lunes, diciembre 18, 2017
ECONOMIA

212

El passat 18 de setembre va començar el programa Itineraris d’Inserció, que es realitza a les instal·lacions del Vinalab (c / Galícia nº12) i en el qual participen dos orientadors laborals i dos prospectors d’ocupació.

Aquest equip estarà integrat dins la Regidoria de Política Social i serà coordinat pel seu responsable tècnic, comptant amb la participació i col·laboració de treballadors socials i psicòlegs dels Serveis Socials per a l’atenció psicosocial dels participants, establint mecanismes de coordinació permanent amb l’equip del projecte.

Itineraris Integrats d’Inserció és un programa que contempla diversos serveis i recursos de forma personalitzada, per ajudar a superar les dificultats dels participants a l’hora d’accedir al mercat laboral.

“El que es busca, d’aquesta manera, és millorar la seua situació sociolaboral, a través d’un diagnòstic, i de l’elaboració, en cada cas, d’un Pla de Treball que atendrà les necessitats i el context de cada persona”, ha explicat la regidora de Política Social, Mamen Ruiz.

Per al desenvolupament d’aquest itinerari personalitzat es treballarà, per tant, l’atenció social, orientant els participants amb mancances socials a superar aquests obstacles, a més de potenciar les seues aptituds i actituds en competències bàsiques, conductuals i tècniques.

En aquest procés hi haurà també un acompanyament i pràctiques d’aprenentatge i inserció en empreses, així com accions d’alfabetització digital perquè els participants coneguen millor el potencial de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, millorant així les seues possibilitats d’accedir al món laboral de manera exitosa.

153

Les jornades, que es duen a terme al Vinalab, van ser inaugurades per l’Alcalde de Vinaròs, el Director de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI i la regidora d’Educació de Vinaròs

La Universitat Jaume I (UJI) ha iniciat les jornades científiques Connecta amb la Ciència a la Seu del Nord de Vinaròs amb la finalitat de promoure les vocacions científiques i tècniques entre els joves. Aquesta iniciativa, que arribarà a estudiantat de 51 centres educatius de 17 municipis de Castelló, València i Terol, compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat i de BP OIL Espanya. La inauguració ha estat presidida pel director de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI Ximo Gual, l’alcalde de Vinaròs Enric Pla i la regidora d’educació, Begoña López.

Connecta amb la Ciència aproxima l’alumnat de quart curs d’ESO diversos aspectes dels graus tècnics i científics impartits a l’UJI mitjançant activitats pràctiques com ara tallers, xerrades i mostres. Les sessions tindran lloc a nou municipis: Vinaròs, Morella, Terol, Alcanyís, Port de Sagunt, Vilafranca, Sogorb, Vila-real i València. De fet, el programa conclourà durant el primer trimestre de 2018 al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La participació estimada en l’actual edició d’aquesta iniciativa serà de més de 2.600 persones.

Aquesta plataforma de jornades dirigides a l’alumnat de secundària, coordinades des del Servei de Comunicació i Publicacions, es desenvolupa amb el suport de l’ESTCE de l’UJI, mentre que forma part de Campus Obert, un dels programes de comunicació corporativa de l’UJI amb el qual s’impulsa la millora de la integració de la universitat en la societat de Castelló i la seua àrea geogràfica de influència.

VOCACIÓ I TALENT PER LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA

Aquestes jornades amb voluntat de fomentar les vocacions per la ciència i la tecnologia, proposen una vintena de tallers relacionats amb temàtiques com ara la robòtica, les energies renovables, l’arquitectura, el canvi climàtic, les matemàtiques, l’òptica, els videojocs, etc. A més a més, aquesta plataforma inclou una oferta de xerrades, per exemple, Enginyera, perquè no?, i 12 mostres centrades en aspectes tan variats com ara la impressió 3D, models de molècules, projectes que desenvolupen les associacions d’estudiants de l’UJI, maquetes de construcció arquitectònica tradicional o herbaris i insectaris. A Vinaròs les jornades conclouran el 29 de setembre.

 

326

Aquests ajuts permetran millorar la seguretat, la visibilitat i la mobilitat als polígons, el que suposarà una important modernització per Capsades, el polígon de la carretera a Ulldecona i el de la part alta del Portal de la Mediterrània.

El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, ha informat que pròximament Vinaròs rebrà 1.045.323 euros de la Generalitat Valenciana per a la remodelació dels tres principals polígons industrials de la localitat: el de Capsades, el d’Ulldecona i el de la part alta del Portal del Mediterráneo.

Aquests treballs hauran d’estar finalitzats abans del 2018 i es duran a terme en tres eixos d’actuació: la millora de la seguretat (instal·lació de càmeres i sistemes per al control d’incendis), la millora de la mobilitat (senyalitzacions, una xarxa de carril bici interconnectada, asfaltat, majors zones verdes i d’aparcament) i, finalment, la millora de la visibilitat de les empreses a través d’una pàgina web i de cartells informatius.

“A més d’aquestes inversions hi haurà també un programa directe per a les empreses, enfocat cap a la rehabilitació de façanes. Per a això es comptarà amb 150.000 euros a distribuir entre els tres polígons”, ha afegit Valls en roda de premsa. Per aquest motiu el regidor ha explicat que en les pròximes setmanes es convocarà una assemblea empresarial per donar a conèixer aquestes ajudes als potencials beneficiaris.

L’alcalde Enric Pla ha indicat que aquesta és una molt bona notícia per a Vinaròs, ja que aquestes inversions vénen a fomentar i a diversificar l’economia local. “Encara que no ens conformem només amb això, aquest és un pas endavant important que servirà per potenciar el nostre sector industrial i afavorir tant l’ocupació directa com indirecta”, ha assenyalat.

En quan a l’ocupació, la regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha celebrat també l’aprovació d’aquests ajuts, que ha qualificat de molt positius per a la modernització d’infraestructures, el que ajudarà a que les empreses actuals es donen a conèixer i atraurà també a possibles inversors. S’espera que les obres generen també ocupació.

Cano ha explicat que aquesta ajuda se suma a la confirmació ahir que Vinaròs tambié rebrà 114.000 euros del programa Avalem Joves Plus, que permetrà a l’Ajuntament contractar almenys 14 joves menors de 30 anys durant 12 mesos a jornada completa en diversos llocs de l’administració pública local.

“Cal agrair a tots els tècnics d’Urbanisme, de l’ADL i altres departaments que han treballat dur i en temps rècord per aconseguir que se’ns concediren aquests ajuts i animar als joves i als empresaris que es veuran beneficiats per a que aprofiten aquesta oportunitat”, ha conclòs l’alcalde Enric Pla.

291
SONY DSC

L’alcalde Enric Pla i el regidor de Turisme i Comerç, Domènec Fontanet, han rebut avui la visita del Director General de Comerç i Consum, Ignacio Costa Pina, qui, després de reunir-se amb tècnics municipals d’ADL/AFIC i representants d’entitats i associacions locals, ha realitzat un recorregut pel centre urbà de la localitat i pel Mercat Municipal per tal de conèixer millor quina és la realitat local a nivell comercial.

302
SONY DSC

La regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha confirmat aquest matí en roda de premsa que, després de la resolució de la primera part de les subvencions de la Generalitat Valenciana del programa AVALEM Jove Plus, Vinaròs rebrà 120.000 euros per a la contractació de, almenys, 7 joves menors de 30 anys titulats, els quals podran treballar en algun dels departaments de l’administració pública local.
“Creiem que és una molt bona notícia tant per a l’Ajuntament, que necessita d’aquest suport extra a nivell de personal, com per als joves aturats que podran beneficiar-se d’aquestes places. Per això, els animem a que el més aviat possible vagin el SERVEF a inscriure’s, ja que hem vist que hi ha poques persones apuntades que compleixen amb aquests perfils i creiem que això no correspon amb la realitat actual del municipi”, ha explicat Cano.
Els interessats també han de formar part de Garantia Juvenil, “un procés que des de fa pocs mesos ja es realitza de forma automàtica quan s’inscriuen com a demandants d’ocupació en el SERVEF, però que no està de més recordar sempre al formalitzar aquesta inscripció”, ha recomanat la regidora, que ha afegit que l’Ajuntament aportarà altres 58.000 euros addicionals a aquesta subvenció i que s’espera que aquest procés de contractació comence a partir del proper mes de juliol.
Poden participar totes aquelles persones menors de 30 anys que tinguen una formació que vaigue més enllà de l’Educació General Bàsica, des Tècnics a Doctorats i que estiguen especialitzats en diverses àrees professionals com el Dret, l’Administració Pública, el Medi Ambient o la Informàtica, entre d’altres. Properament, ha afegit Cano, s’espera la resolució d’una altra subvenció similar, però en aquest cas destinada a la contractació de joves sense titulació.

L’alcalde Enric Pla ha celebrat també la notícia i ha expressat que Vinaròs és la quarta població de la província, després de Castelló de la Plana, Morella i Vila-real, que rebrà una suma tan elevada per a aquest programa. “Això mostra que l’Ajuntament ha fet bé la seua feina i esperem, per tant, tenir aviat més bones notícies”, ha assenyalat.
Pla ha finalitzat animant també als joves universitaris o tècnics a què opten a aquestes places, ja que d’aquesta manera “tindran l’oportunitat de treballar i aprendre com és el funcionament de l’administració pública local amb un treball d’acord als seus estudis i, a més, en bones condicions laborals pel que fa a salari i prestacions, ja que no es tracta d’una beca o d’un ajut parcial sinó d’un treball a jornada completa per a un any “.

 

242
SONY DSC

Una vintena d’empresaris o persones amb una idea de negoci internacional han assistit aquest matí a la jornada: Instruments Públics al Servei de la Internacionalització, una xerrada informativa que s’ha dut a terme en el Vinalab Vinaròs i que ha servit per presentar el programa “Comença a exportar”, el qual es realitzarà a Vinaròs gràcies a la col·laboració de la Cámara de Comercio de Castellón, el IVACE i l’Agència de Desenvolupament Local (ADL). Es tracta d’un programa totalment gratuït, que estarà dividit en sis mòduls i que començarà a impartir-se el proper mes de setembre. Els empresaris o professionals interessats, tot i que no hagin assistit a aquesta jornada, encara estan a temps de sumar-se al programa. Per a això, poden sol·licitar més informació a l’ADL de l’Ajuntament de Vinaròs, situada a la tercera planta de l’Edifici Pirrulí (Pl. Sant Telm).

265
SONY DSC

Arquitectes tècnics de la zona han assistit a la cita per conèixer els detalls d’aquesta línia d’ajudes directes per a les famílies que necessiten millorar els seus habitatges

Aquest 11 d’abril, a l’Auditori del Centre de Coneixement Vinalab de Vinaròs, ha tingut lloc una Jornada Formativa sobre les Ajudes Econòmiques que ofereix a la ciutadania el Pla de Reforma Interior d’Habitatges (Pla Renhata) 2017.
A aquest acte hi han assistit diversos arquitectes tècnics de la zona, interessats en conèixer els detalls d’aquestes subvencions, per saber els passos a seguir a l’hora de tramitar-les.
L’alcalde Enric Pla, així com el regidor d’Urbanisme, Jan Valls, i la regidora d’Hisenda i Ocupació, María Cano, han presentat la jornada, recordant que tots els interessats en aquestes ajudes ja poden fer la sol·licitud adient.
“Properament l’ajuntament tindrà un punt informatiu específic per informar sobre aquestes ajudes, que en aquest cas són directes a les famílies i enfocades cap a la reforma de banys i cuines”, ha recordat Valls.
Pla ha reiterat el compromís del consistori “en la difusió d’aquesta opció per a la millora d’habitatges, especialment pel que fa a la seua accessibilitat i eficiència energètica”.
Cano ha afegit que és important fer arribar aquesta informació, “perquè la població pugue beneficiar-se d’aquests ajuts, que compten amb un pressupost de 3 milions d’euros a la Comunitat Valenciana”.
Durant aquesta jornada, la directora territorial de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Lidón Bordils, ha parlat i resolt dubtes sobre aquest pla d’habitatge i regeneració urbana.
Finalment, el president del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Castelló, Alfredo Sanz, ha fet referència a la necessitat de l’ordenança d’inspecció tècnica d’edificis de més de 50 anys.

 

298

 Al llarg de tots els dies de la fira de turisme, s’ha realitzat un sorteig de dos caps de setmana gastronòmics entre aquells visitants que s’han apropat a l’estand de Vinaròs 

Turisme Vinaròs ha participat del 17 al 19 de març en la fira de turisme i vacances Sevatur 2017, que s’ha dut a terme al Palau de Congressos del Kursaal, a Sant Sebastià, per promocionar Vinaròs com una destinació ideal per al turisme gastronòmic i familiar.
La valoració que es fa des de la Regidoria de Turisme és molt positiva, ja que durant els dies de la fira, hi ha hagut una gran afluència de persones que s’han apropat a l’estand informatiu de la localitat per demanar informació.
S’ha tractat, majoritàriament, de públic d’origen basc i del sud de França, interessat en conèixer millor l’oferta turística que ofereix la població. Els visitants s’han mostrat especialment interessats en el turisme de sol i platja, buscant el sol i el bon temps en es platges i cales, la bona gastronomia, així com excursions per l’entorn de Vinaròs.

 

A més, en aquesta edició s’ha organitzat per primera vegada un sorteig de dos caps de setmana gastronòmics a Vinaròs, que inclouen allotjament, menjar i una visita guiada, una iniciativa amb la qual també es busca incrementar el nombre de seguidors a les xarxes socials de Turisme Vinaròs. El nom dels guanyadors es donarà a conèixer la propera setmana.

260
SONY DSC

Aquest any la fira agrícola estrena marca, nova ubicació i noves dates, juntament amb una programació més atractiva, amb més expositors, xerrades i exhibicions Vinaròs, 20/03/2017 Aquest 20 de març s’ha presentat la programació de la propera fira agrícola de Vinaròs, Agromoció 2017, que es durà a terme al Passeig de Fora del Forat el cap de setmana de l’1 i el 2 d’abril.
El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner, ha explicat que aquest esdeveniment, que estrena aquest any noves dates i nou emplaçament, arriba acompanyat d’un cicle de xerrades agràries gratuïtes per a professionals del sector i públic interessat en general.
Aquestes començaran al Vinalab el dijous 30 de març, a les 18:30 hores, i conclouran el divendres 31 de març a la tarda, amb una taula rodona. Durant aquesta jornada i mitja, s’abordaran temes variats com l’apicultura o els cultius alternatius.

El mateix divendres 31, a les 20:00 hores, es farà l’obertura de l’espai de Food Trucks, en un annex a la fira, en els quals se serviran diversos tipus de menjar.
La inauguració oficial de la Fira, serà el dissabte 1 d’abril a les 10:30 hores. En aquest acte es comptarà amb la presència de la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.
“Dels 22.000 m2 de recinte firal, més de 5.000 metres quadrats seran d’exposició i tindrem també durant tot el cap de setmana exhibicions de gossos de rescat, d’obediència i detecció de substàncies, de gos d’atura o talla en motoserra, entre d’altres”. Hi haurà també animació infantil amb inflables i un circuit d’educació viària a càrrec de la Policia Local i COCEMFE.
“Els dos dies la fira estarà oberta durant dotze hores ininterrompudes, de 10:00 a 10:00, perquè les famílies puguen vindre no només a comprar, si no a passar el dia participant en totes les activitats programades que desitgen i en un entorn molt agradable a prop del mar “, ha agregat Moliner.
El regidor ha volgut agrair per endavant a totes les persones que han treballat en l’organització d’aquesta fira, una nova aposta que busca, amb la nova marca Agromoció, oferir una programació més variada i atractiva per atraure més visitants de tota la regió.
Fins al moment, ha avançat Moliner, hi ha confirmats un total de 34 expositors, en 161 estands i 8 Food Trucks de menjar, el que suposa un increment significatiu respecte a edicions anteriors. En els diferents punts de venda i exposició es podran trobar des de vehicles d’ocasió fins a arbres fruiters, maquinària de jardineria, motos o instal·lacions solars.
Finalment, sota la carpa de l’Atlàntic, també hi haurà una zona amb 37 haimes, en què petits productors de mel, bolets, oli, pinsos, productes ecològics i embotits mostraran els seus articles i estaran també representades diverses associacions animalistes i agràries, com PRODA, El Cau, la Taula del Sénia o la Unió de Llauradors i Ramaders.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies