sábado, enero 16, 2021
ACTUALITAT

1264

El cas ja està en dependències judicials al jutjat d’instrucció i violència de gènere número 4 de Vinaròs.

El consistori de Vinaròs farà un minut de silenci a les dotze del migdia. En un comunicat, ha condemnat la mort de la jove, desapareguda des de mitjans de febrer, ha mostrat la seva «màxima repulsa» als fets i ha donat el condol «sincer» als familiars i amics de la víctima.

La noia, de 20 anys, va desaparèixer al febrer. La Guàrdia Civil va detenir aquest divendres la parella de la víctima i a dues persones més, per la seua presumpta implicació en l’assassinat de Nelea S. La investigació d’aquest nou cas de violència masclista s’ha centrat a Ulldecona i a Vinaròs, on s’han fet escorcolls i no es descarten més detencions. Un dels domicilis registrats és el del carrer Molí de la nostra ciutat, on agents de criminalista de la Guàrdia Civil ha dut a terme una minuciosa inspecció que va durar moltes hores.

La principal hipòtesi dels investigadors apunta a la parella de la víctima com a responsable de la desaparició. El cadàver de la noia s’ha localitzat després de la confessió de la parella de la dona. L’operació està sota secret de sumari. Fins a la zona s’hi han desplaçat membres de la Guàrdia Civil de Madrid, especialitzats en criminalística.

Una amiga de la víctima va denunciar la seua desaparició el passat 16 de febrer. El nuvi de la dona assassinada, un jove de nacionalitat moldava, de 22 anys, fou detingut en el domicili dels seus pares a Ulldecona. Segons les primeres investigacions de la Guàrdia Civil, la parella va protagonitzar una forta discussió en una discoteca de Vinaròs el passat 15 de febrer.

 

 

1145

Els dies 13 i 14 d’abril el passeig Fora del Forat es convertirà en el punt de trobada per al sector de l’agricultura, els productes de proximitat i l’automoció.

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner, ha presentat aquest matí una nova edició de la fira Agromoció per als dies 13 i 14 d’abril. El passeig Fora del Forat es convertirà en l’epicentre de la mostra amb més de 22.000m2 d’exposició amb parades de productes de proximitat, automoció i maquinària agrícola. Moliner ha insistit que «enguany la fira s’ha reestructurat per aprofitar millor l’espai i sobretot oferir una mostra més atractiva per als milers de visitants que s’espera que s’apropen durant el cap de setmana».

Pel que fa als productes de proximitat, Moliner ha destacat que es comptarà amb una gran varietat de parades, des de vins i licors, fins a mel, melmelades, embotits i dolços. Tot elaborat a les nostres comarques de forma artesanal per mostrar que a casa nostra també es fan productes de gran qualitat. En aquest sentit, el regidor insistia que «es tracta d’una bona oportunitat perquè els productors es puguen donar a conéixer, a més de comptar amb les empreses d’automoció i maquinària agrícola, que també disposaran del seu espai de venda». 

A banda de la part comercial, Agromoció també disposarà una variada programació d’activitats per a tots els públics. Entre elles destacarà l’exhibició d’ensinistrament i obediència de gossos per part del Club Caní Mondioring, a més de pintacares per als més petits, així com la tradicional talla de fusta amb moto serra que oferirà Sthill Tractogarden. Com a novetat enguany es comptarà amb la presència de Dossom que ha preparat activitats per als més petits amb tallers, màgia i fins i tot un petit concert, tot amb estris reciclats, per tal de fomentar la gestió correcta dels residus entre els xiquets.

Una altra de les novetats serà la col·laboració de les atraccions de la fira que repartiran 2.000 tiquets, entre tots els estants i paradetes, amb descomptes d’un euro durant el cap de setmana, perquè s’entreguen entre els visitants a la mostra. 

Durant la fira d’Agromoció també es farà entrega de la distinció que cada any atorga el Consell Agrari Local en reconeixement a la feina de les persones o entitats dintre del sector agrícola. Enguany recaurà en la Caixa Rural Vinaròs pel seu destacat treball per mantenir la celebració de la festa de Sant Antoni, així com l’estreta col·laboració que sempre ofereix al Govern Municipal. Moliner agraïa la col·laboració de la Regidoria d’Obres i Serveis, destacant que gràcies al seu esforç s’adequarà el passeig Fora del Forat per acollir els més de 22.000m2 d’exposició. Per acabar el regidor animava a tota la comarca a apropar-se fins a Vinaròs, els dies 13 i 14 d’abril, per gaudir d’Agromoció en un cap de setmana ple d’activitats per a tota la família.

Jornades Agromoció

La setmana abans de la mostra, del 8 al 12 d’abril, el Centre del Coneixement del Vinalab acollirà les Jornades Agromoció, enguany destinades a promocionar els productes de proximitat. En total s’han programat quatre xerrades que inclouran degustacions de vins, mel, oli d’oliva, cervesa artesana i bolets. Els abonaments per assistir a les quatre ponències es podran aconseguir al Restaurante Hotel T

1068

El passat diumenge 24 de març es va celebrar en la piscina Servol el Trofeu Club Natació Vinaròs, un trofeu de caràcter no competitiu en el que participen les categories més menudes del club.
La competició va transcorrer en un ambient molt agradable encara que els nadadors estaven molt nerviosos per ser per a la majoría d’ ells la seua primera competició.
Van nadar: Vega, Patricia, Nayara, Elsa, Alexia, Valeria, Marta, Teresa, Nayara, Ariadna, Abril, Martina, Edu, Manel, Jordi, Mauricio, Adan, Marc, Carlos, Fran, Rafa, Cristian, Gregorio, Lucian, Guillem i Iker. 
Els de primer any van nadar 25m lliures, 25m esquena i 25m braça i els de segon any 50m lliures, 50m esquena i 50m braça.
En acabar, membres de la junta i els representants de l’ ajuntament Guillem Alsina i Marc Albella van fer l’entrega de medalles i xuxes per a tots els participants.
Despres ens vam reunir nadadors, pares i familiars en un dinar de germanor que es va fer a la carpa de l’ Atlantic.
Volem agrair la colaboració de nadadors del nostre club ajudant en la preparació i durant la prova fent de arbrits cronometrant les proves, a Carnes Ros  pel seu obsequi per al sorteig entre tots els nadadors.
Felicitar a tots els nadadors que van demostrar estar en un bon nivell!!!

 

1004

La sentència dona la raó al president de la sessió, Enric Pla, certificant que l’actuació va ser proporcionada i que sobretot es va acollir a la legalitat vigent.

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar a la ciutadania el resultat del recurs que va presentar el Partit Popular, al jutjat contenciós administratiu, en motiu de l’expulsió del portaveu Juan Amat en el ple ordinari del passat 28 de setembre. 

Recordem que els fets es van produir quan el popular Amat va acusar a l’alcalde i president del plenari, Enric Pla, de dirigir la sessió de forma dictatorial. Com a resposta des de la presidència es va demanar la retirada d’aquesta acusació al considerar que era una manifestació irrespectuosa, amb la conseqüent amonestació, tal com marca el reglament. Tot i així el portaveu popular va continuar amb les seues acusacions, suposant dues amonestacions més i procedint a la seua expulsió.

L’alcalde Pla ha destacat que «la sentència recorda que el president de la corporació, entre les seues funcions durant les sessions plenàries estan les de cridar a l’ordre a qualsevol regidor que proferisca paraules o conceptes ofensius al decoro de la corporació o els seus membres, així també quan es parle fora del torn de paraula o s’interrompa a la resta dels representants». 

Pla ha remarcat que «segons la sentència l’expulsió del regidor Amat es va fer de forma correcta després de les tres amonestacions reglamentàries i per tant el recurs presentat el Partit Popular es desestima». D’altra banda, assenyalava que «la resolució també deixa ben clar que l’actuació va ser proporcionada i ajustada a la legalitat vigent, amb l’objectiu de guardar el decoro, les formes i el respecte dels regidors durant els plens, afegint que la paraula dictador no és pròpia d’un representant polític». 

Per acabar l’alcalde ha finalitzat explicant que la sentència desestima el recurs del contenciós administratiu presentat pel Partit Popular, considerant que l’expulsió es va produir de forma justificada, sense cap vulneració de drets, a més d’imposar al PP els costos de el procés judicial.

968

El Govern Municipal ha programat dos tallers per als dies 23 i 28 de març amb l’objectiu que la ciutadania puga participar de forma activa en la redacció del document.

La Regidoria de Govern Obert continua avançant en la creació del Pla de Regeneració Urbana i Mobilitat Sostenible (PRUMS) per fer de Vinaròs una ciutat de futur. La intenció, d’una banda, és la protecció del centre històric de la localitat i tot el seu patrimoni cultural, mentre que d’altra banda, també es vol crear una mobilitat més eficient i sostenible, on vianants, bicicletes i vehicles puguen tenir cabuda.

El regidor de l’àrea, Hugo Romero, ha indicat que “per tal de fer de Vinaròs la ciutat que tots volem, és molt important la participació de la ciutadania per redactar un Pla que s’adapte a les propostes i necessitats reals dels veïns”. En aquest sentit comentava que des de Govern Obert s’han programat dos tallers per als dies 23 i 28 de març. 

El primer es farà el proper dissabte a les 10:30h al centre de Formació de Persones Adultes, ubicat al passeig de Colom, amb el títol “Taller de Propostes. Quin centre històric volem?”. La participació estarà oberta a tota la ciutadania perquè aporte idees i propostes de com vol que siga el nucli de la localitat. La segona sessió serà per al dijous 28 de març, a les 19h, al Centre Municipal de la Tercera Edat, amb el títol “Taller de Priorització. Propostes d’Acció”. En aquest cas, la trobada també estarà oberta a tots els veïns perquè facen arribar les seues idees i iniciatives per al desenvolupament urbà de la ciutat. 

El regidor Romero ha recordat, que a banda dels tallers, també s’ha habilitat una enquesta en línia a través de la pàgina www.pepvinaros.particip.es, on també es pot trobar tota la informació del Pla Especial de Protecció el Centre Històric de Vinaròs. Romero animava a la ciutadania a participar, tant en els tallers com en l’enquesta, per ajudar a fer la ciutat el municipi de futur que volem.

987

FEMME FORÇAVINARÒS

Vinaròs va repetir l’èxit del Dia de la Dona amb una manifestació multitudinària, una instal·lació artística de 400 bragues, titulada «4 violacions al dia», i un vídeo amb fotos de dones vinarossenques. Actes organitzats per l’associació feminista Femme Força Vinaròs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs, especialment de la regidoria de Participació Ciutadana.
Unes 2.500 persones van sortir al carrer per defensar polítiques feministes, per demanar la igualtat entre dones i homes, trencar el sostre de vidre, mateix treball, mateix salari, i contra les violències masclistes, en un dia que va fer història a la nostra ciutat. A les 19.30 hores les veïnes i veïns es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament i van recórrer les vies del centre de la ciutat, Jovellar, Socors, Santa Magdalena, fins a arribar a la plaça La Mera, on es va llegir el manifest feminista i altres parlaments entre les actuacions de les diferents associacions que també es van afegir a la manifestació: Les Albaes, Mènades d’Irta, Grup Folklòric Les Camaraes, Batucada, Associació Cultural Dimonis de Vinaròs, Colla Dolçaina i Tabal de Vinaròs i Muixeranga constituïda per un grup de dones.
Cal dir que els actes del dia de la dona, organitzats per Femme Força, van començar el dia 6 i a la plaça de l’ajuntament, on es va instal·lar una gran pantalla en la qual passava un vídeo de dones vinarossenques amb un cartell a les seues mans amb la llegenda «Podria ser jo», que simbolitzaven les 1.460 violacions denunciades l’any passat a Espanya, o siga, quatre violacions al dia en el 2018. Cada 6 hores s’escoltava un crit esgarrifós. El dia 7 al matí, i a la pèrgola del passeig, es van desplegar a terra 400 bragues, una performance artística que volia cridar l’atenció sobre les agressions que pateixen les dones.
Lara Domenech, presidenta de Femme Força Vinaròs, va explicar que les bragues simbolitzaven l’exposició que pateixen les dones en la seua intimitat quan són agredides, i que el vídeo era un comptador de denúncies en el que les integrants de l’associació van estar treballant durant quasi dos mesos.
Els actes del Dia de la Dona va finalitzar amb les excel·lents actuacions el dissabte 9 de Paula i Bastian i Escarlates, grups formats per dones, a la plaça La Mera.
Femme Força agraeix la participació de les associacions que van participar en el 8M així com de totes les dones que de manera voluntària van fotografiar-se per poder fer la performance visual i reivindicar el paper fonamental de la dona dintre de la nostra societat.
L’any passat Femme Força Vinaròs va reivindicar el 8M en la instal·lació artística de les creus a la platja del Fortí, que tanta repercussió va tindre en tot el país.

 

906

“Remendadora” neix amb l’objectiu de ser una de les eines a disposició de ciutadanes i ciutadans, per conèixer la tasca portada a terme pel grup municipal en representació a l’Ajuntament i pel conjunt de veïnes i veïns que formen Totes i Tots Som Vinaròs. Aquesta publicació pretén ser una cadena de transmissió i el nom “remendadora” , fa justícia a la voluntat conceptual del projecte de Totes i Tots Som Vinaròs. Tal com la paraula remendar diu; corregir, millorar, reforçar, alguna cosa que està desgastada o dèbil, i això és el que pretenem des de TSV amb l’actual sistema polític, democràtic i social, debilitat i desgastat per l’abús extractiu de la mala política.

Compartint també conceptes com sostenibilitat i eficiència amb l’acció de “remendar”, aquest bateig no deixa de ser un homenatge a les dones de la mar que sempre desapercebudes han treballat per mantenir un dels sectors més importants i tradicionals de Vinaròs, la pesca. En aquest espai que serà “la remendadora” es rendirà comptes sobre l’activitat municipal dels representants públics de Totes i Tots Som Vinaròs, s’informarà sobre projectes en els quals compartim èxit i treball amb els companys de viatge d’aquesta legislatura. A més d’informar sobre l’activitat interna però sempre oberta a la participació de Totes i Tots Som Vinaròs.

La publicació es repartirà pels barris de Vinaròs i també en les taules informatives que instal·le Totes i Tots Som Vinaròs. En aquesta es podrà visualitzar projectes que ha portat a terme el grup municipal en aquesta legislatura i projectes i accions que ha encetat des de l’acció de govern per al futur de Vinaròs.

 

De manera telemàtica es pot consultar al següent enllaç ; https://bit.ly/2SYC53B

 

436

El Vinalab ha sigut l’escenari de les II Jornades de «La Quarta Pota» amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, que ha sigut l’encarregat d’inaugurar la trobada, acompanyat pel regidor de Govern Obert Hugo Romero i el tècnic del Serveis Socials Antonio Valanzuela. L’objectiu d’aquesta jornada ha sigut donar a conéixer els programes i mesures que s’han creat des del Serveis Socials municipals, a més de conscienciar als veïns que qualsevol persona pot necessitar ajuda independentment de la seua situació social.

El regidor Romero ha insistit que «La Quarta Pota és una campanya per a divulgar i informar a la ciutadania de tot el treball que s’està fent des de la Política Social, tant a nivell autonòmic com local». En aquest sentit, destacava que des de l’Ajuntament s’ha fet una clara aposta pels Serveis Socials amb importants inversions destinades a millorar la qualitat de vida dels veïns.

Per la seua banda, l’alcalde Enric Pla, ha assenyalat que «des del primer minut la Política Social ha sigut un eix bàsic del Govern Municipal, amb la posada en marxa d’un Pla d’Emergència Social que ha suposat importants millores per al servei». Pla detallava al llarg de la legislatura s’han incrementat les inversions entre un 60 i el 100%, a més d’incrementar el personal més del 100%.

Pel que fa a les prestacions ha assenyalat que s’ha creat el Centre de la Dona per atendre a les víctimes de la violència gènere, s’ha posat en marxa el Punt de Trobada per a les famílies i han començat les feines de la residència municipal que disposarà de 145 places públiques, a més de la generació de 75 llocs de treball. D’altra banda l’alcalde ha afegit que per part de la Generalitat s’ha pressupostat el Centre de Dia Juvenil per la inserció sociolaboral dels adolescents entre els 14 i 18 anys, mentre que també s’han augmentat les places del Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) i del Centre de Dia per a majors.

Pla insistia que aquestes han sigut algunes de les moltes mesures que s’han posat en marxa al llarg de la legislatura dintre del Pla d’Emergència Social que ha sigut una realitat gràcies a la gran tasca feta des del Govern Municipal per garantir els drets socials dels veïns.

Durant aquesta presentació el delegat del Consell pel Nou Model Social, Xavier Uceda, ha destacat que «Vinaròs ha sigut municipi pioner en el nou Model Social que ha engegat la Generalitat». En aquest sentit, remarcava que els Serveis Socials són fonamentals per l’estat del benestar i la nova llei aprovada al Consell obliga a crear uns pressupostos on la primera partida s’ha de dotar al departament.

Al llarg de la jornada desenes de veïns s’han apropat fins al Vinalab per assistir a les diferents xerrades que s’han realitzat amb l’objectiu de donar a conéixer que són els Serveis Socials i les prestacions que ofereixen per a la millora qualitat de vida de les persones.

559
  • La nova proposta ha estat impulsada per Femme Força Vinaròs i el col·lectiu Castelló LGTBI, amb el suport de l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar la igualtat, respecte i llibertat sexual.
El Carnaval de Vinaròs d’enguany començarà amb la NID (Nit per la Igualtat i la Diversitat), una vetllada on es reivindicarà la igualtat real entre les dones i els homes, així com la dignitat de les persones LGTBI. Serà una nit festiva on es pretén mostrar, únicament, que un altre oci nocturn és possible: més igualitari, més inclusiu i més divers. La revetlla estarà conduïda per Conxa Perruca, dona lesbiana visible a la nostra ciutat des de fa molts anys, i comptarà amb l’actuació de l’artista Miss Rose, una discjòquei de referència en el món LGTBI i a la Comunitat Valenciana.
El regidor de Govern Obert, Hugo Romero, ha destacat que «des de l’Ajuntament sempre donarem suport a iniciatives com aquesta que suposen introduir el respecte, la tolerància i la igualtat cap a la diversitat sexual, sobretot dintre de l’oci». En aquest sentit, convidava a tots els veïns a participar en la NID que es farà el proper divendres 22 de febrer, una vetllada oberta a tot el públic amb ganes de gaudir de la festa des de la fraternitat i igualtat.
Cal destacar que durant la revetlla les cançons sexistes, masclistes i discriminatòries brillaran per la seua absència, en un espai segur per a les dones i les persones LGTBI, sobretot serà una nit per a l’apoderament de les dones i l’orgull de les persones LGTBI.
A més, durant aquestes festes, els col·lectius Femme Força i Vinaròs LGTBI muntaran Punts Morat i LGTBI en el Palau Imperial del recinte del Carnaval, per a atendre qualsevol agressió masclista o LGTBIfobica i per a informar sobre polítiques d’igualtat, visibilitat del moviment feminista i accions de promoció de la salut sexual i reproductiva.

616

L’emperador Carnestoltes va arribar a Vinaròs enmig d’una multitud de comparseros que l’esperaven en el passeig marítim i on van donar la benvinguda a l’autoproclamat emperador Carnestoltes.
Marc Méndez Viver va llegir el pregó. Tot seguit es va fer la imposició dels corbatins del carnestoltes 2019 als estendards de les 30 comparses. Un acte que va comptar amb la participació de Ball de Dimonis, Esmuvi Batucada, Els Povals i Drag del Temple Llum Serena.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies