenat, l’asfaltat i la senyalització de carrers, així com amb la neteja de platges i solars abandonats.

A més, tal com es va anunciar com a novetat en aquesta edició, l’Ajuntament va plantejar una ordre del dia amb diversos temes a tractar a peu de carrer, informant als presents de futures actuacions, de com s’han resolt les demandes anteriors, de quina és la situació del servei de Correus, de la propera creació dels consells de barri i de la nova edició dels pressupostos participatius per 2018.

“Aquesta primera assemblea de la temporada ha anat molt bé, amb els veïns de la zona dels Cossis, Boverals, Saldonar i Ameradors agraïts de que un any després de l’última convocatòria tornem per explicar quines són les novetats”, ha valorat Romero, qui va moderar aquesta assemblea juntament amb l’Alcalde Enric Pla i altres quatre regidors de l’equip de govern: Domènec Fontanet, de Turisme; David Adell, de Recursos Humans; Jordi Moliner, de Medi Ambient i Jan Valls, d’Urbanisme.

La propera reunió, cal recordar, també serà a la Costa Nord i es durà a terme el 26 de juliol a la 19:30 hores, al carrer del Volantí. En aquesta ocasió es realitzarà amb els veïns de les zones de Barbiguera, Triador, Cales i Deveses.

1336

El grup feminista Femme Força Vinaròs va donar suport, el dimecres 5 de juliol a la tarda, l’Associació Mi mano es tu apoyo, en la concentració que cada dimecres de mes es du a terme davant de l’Ajuntament contra la violència de gènere. A 3 de Juliol ja en són 30 les dones assassinades per les seues parelles, o siga 5 dones mortes cada mes, una xifra esgarrifosa. A l’acte es va llegir el nom de totes aquestes víctimes.

5687

Estava sobre un llit, travessada, i tenia cinta de carrocero rodada al coll. La família, de Saragossa, va donar la veu d’alarma al no tenir notícies seves feia dies i no agafar el mòbil

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil investiga en aquests moments la troballa del cadàver d’una dona que va ser trobada sobre un llit, en un pis de Vinaròs, amb una borsa d’escombraries en el cap i lligada amb cinta de carrocero (la usada pels pintors) amb diverses voltes i atapeïda envoltant el col.

Els investigadors estan esperant ara els resultats de l’autòpsia que determinarà les circumstàncies que han envoltat aquesta estranya mort. La dona, d’uns 50 anys, vivia a Vinaròs des de feia temps.
Va ser la família, que resideix a Saragossa, la que va donar la veu d’alarma diumenge passat, al no tenir notícies d’ella, ja que no responia a les seves trucades al telèfon mòbil. Un veí de l’immoble, que tenia les claus del pis de la dona –ja que existia entre ells confiança–, es va oferir a obrir la porta, una vegada que la Policia Local es va presentar a l’edifici.

PLOMS FOSOS // Quan els agents, que anaven armats, van accedir a l’habitatge, van explicar alguns residents del lloc, van trobar els fusibles de la casa fosos, per la qual cosa estava tot a les fosques. Els efectius van cridar a la dona pel seu nom en diverses ocasions, sense obtenir resposta. Els policies van avançar llavors per l’interior del pis ajudats per unes llanternes, per obrir-se pas, ja que les persianes i finestres de totes les estades estaven baixades i tancades.

Quan van aconseguir l’habitació principal, van trobar, per a la seva sorpresa, el cos sense vida de la dona sobre el llit, completament travessat en horitzontal. Aquesta tenia una borsa negra d’escombraries en el cap i la mateixa, a més, lligada amb la cinta de carrocero fortament pel coll. La Policia Local, llavors, va donar avís de manera urgent a la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la recerca.

JUTGE DE GUÀRDIA // Els efectius de la Benemérita van precintar els accessos a la casa i el carrer Aragó va romandre custodiada fins a l’arribada del mèdic forense i del jutge del jutjat de guàrdia de Vinaròs, que va procedir poc després a l’aixecament del cadàver. La Policia Científica va prendre fotografies i mostres en el pis i el cos sense vida va ser traslladat en un furgó fúnebre fins a l’Institut de Medicina Legal per practicar-li l’autòpsia.

Fuente: El Mediterràneo

314

Quatre joves de l’IES José Vilaplana van participar en la redacció d’una declaració conjunta sobre el tema dels refugiats

Vinaròs, 20/06/2017

L’alcalde Enric Pla va assistir aquest 18 de juny a Alcanyís a la presentació de les conclusions del II Fòrum Junior Concòrdia, acompanyant els quatre joves vinarossencs de l’IES José Vilapalana que van participar en aquest esdeveniment, en el qual també van exposar estudiants de secundària de Tortosa i Alcanyís.
Durant aquest acte, celebrat a la sala Juan de Lanuza del Castell d’Alcanyís, es va donar a conèixer el resultat de la declaració consensuada en la qual els menors insten a les institucions a treballar en pro dels refugiats. Entre les propostes plantejades destaca la creació d’un cos europeu especialitzat en analitzar la situació de cada refugiat, mesures per evitar la formació de “guetos” i donar prioritat als refugiats enfront dels immigrants econòmics.
L’objectiu d’aquests fòrums, va explicar l’alcalde d’Alcanyís, Àngel Quílez, “és promoure l’esperit de concòrdia entre els més joves, que han de debatre fins a aconseguir presentar una declaració consensuada”. Per la seua banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, va elogiar aquest tipus d’iniciatives i va animar els joves a seguir involucrant-se en aquest i altres temes que afecten la nostra societat, aportant els seus punts de vista per trobar solucions que facin possible un món millor.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies