Miércoles, Agosto 23, 2017
ACTUALITAT

220
SONY DSC

Més de 60 persones van acudir a la cita i van participar de forma activa en aquesta assemblea on a més dels suggeriments veïnals es va informar de temes com la situació de Correus, la creació dels Consells Municipals de Barri o la propera edició dels Pressupostos Participatius

Vinaròs, 20/07/2017

Aquest 19 de juliol s’ha dut a terme a Vinaròs la primera de les vuit reunions veïnals programades en diferents zones de la costa nord, costa sud i àrees properes al nucli urbà programades a la localitat per als mesos de juliol, agost i setembre.

El regidor de Participació Ciutadana, Hugo Romero, explica que més de 60 persones van acudir a la cita, que va ser molt participativa amb un total de 26 torns de paraula de veïns que van traslladar a l’Ajuntament alguns suggeriments i inquietuds, relacionats principalment amb l’enllumenat, l’asfaltat i la senyalització de carrers, així com amb la neteja de platges i solars abandonats.

A més, tal com es va anunciar com a novetat en aquesta edició, l’Ajuntament va plantejar una ordre del dia amb diversos temes a tractar a peu de carrer, informant als presents de futures actuacions, de com s’han resolt les demandes anteriors, de quina és la situació del servei de Correus, de la propera creació dels consells de barri i de la nova edició dels pressupostos participatius per 2018.

“Aquesta primera assemblea de la temporada ha anat molt bé, amb els veïns de la zona dels Cossis, Boverals, Saldonar i Ameradors agraïts de que un any després de l’última convocatòria tornem per explicar quines són les novetats”, ha valorat Romero, qui va moderar aquesta assemblea juntament amb l’Alcalde Enric Pla i altres quatre regidors de l’equip de govern: Domènec Fontanet, de Turisme; David Adell, de Recursos Humans; Jordi Moliner, de Medi Ambient i Jan Valls, d’Urbanisme.

La propera reunió, cal recordar, també serà a la Costa Nord i es durà a terme el 26 de juliol a la 19:30 hores, al carrer del Volantí. En aquesta ocasió es realitzarà amb els veïns de les zones de Barbiguera, Triador, Cales i Deveses.

1137

El grup feminista Femme Força Vinaròs va donar suport, el dimecres 5 de juliol a la tarda, l’Associació Mi mano es tu apoyo, en la concentració que cada dimecres de mes es du a terme davant de l’Ajuntament contra la violència de gènere. A 3 de Juliol ja en són 30 les dones assassinades per les seues parelles, o siga 5 dones mortes cada mes, una xifra esgarrifosa. A l’acte es va llegir el nom de totes aquestes víctimes.

5441

Estava sobre un llit, travessada, i tenia cinta de carrocero rodada al coll. La família, de Saragossa, va donar la veu d’alarma al no tenir notícies seves feia dies i no agafar el mòbil

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil investiga en aquests moments la troballa del cadàver d’una dona que va ser trobada sobre un llit, en un pis de Vinaròs, amb una borsa d’escombraries en el cap i lligada amb cinta de carrocero (la usada pels pintors) amb diverses voltes i atapeïda envoltant el col.

Els investigadors estan esperant ara els resultats de l’autòpsia que determinarà les circumstàncies que han envoltat aquesta estranya mort. La dona, d’uns 50 anys, vivia a Vinaròs des de feia temps.
Va ser la família, que resideix a Saragossa, la que va donar la veu d’alarma diumenge passat, al no tenir notícies d’ella, ja que no responia a les seves trucades al telèfon mòbil. Un veí de l’immoble, que tenia les claus del pis de la dona –ja que existia entre ells confiança–, es va oferir a obrir la porta, una vegada que la Policia Local es va presentar a l’edifici.

PLOMS FOSOS // Quan els agents, que anaven armats, van accedir a l’habitatge, van explicar alguns residents del lloc, van trobar els fusibles de la casa fosos, per la qual cosa estava tot a les fosques. Els efectius van cridar a la dona pel seu nom en diverses ocasions, sense obtenir resposta. Els policies van avançar llavors per l’interior del pis ajudats per unes llanternes, per obrir-se pas, ja que les persianes i finestres de totes les estades estaven baixades i tancades.

Quan van aconseguir l’habitació principal, van trobar, per a la seva sorpresa, el cos sense vida de la dona sobre el llit, completament travessat en horitzontal. Aquesta tenia una borsa negra d’escombraries en el cap i la mateixa, a més, lligada amb la cinta de carrocero fortament pel coll. La Policia Local, llavors, va donar avís de manera urgent a la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la recerca.

JUTGE DE GUÀRDIA // Els efectius de la Benemérita van precintar els accessos a la casa i el carrer Aragó va romandre custodiada fins a l’arribada del mèdic forense i del jutge del jutjat de guàrdia de Vinaròs, que va procedir poc després a l’aixecament del cadàver. La Policia Científica va prendre fotografies i mostres en el pis i el cos sense vida va ser traslladat en un furgó fúnebre fins a l’Institut de Medicina Legal per practicar-li l’autòpsia.

Fuente: El Mediterràneo

232

Quatre joves de l’IES José Vilaplana van participar en la redacció d’una declaració conjunta sobre el tema dels refugiats

Vinaròs, 20/06/2017

L’alcalde Enric Pla va assistir aquest 18 de juny a Alcanyís a la presentació de les conclusions del II Fòrum Junior Concòrdia, acompanyant els quatre joves vinarossencs de l’IES José Vilapalana que van participar en aquest esdeveniment, en el qual també van exposar estudiants de secundària de Tortosa i Alcanyís.
Durant aquest acte, celebrat a la sala Juan de Lanuza del Castell d’Alcanyís, es va donar a conèixer el resultat de la declaració consensuada en la qual els menors insten a les institucions a treballar en pro dels refugiats. Entre les propostes plantejades destaca la creació d’un cos europeu especialitzat en analitzar la situació de cada refugiat, mesures per evitar la formació de “guetos” i donar prioritat als refugiats enfront dels immigrants econòmics.
L’objectiu d’aquests fòrums, va explicar l’alcalde d’Alcanyís, Àngel Quílez, “és promoure l’esperit de concòrdia entre els més joves, que han de debatre fins a aconseguir presentar una declaració consensuada”. Per la seua banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, va elogiar aquest tipus d’iniciatives i va animar els joves a seguir involucrant-se en aquest i altres temes que afecten la nostra societat, aportant els seus punts de vista per trobar solucions que facin possible un món millor.

306

Amb aquesta iniciativa l’equip de govern ha volgut sumar-se als actes del Dia Internacional de l’orgull LGTBI que se celebrarà el pròxim 29 de juny, llançant un missatge en favor de la igualtat,

El regidor de Cultura, Marc Albella, ha explicat que “el repintat d’aquest pas de zebra del carrer Socors, després de descartar el de Sant Cristòfol i el passeig marítim per qüestions de paviment i resultat final), ha estat i serà una iniciativa efímera, ja que aquesta ha estat la seua concepció inicial.

Albella agrega que encara que el pas de zebra tornarà al blanc i negre en pocs dies, sense entrar en conflicte amb la normativa vigent, sí que es pintaran alguns bancs del centre amb els colors de la bandera LGTBI de forma definitiva i amb missatges de tolerància i inclusió.

641
El dilluns 19 de juny es va celebrar una convocatòria a nivell nacional #alerta feminista 19J, contra la violència masclista. A Vinaròs es va realitzar la lectura de la moció i del manifest a la plaça de l’ajuntament, a les 12:00 i a les 20:00 hores.
Les organitzacions de dones, recolzades per entitats ciutadanes i polítiques, van convocar mobilitzacions en mes d’un centenar ajuntaments per exigir al Govern de Rajoy que augmente, als Pressupostos Generals, l’assignació destinada al Pacte d’Estat contra la violència masclista a 120 milions d’euros.

Davant el nombre incessant de dones i criatures assassinades en el que portem d’any, el moviment feminista considera que urgeix un compromís polític que es tradueixi en un increment de recursos. Per reclamar-ho, el dilluns 19 de juny, la mateixa setmana en la qual arribaran els PGE al Congrés, s’han realitzat protestes als ajuntaments des de les 12 a les 00 hores. P1150554
En el Projecte de Pressupostos de l’Estat, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31,7 milions d’euros. Això suposa un 25,7% més que en 2016 però continua sent un 2,20% inferior a 2010. També es denuncia una congelació, en 19.741.840 euros, del Programa 232B Igualtat entre dones i homes, un 41,2% menys que en 2010.
Els 51,4 milions d’euros que sumen tots dos són el 0,00011% de les despeses del Projecte de Pressupostos de l’Estat. “És necessari destinar més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació o a atendre la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014”, asseguren des de les organitzacions convocants. També es reclama una millora de la resposta judicial i que es cobreixi el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’igualtat.
Les entitats que donen suport a la mobilització manifesten que la violència masclista és una qüestió d’Estat, que afecta a la meitat de la població i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes. “Si no s’aposta econòmicament per aquest Pacte d’Estat, naixerà mort”, conclouen.

 

115

Ja podeu adquirir la vostra Crònica de Vinaròs dedicada a les festes de Sant Joan i Sant Pere al vostre quiosc habitual. Les Reines i les Dames omplin les nostres pàgines amb les seues fotos i entrevistes. Enguany compten amb 34 representants d’entitats i col·legis de la ciutat que ja ho tenen tot preparat per estar en els actes programats. El mantenidor de les festes és Tian Gombau i l’Alé Vinarossenc, Pepito Masip. Tot això i molt més us ho contem en la nostra revista mensual del mes de juny, que esperem que us agrade.

916

· També se’ls va intervenir dos telèfons mòbils, diners en efectiu i el vehicle que utilitzaven

· Els dos detinguts han quedat ingressats al centre penitenciari

Castelló 15/ juny /2017.

La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes després de sorprendre’ls portant 498 pastilles de metamfetamina en Vinaròs.

L’actuació quan agents de la Caserna de la Guàrdia Civil de Vinaròs es trobaven realitzant un punt de verificació de persones i vehicles en la localitat. Els agents van donar l’alt a un vehicle d’alta gamma, el qual es trobava ocupat per dos homes. En inspeccionar el turisme es van trobar un paquet en el seu interior, així com dos telèfons mòbils i diners en efectiu.

Davant aquests fets, els guàrdies civils van procedir a obrir el paquet, trobant en el seu interior una borsa embasada al buit amb gran quantitat de pastilles quadrades. Els guàrdies civils van sotmetre a les pastilles a una prova de detecció de substàncies estupefaents, confirmant que es tractava en concret de 498 pastilles de metamfetamina (èxtasis).

Per tot això, es va procedir a la detenció dels dos ocupants del vehicle, tractant-se de dos homes de 22 i 25 anys, com a suposats autors d’un delicte contra la salut pública.

Així mateix, als detinguts se’ls va intervenir per a la seua posada a disposició judicial un vehicle d’alta gamma, dos telèfons mòbils i 250 euros en
efectiu.

A la vista de tot l’actuat, l’Autoritat Judicial va ordenar el seu ingrés a la presó.

Els detinguts en unió a les diligències van ser posats a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Vinaròs.

drogues-vinaros1-jun17-1280x640

156
SONY DSC

Aquest dimecres s’ha presentat la programació oficial d’actes per a la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2017, un treball en equip en què han estat bolcades les diverses regidories de l’Ajuntament i entitats, així com la brigada municipal i la Policia Local.
En aquest sentit el regidor de Festes, Cultura i Tradicions, Marc Albella, ha agraït a tots l’esforç realitzat i ha comentat que enguany la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere, que es durà a terme entre el 22 de juny i el 2 de juliol, estarà carregada de novetats.
A nivell musical, Albella ha explicat que aquest 2017 s’ha apostat per crear una nova marca, “Hola Estiu”, que engloba tota la programació de les revetlles de l’Envelat, els concerts del PlatjaFest i un cicle nou de rock en viu, “Bandarres”, que es realitzarà a la pèrgola del passeig Blasco Ibáñez.
“La idea de Bandarres és cobrir una franja horària de tarda que anteriorment quedava falta d’esdeveniments, tal com va indicar la ciutadania en l’enquesta de valoració de les festes que es va dur a terme des de la Regidoria de Participació Ciutadana”, ha indicat Albella.

Quant a la resta de la programació, el regidor ha explicat que, com sempre, els actes més multitudinaris seran el 22 de juny, amb la presentació de les Dames i Reines i la imposició de bandes, un acte que serà presentat per la periodista Adriana Prados i el reconegut actor Tian Gombau com a mantenidor de festes; també destaca el sopar de gala del 27 de juny i el sopar a la fresca del dia 30 a la Carpa de l’Atlàntic.
Aquest any hi haurà també batukada pel centre tots els dies després de la traca, gràcies a la col·laboració d’ Esmuvi, així com un espectacle solidari de teatre musical realitzat per Gentsana a la carpa de festes, a benefici de la Creu Roja, a més de molts altres tallers, actuacions, demostracions de cuina, visites guiades, actes esportius i premiacions.
La Fira i Festes culminaran, ha explicat Albella, amb un espectacle piromusical nou en el qual s’ha volgut combinar l’espectacle dels focs artificials amb el ritme de diverses peces musicals d’estils variats. “Esperem que la gent gaudeixi de tot el que hem preparat”, ha afegit el regidor”. El programa de festes estarà disponible a partir d’aquest dijous a la tarda a la Tourist Info local i en les webs i xarxes socials municipals.


Novetats tècniques

Guillem Alsina, a càrrec de la regidoria d’Obres i Serveis, ha donat a conèixer en aquesta mateixa roda de premsa, algunes de les novetats a nivell tècnic que hi haurà en aquesta edició i ha agraït haver pogut coordinar tot amb més antelació gràcies a la col·laboració de les entitats, fet que suposa un millor rendiment de la Brigada Municipal, un estalvi en hores extra i s’evita així el solapament d’actes.

Entre els punts a destacar ha esmentat la utilització de l’estructura de la carpa de Carnaval per a albergar “El Mesón de la Tapa” a la zona de Fora Forat, el major espai que hi haurà per la terrassa a la carpa gran de festes i la finalització dels treballs de reparació de la Carpa de l’Atlàntic, on també hi ha activitats programades a partir d’aquest mateix cap de setmana.

“Finalment s’ha instal·lat també un camí de llum LED, que anirà des de la fira fins a la carpa principal de festes, recorrent tot el passeig”, ha assenyalat Alsina, qui ha agraït també la col·laboració de les diverses regidories implicades en l’organització d’aquestes festes.

Finalment, l’alcalde de la localitat, Enric Pla, ha indicat que “amb aquesta programació s’espera consolidar el model pel qual aposta l’actual equip de govern, descentralitzant els actes perquè la ciutat es mantingue viva i oferint la major varietat possible d’esdeveniments perquè tots i totes sortim al carrer i ens oblidem per uns moments de les dificultats del dia a dia, per poder gaudir i compartir amb els nostres, donant-li d’aquesta manera la benvinguda a l’estiu “.

472

ANNA FIBLA PAUNER

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla Vall, fa balanç dels 24 mesos al capdavant del nostre ajuntament. Destaca els cinc milions d’euros aconseguits dels fons europeus i la lluita contra l’exclusió social, segueix treballant per aconseguir la construcció del col·legi Jaume I i l’ampliació del Vilaplana, i explica que als espigons de la platja del Fortí, “ni estan ni se’ls espera”, ja que el govern central margina a la nostra comunitat en els Pressupostos Generals de l’Estat. Quant a les desqualificacions del PSOE vers a Podem, pontifica que les “discussions de l’oposició a Madrid el pillen molt lluny”.

Estem a la meitat de la legislatura, quins són els èxits aconseguits en l’ajuntament més importants en aquests dos anys?

Bé. Dos anys donen per molt, coses molt positives i altres en les que no aconseguisses els teus objectius. Sense dubte, la consecució de cinc milions d’euros dels fons europeus FEDER per la nostra EDUSI amb Benicarló és un dels moments de més gran satisfacció.

Un altre tema en el qual s’ha fet un gran esforç ha estat en la lluita contra l’exclusió social: totes les partides s’han augmentat entre un 60 i un 100% i s’hi han garantit fites com que a ningú se li talle la llum o que s’augmenten en més d’un 60% les ajudes individuals. Malgrat allò que alguns volen fer creure, encara hi ha una situació social molt difícil a Vinaròs. La contribució de l’ajuntament a la gratuïtat dels llibres escolars, al transport, l’augment del xiquibó, el foment de la formació per l’ocupació, són altres mesures en el mateix sentit.

El nivell de coses que es fan des d’un ajuntament són de dimensions molt diferents, des de l’èxit del nou enfocament del VINALAB al desbloqueig d’inversions de la Generalitat, passant per la tasca d’anar caducant PAIs inactius, una mesura que repercuteix en la baixada de l’IBI per a molts propietaris afectats, el canvi d’ubicació de l’envelat de festes, o les intervencions a la placeta del carrer del  Pont o al camí Capsades per facilitar l’accés a peu i en bicicleta dels alumnes dels instituts.

-Pot visualitzar-ne uns quants breument.

Per a mi, la imatge de la façana de l’ajuntament sense els cotxes dels regidors davant és el símbol de la nostra política: sense assessors ni secretàries externs contractats a dit, la disminució substancial de les despeses protocol·làries, les reunions amb els veïns, les agendes públiques, els pressuposts participatius la millora en l’atenció al públic o el portal de transparència.

-Què els queda per fer fins al 2019?

Molt! Hem de lluitar per concretar les inversions pendents, l’escola Jaume I i els altres equipaments educatius pendents, el segon centre de Salut, la piscina, les inversions en costes… I, per descomptat, millorar l’accés informàtic a les gestions municipals, el reciclatge, la vialitat ciclista i a peu, tot allò que repercutisca en un millor servei als ciutadans, encara que fa uns dies la Sindicatura de Comptes ha publicat que som el nº 1 en aquest aspecte entre els municipis valencians de 25 a 30.000 habitants.

-Creu que ha millorat la situació de crisi social a Vinaròs d’ençà que vostés governen?

La situació social, malgrat el que repeteixen des del govern central, continua sent molt greu, amb una millora d’ocupació precaritzada i inestable, molts aturats de llarga duració i una falta de perspectives de millora social alarmant, mentre les grans empreses fa temps que han recuperat els seus beneficis. Enfront d’això, des del nostre equip, en col·laboració amb la Conselleria d’Inclusió, s’han enfortit les polítiques d’ajudes a les famílies, a les persones en risc d’exclusió i a l’educació.

-Com tenim la construcció del col·legi Jaume I?

Com ha estat el cas de l’oficina del DNI, com el de la retallada per part del govern del servei de Correus, com la inclusió del segon centre de salut als pressuposts, no hi ha setmana que no treballem i insistim sobre aquest tema, essencial per a la ciutat de Vinaròs. El president Puig ja va assenyalar aquesta insistència nostra, en la seua recent visita, i el dia 10 va visitar Vinaròs el Secretari Autonòmic d’Educació Miquel Soler. Els tràmits previs (projecte i licitació) van en retràs i nosaltres seguirem actius al màxim perquè es materialitze aquesta vella reivindicació.

-I l’ampliació del Vilaplana?

Ací, el dia d’avui, la Conselleria no ha establert encara terminis ni calendari. Però li puc garantir que, com en el cas dels altres equipaments educatius pendents, no deixarem de ser molt pesats en aquest tema també.

-Què ens pot explicar de la cessió de l’N-340 antiga al seu pas pel terme de Vinaròs?

Ens sentim ningunejats per part del Ministeri de Foment, que ha estat inactiu en aquest tema des de fa més d’un any. No podem acceptar una reversió de la N-340 al poble sense condicions. L’estat està obligat a deixar-la en perfectes condicions, reconstruir el pont del Cervol, que agreuja la inundabilitat del sector, i fer algunes inversions. No és acceptable rebre quinze kilòmetres de via sense inversions ni assignacions.

-I dels espigons de la platja del Fortí?

Ni estan ni se’ls espera. El ministeri de Medi Ambient manca actualment de planejament global sobre les nostres costes i de pressupost. La situació de defensa de les nostres costes i l’estabilització de la nostra platja, un recurs econòmic tan important per Vinaròs, no pareix prioritari pel nostre govern, cosa que no estranya vista la marginació de la nostra comunitat als Pressuposts Generals de l’Estat del 2017, que mantenen les inversions al país valencià prou per sota de la mitjana nacional.

-Hi ha bona col·laboració entre els tres grups municipals?

Per descomptat, els regidors i regidores estem en el mateix vaixell. Tenim diferències polítiques (ens vam presentar com tres grups diferents, amb prioritats diferents) però prioritzem els punts que ens uneixen i la bona relació en la tasca de cada dia. Òbviament, fora de l’espai municipal, cada grup té punts de vista diferents sobre els temes. Nosaltres, a Tots i totes som Vinaròs, ens sentim molt recolzats pels nostres companyes i companys.

-De veritat que no els afecta en les relacions del dia a dia de l’ajuntament les contínues manifestacions i desqualificacions del PSOE nacional vers a Podem?

El que es fa al govern ens afecta a tots, les discussions de l’oposició a Madrid ens pilla més lluny. El PSOE estatal té una postura molt llunyana a la que mantenen PSPV, Compromís i Podem respecte al Pacte del Botànic. Clar que m’agradaria -de fet, em pareix imprescindible- acabar amb el govern de Mariano Rajoy, però som conscients de la responsabilitat que suposa en l’àmbit de la nostra comunitat l’actual govern de progrés després d’anys de devastació del nostre país pel PP. Tots ens juguem molt.

-Com veu la moció de censura que planteja Pablo Iglesias? 

Crec que és una mesura d’alçada política però molt compromesa. La va fer el PSOE de Felipe González el 1980 i el PP d’Hernández Mancha el 1987. La moció obligarà a tothom a definir-se en un panorama polític, com l’actual, en què alguns partits tenen contradiccions importants. Sempre és clarificador, i arriscat pel que la presenta: per a González va ser positiva, per a Mancha el final.

-Vosté pensa fer el pas a la política de la comunitat o nacional?

Si un any abans de les municipals de maig del 2015, no pensava a fer el pas a la política local i ho vaig fer per la situació, avui em sent totalment implicat en la meua responsabilitat actual. Com diu la coneguda expressió atribuïda a Patrick Geddes (“think globally, act locally “), pense en clau global, però solament pense a actuar en clau local.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies