sábado, enero 16, 2021
Opinió
Noticies d'opinió

809

IMG_1583

Vinaròs, 25 de març de 2017

CORREOS Dirección de la Zona   Area de Red de Distribución UR de Vinaròs.

 

Sr. Responsable del Repartiment de Vinaròs.

Els signants de la present som representants d’un parell d’associacions veïnals de Vinaròs. Li escrivim en representació de l’Associació de Veïns MIGJORN i l’Associació de Veïns de la Costa Nord (AVENORD) i ens adrecem a vostè com a signant d’una carta-circular adreçada a tots els veïns de les Partides (zones) de la Costa Nord, Costa Sud i Ermita de Vinaròs.

En una part ens diu que hem de posar al dia la nostra adreça postal, cosa que assumim perfectament i que la majoria de veïns tenim ja actualitzada, tot i això comprenem a la perfecció el seu missatge i el termini que se’ns dona per actualitzar-ho.

Però al donar la volta a la fulla el món se’ns cau a sobre. Ens diu que aquesta data marcarà la fi del repartiment de correu domiciliari que fins ara teníem. Que si no tenim BCPs haurem d’anar a les seues dependències on retindran la correspondència 15 dies. I en cas contrari serà tornada a destinatari.

Entenem aquest comunicat com una sentència sense judici que va en detriment del nostre dret a rebre la correspondència com qualsevol veí de qualsevol carrer de Vinaròs. Sabem que l’Ajuntament fa gestions per revertir aquesta amenaça però també som conscients que una vegada a vostès (als seus Caps) se’ls posa entre cella i cella, no hi ha qui ho pare. Ja ho tenen tot estudiat, lleis, reglaments, aplicacions, etc., etc., en vaselina i a poc a poc però, ens ho hem de tragar. Cal dir que la seua voluntat no és afavorir als ciutadans, no.

Sàpiguen que els veïns haguéssem entès un plantejament d’una planificació d’aquests BCPs. On suggereixen que es posen, quants, com, a qui han d’agrupar, etc. i el cost. Però ho han fet tan malament com han sabut doncs per començar no havíem sentit parlar mai dels BCPs. Així sense saber de què parlaven i sense entendre res ens han dit que ho hem de posar i prou. Apanyeu-vos. De sobte ens han creat un problema que no hem buscat, no ho hem generat i segur que mai l’esperàvem.

Ens sentim menyspreats per la voluntat d’una empresa que a costa de veïns indefensos ens lleva un servei públic privatitzat en el seu dia. Com ve sent norma en empreses privatitzades, per augmentar beneficis redueixen personal, lleven llocs de treball i no els importa baixar la qualitat del servei. Tot va en detriment dels drets dels veïns que som el que a la fi també ho pagarem tot. Però, el negoci és el negoci.

Ens diuen que la Llei els empara, però si és un servei d’utilitat pública, tampoc ens ho poden llevar d’aquesta manera.

Avui ens hem reunit aquí davant per exposar-los el que potser siga un fet continuat, donat que protestem per com ens han tractat i com ens han menyspreat. De moment, avui “casserolada”, demà farem el que els veïns demanen, no ens conformem, no volem ser ciutadans de segona, volem gaudir dels mateixos drets que la resta del poble.

Atentament,

ASS. DE VEÏNS DE LA COSTA NORD             ASS. DE VEÏNS DE VINARÒS

971
Mataró. Correus. Exposició dels 300 anys de l'aribada de Correus a Mataró. Foto: Rebeca Martín

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MIGJORN

Quan fa un temps, en el passat govern del PP a Vinaròs, per nomenar un representant al Consell Escolar Municipal els llavors governants van inventar un procés de sorteig entre totes les associacions del poble (des de les comparses carnavaleres i confraries de Setmana Santa fins a la d’emigrants, colombòfiles, etc., etc., totes molt lloables però sense sentit en l’àmbit escolar), cal dir que vam aconseguir anul·lar tot el procés. Llavors van buscar un altre sistema per a treure’ns de sobre, van canviar de criteri i en lloc de fer-ho de forma extensiva van fer la convocatòria mitjançant la publicació en el TAULÓ D’ANUNCIS DE L’AJUNTAMENT i la publicació del mateix en el BOP, casualitat que en acabar el termini sols hi havia un candidat (ACRA) i va ser anomenat. Ens van dir que van complir la Llei. Ens vam haver d’aguantar i conformar-nos en no estar en el dit Consell. La història és més llarga però de moment ens quedem aquí.
En el darrer Diariet del 4 de març l’ínclit portaveu del PP local Sr. Lluís Gandia, en la seua columna i en referència al tema de correus diu: «Y digo que ocultaron y escondieron porque colgar en un tablón de anuncios que nadie mira esa posibilidad sin tan siquiera hacer una mención en redes sociales municipales o una nota de prensa es ocultación y falta de transparència.»
Tampoc entrarem a valorar en aquest escrit el tema de correus en el que, com bé suposaran estem en converses i plantejant diferents alternatives, però sí que ens ha sobtat la consideració d’ocultisme que fa a l’equip de govern actual en referència a la publicació en el TAULO D’ANUNCIS DE L’AJUNTAMENT.
Estem d’acord que s’hagués hagut d’haver fet més publicitat de la possibilitat de fer al·legacions per part de la ciutadania però el fet de sentenciar amb aquestes paraules la decisió de publicar-ho en el repetit TAULÓ com ocultisme i manca de transparència ens ha tocat la fibra, ja que a nosaltres en el seu dia ens van dir que havien complert amb tots els requisits que els marcava la Llei i que el Secretari de l’Ajuntament els havia marcat el camí.
Dos temes diferents, mirats de diferent forma segons aquell que li afecta. Un semblant recorregut i un mateix tècnic municipal que regeix les actuacions del consistori. Si per uns és ocultisme, tot hauria de tenir la mateixa consideració i reconéixer que va haver-hi un camí per on uns passen i que els altres també van ser passatgers. No volem pensar que el culpable siga l’obrer però, sí que el que ho justifica tot. Podem dir que alguns gasten diferents vares per mesurar… com de costum.

988

El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i des de fa més d’un segle les dones de tot el món eixim al carrer per exigir els nostres drets. A pesar del temps transcorregut, estem molt lluny d’aconseguir-los. A més a més, en alguns països les dones no poden exercir els drets més fonamentals i bàsics encara que els drets de les dones són part inalienable, integrant i indivisible dels drets humans universals. La plena participació de les dones en condicions d’igualtat en la vida econòmica, laboral, cultural, social, política i civil, així com l’erradicació de totes les formes de discriminació i violències envers les dones, ha sigut i segueix sent objectiu prioritari de la lluita feminista.

 

La lluita feminista, a dia d’avui, constitueix el bastió més important per a frenar el feixisme rampant que s’ha instal·lat a l’imperi amb Trump al capdavant i amb els seus epígons locals a l’assalt del poder a la Unió Europea. Hem de redoblar els nostres esforços per frenar la barbàrie del capitalisme de rampinya que amb les seues mentides i propaganda (posverdad la criden ara), ha aconseguit alienar les consciències de les classes populars, creant l’imaginari que la migració és el principal enemic. Les mobilitzacions de les dones als Estats Units són una finestra a l’esperança, com ho som totes les que

avui estem ací i arreu del món sencer commemorant aquest dia. No passaran!

 

Avui, volem recordar especialment a les dones migrants amb el nostre lema “Dones, lliures i arreu d’un mon sense fronteres”. I ho fem perquè les dones migrants són dones oblidades i invisibilitzades que primer pateixen la discriminació en els seus països d’origen on se’ls dificulta l’accés als drets socials i a les posicions de poder. Després, en el trajecte migratori, pateixen multitud d’abusos sexuals i agressions físiques en tots els països pels quals passen en ser utilitzades com a moneda de canvi. Finalment, en el país d’acolliment són víctimes del racisme i la discriminació, dels Centres d’Internament, de l’explotació laboral, de l’explotació sexual i de les expulsions.

 

La comunitat internacional, i entre ella l’estat espanyol, ha de ser garant de la defensa dels drets de les dones que, tenint un temor de ser perseguides per motius de raça, religió, nacionalitat, opinió política, gènere, orientació sexual, identitat de gènere, o pertinença a un determinat grup social, es veuen obligades a fugir del país en el qual resideixen en la recerca de la protecció internacional.

 

Parlem de dones que fugen dels seus països perquè són víctimes de violència de gènere, de mutilacions genitals, de persecucions per la seua orientació sexual, de la guerra o de la pobresa. Totes elles cerquen protecció però es troben amb que els tanquem les portes. I es que Espanya continua estant a la cua del conjunt de la Unió Europea en nombre de proteccions internacionals. A açò cal afegir les retallades en polítiques socials que dificulten enormement la integració social de la població migrant condemnant-la a la pobresa i a l’exclusió.

Alcem la nostra veu per a recordar-li a cada policia, agent migratori, militar, personal de duana, personal d’hospitals i centres educatius que estan obligats i obligades a actuar conforme als principis d’universalitat que caracteritzen als drets humans sense importar la nacionalitat de les persones.

 

Demanem que es respecten i protegisquen els drets, tant ací com fora de les nostres fronteres, de les dones refugiades, desplaçades internes, sol·licitants d’asil, apàtrides, reasentadas i retornades.

 

El treball domèstic i la tracta de dones són dues realitats que afecten durament a les migrants al País Valencià i a la resta d’Espanya. Els domicilis són àmbits privats que dificulten visibilizar totes les situacions d’abusos que en ells es donen. D’altra banda, la tracta amb finalitats d’explotació sexual és una forma d’esclavitud que recorre els carrers, polígons, pisos clandestins i clubs del nostre país. Si bé la tracta d’éssers humans engloba diferents formes d’explotació, en l’explotació sexual el 95% són

dones i xiquetes, i el 99% estrangeres. Es tracta de dones, pobres i estrangeres, que són cosificadas en el nostre país i usades una vegada i una altra, despullant-les de qualsevol dret inherent a la persona.

 

Per tot açò, MANIFESTEM:

 

  1. La nostra repulsa a la criminalització de les dones que exerceixen la prostitució. Exigim la persecució de les màfies i proxenetes que exploten les dones i xiquetes i la implementació de polítiques públiques actives d’inserció sociolaboral perquè les dones puguen eixir d’aquesta situació.
  2. La necessitat que els agents polítics, econòmics i socials no empren missatges de carácter xenòfob, discriminatori o racista cap a les dones migrants i refugiades que puguen contribuir a la generació de prejudicis i actituds racistes o violentes cap a aquestes dones.
  3. La importància d’impulsar campanyes d’informació i sensibilització permanents sobre els estereotips de gènere en el seu encreuament amb les migracions a fi d’afavorir l’apoderament de les dones migrants al mateix temps que es modifica la cultura xenofóbica de la població valenciana i espanyola.
  4. La urgència d’incrementar els fons per a ajuda humanitària i ajuda al desenvolupament de les dones migrants. L’atenció d’aquestes persones ha de garantir-se amb fons específics, suficients i sostinguts en el temps.
  5. La necessitat de documentar els casos de violència de gènere en els quals es veuen afectades les dones migrants analitzant els obstacles que troben en la protecció dels seus drets. A més a més, hi ha que promoure xarxes socials que brinden acompanyament a les dones migrants víctimes de violència de gènere al llarg de tot el procés.
  6. La nostra demanda, reiterada i contundent, de tancamente del CIES, Centres de Internament de persones Estrangeres que són vertaders forats negres dels drets humans.
  7. La defensa, per part de les instituciones europees i espanyoles, del sentir de la nostra societat i que exigeix el compliment rigorós de la legalitat i el respecte als drets humans de les dones migrants i refugiades. En aquest sentit, demanem que s’agilite l’acolliment de persones refugiades.
  8. Demanem que s’habiliten vies legals i segures perquè les persones refugiades no hagen d’arriscar la seua vida en perilloses rutes. Ha de garantir-se especialment que les dones no estiguen sotmeses a violència sexual i de gènere, i que les persones menors i les persones amb diversitat funcional reben la protecció adequada.
  9. Exigim la derogació de la vergonyosa llei de seguretat ciutadana que permet les denominades “expulsions en calent”, és a dir, la legalització de les expulsions col·lectives i sumàries de persones migrants, entre elles les dones refugiades, impedint l’accés al procediment de protecció internacional, contradient la normativa internacional de drets humans.

 

El camí cap a la igualtat de génere i justicia social només es possible amb el feminisme.

 

Per això volem ser: Dones, lliures i arreu d’un món sense fronteres

 

VISCA, VISCA, VISCA, LA LLUITA FEMINISTA!!!!

 

Moviment Feminista de València, 8 de març de 2017

864


Excmo. Sr. D. Íñigo de la Serna.

Ministro de Fomento del Gobierno de España.

Estimado Sr.

Después de saludarle muy atentamente permita que nos presentemos:

Somos el colectivo ciudadano por la AP-7 GRATUITA, JA., movimiento

vecinal trasversal formado por asociaciones de vecinos de las comarcas

del sur de Tarragona y Norte de Castelló, sumandose a nosotros la

Confederacion de Asociaciones de Vecinos de la Comunitat Valenciana,

demas organizaciones vecinales que sin vinculación a ningún partido

político, venimos manifestándonos todas las semanas y en este pasado

verano, todos los dias, llevamos mas de 137 días cortando la carretera

nacional 340, manifestándonos pacíficamente, desde principios del mes

de septiembre de 2015, cortando la N-340 en tres puntos concretos, en

l’Ametlla de Mar, en Les Cases d’Alcanar y en Vinaròs para la

consecución del nuestro único objetivo, la gratuidad de la autopista

AP-7.

N-340 que, como bien debe conocer Usted, atraviesa de forma

longitudinalmente nuestros territorios, principal arteria viaria para la

comunicación Norte-Sur, con un solo carril por sentido y que soporta un

movimiento muy elevado de circulación, y debido a ello se producen

innumerable accidentes, que día tras día aumentan unas estadísticas

realmente espantosas. Muertos y heridos, principal motivo y fin de

nuestra campaña, no queremos que estos números vayan a más.

Para contrarrestar nuestras demandas, su Ministerio está construyendo

unas rotondas en la dicha N-340, en los términos municipales del

Perelló y l’Ametlla de Mar, para evitar giros a la izquierda, lo que

supone a nuestro entender un entorpecimiento agravado de la circulación

puesto que no soluciona los problemas de la intensidad de tráfico y a

su vez ralentiza muchísimo la circulación, aumentado la posibilidad de

accidentes.

En el día de hoy, ya nos hemos reunido dos veces con la Subdelegación

del Gobierno en la provincia de Tarragona y Barcelona, después de

plantearle el tema, se ha ofrecido para transmitirle directamente a

Usted nuestra voluntad de diálogo sobre los temas expuestos, dado que

consideramos que es de gravedad extrema las actuaciones y consecuencias

que pueden tener efecto las medidas tomadas por su Ministerio, como

vemos que se demora ahora es solicitado directamente por el Movimiento

Vecinal para poder dar respuesta a nuestros vecinos i vecinas .

Por todo lo expuesto anteriormente, venimos a solicitarle, con carácter

extraordinario y URGENTE, una reunión directamente con Usted para

tratar estos puntos que son, en estos momentos, de gran preocupación

para todo el movimiento vecinal:

 

1.- La “NO” renovación de las concesiones de l’AP-7 en el año 2019 y

2021 respectivamente ni tampoco el pagamiento por uso ni por conservación , tal  como manifestó públicamente, su antecesora, la ministra de fomento, Ana Pastor sin barretas y gratuita

 2.- La paralización inmediata de la construcción de rotondas y linias

dobles continuas en la Carretera Nacional 340 en el tramo Alcanar

-Hospitalet , en la provincia de Tarragona, que esta provocando una

grandiosa afectación económica y social a la zona.

3.-No aceptamos la medida de  bonificaciones parciales  a los vehículos

pesados y la obligatoriedad de circular por la AP7. Una medida que

agraviaría más, a nuestro entender, la situación del mundo del

transporte y que solo terminaría por beneficiar solamente a la empresa

concesionaria. No admitimos que se implante teletac ni ninguna medida que nos tenga condicionados a ninguna empresa exigimos recuperar una vía que es nuestra desde la nacionalización de la primera concesión hace muchísimos años

4.-Pedimos los Contratos y las renovaciones de la Concesión de la AP7 desde el principio hasta día de hoy  y rogamos la negociación para poder adelantar su finalización inmediatamente, por la seguridad de las personas  y por falta de infraestructuras realizadas ,

Esperando que nos comunique lo más rápidamente la fecha para celebrar

la reunión solicitada, nos despedimos de Usted reiterando nuestro

saludo más afectuoso

Presidente F.A.V.V y Portavoz del Movimiento Vecinal

1003

Ja tenim aquí un problema més que no ens hem buscat.

Els Srs. Gestors de CORREUS (servei públic PRIVATITZAT) per estalviar-se despeses en sous i augmentar encara més els seus beneficis ens anuncien que van a suprimir el repartiment habitual de la correspondència en algunes zones del poble.

La Llei diuen que els empara i que nosaltres no podem fer res.

Per assabentar-nos als veïns, ens adrecen una carta (feta en castellà, faltaria menys) en que per no sortir-se’n de la línia a que ens volen sotmetre obvien el nom del poble posant-lo en tot arreu un altra vegada amb la Z tan denunciada per tothom, COM ÉS POSSIBLE QUE ELLS NO SAPIGUEN EL NOM DEL POBLE.

SENYORS: ÉS VINARÒS.

Aquesta sols és la primera posada en contacte en aquest tema, en el seu dia anunciarem les mesures que anem a prendre

1717

GEMA FALCÓ SUÁREZ

Per primera vegada, que jo recordo, vam tenir un dia de Sant Sebastià passat per aigua… i així i tot, bastants van ser els valents que van pujar acompanyant a la relíquia fins a l’ermitori, va ser una sensació de tristesa que només a mig matí en llegir la premsa es va mitigar una mica. “El nou auditori de la Ràpita portarà el nom d’un vinarossenc D. Sixto Mir Baldrich”, sort que els pobles veïns tenen edificis per a enaltir als nostres paisans, nosaltres ni els coneixem ni hem de batejar res.

Lògicament em vaig posar a cercar qui era D. Sixto, només havia sentit parlar d’ell a D. Agustín Asensi, ja que la seua filla Sra. Isabel Asensi Moisès, ha publicat recentment la tesi doctoral sobre la Banda de Música de Sant Carles i en ella dedica 94 fulles a la vida del gran trompetista i director de banda, de totes maneres serà perquè plovia però la notícia després de donar-me una gran alegria també em va donar un baixó… Què pena desconèixer personatges que han portat el nom de la nostra ciutat per tot el món… Pensar que en 1842 a Vinaròs Ayguals d’Izco va construir un teatre en la plaça de la Mera (els antics jutjats) i que avui dia no tenim res.

Més recentment en 1979 D. Luis Franco inaugura el primer museu municipal, d’ell tampoc queda rastre. No penseu que és hora de ficar les nostres coses en valor? Tenim una ermita de Sant Gregori totalment rehabilitat gràcies a l’escola taller, està preciosa, però fa l’efecte que segueix oculta als vinarossencs, no es podria muntar unes sales d’exposicions per a donar a conèixer la història de la nostra ciutat? En fi “qui paga mana” i estem en Carnestoltes que també és cultura, festers som una estona i para això no ens dolen peces, bones festes i que tinguem sort amb la climatologia.

2552

GEMA FALCÓ SUÀREZ

I malgrat haver entrat en el mes de setembre seguim amb una calor que trenca  les pedres, ja comença a ser aclaparadora i ho dic jo que és aquesta l’estació de l’any que més m’agrada. Per a mi estiu és sinònim de llum, sol  platja, dies llargs, casa  plena,  llits fets en un obrir i tancar d’ulls, roba lleugera i ràpida de posar, llevar, rentar, assecar…en fi més no es pot demanar.

Aquest any hem d’afegir a tot això que estiu també és significat de comiats de solter.  Esdeveniments, que per cert, han evolucionat a gran velocitat sense   adonar-nos.

Van començar tímidament amb un sopar on el nuvi convidava als seus amics per celebrar el final de la seua solteria, anys més tard ja es van unir a aquest tipus de celebració les dones i ara ja tenim els macros  comiats, esdeveniments que comencen en divendres i acaben en diumenge…

Aquest mes he vist i he sentit de tot, des de comiats on hi havia més membres de xaranga que acompanyants de nuvi/a; a un “nuvi-súper-heroi” pujant a les 2 de la tarda amb bicicleta a l’ermita mentre els amics anaven ovacionant-li, i per descomptat tocant el clàxon darrere d’ell;  a  mini grups en els que el figura, megàfon en mà, ha decidit sentir-se Alejandro Sanz, mentre els altres toregen els automòbils que pretenien circular tranquil·lament; i com no, he gaudit de danses tribals al voltant de la  famosa font amenitzades per descomptat per les vuvuzeles adquirides per a l’ocasió, i en algun cas amb una disfressa o diadema no massa encertat.

En fi sort que ja estic casada perquè sempre dic que si hagués de passar per aquest acte no em casaria, al que la meua filla em contesta que ella sense tot aquest folklore tampoc; deu ser qüestió d’edat… De moment a esperar que refresque una mica i poder tancar la finestra.

Bon principi de curs i que les butxaques de les famílies no es queden tremolant.

1075

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MIGJORN

Primer el Castor i ara Rotondes. Aquestes són les úniques inversions que ens mereixem?. No tenim dret a res més?. Els territoris del sud de Catalunya i del nord del País Valencià oblidats pels centralismes capitalins, tenim altres tipus de mancances, però des de Madrid, el PP, amb el vist i plau del govern de la Generalitat Catalana i la nul·la manifestació de la de València, doncs no està en la seua demarcació, ens imposen aquesta barrabassada. Que volen aquesta gent, que pretenen amb aquestes mesures?. Si bé que ens ho pensem però, no ho direm, direm sols el que és sabut: a partir del riu Sènia en direcció Barcelona volen fer 11 rotondes unint-les amb doble ratlla continua. Tot i que com diem les faran en territori català, no ens podem oblidar que les tenim tant sols en sortir de casa. Dues de fetes, cinc licitades i la resta en cartera amb els plànols fets. Inversió de més de DOS MILIONS D’EUROS per fer la N-340 més intransitable. Si ja va ben atapeïda ara, a més a més, serà molt lenta, afectant a tot tipus de transports.

Els únics que protestem d’una manera ferma som les Associacions de veïns. Més de 100 talls de carretera porten els companys de les terres de l’Ebre i 43 en portem en la part valenciana. Prop d’un any de manifestacions contínues demanant l’AP-7 GRATUITA JA, per denunciar una carretera de la mort que dia rere dia van incrementant les seues xifres luctuoses. No volem més morts i la solució la tenen, la tenim molt a l’abast. Tampoc volem rotondes. Tot i que en alguns determinats vials són de gran utilitat manifestem que tota aquesta concentració de rotondes està feta amb molta mala baba.

Els veïns de les terres de l’Ebre, Montsià i Baix Maestrat hem demanat anar a Madrid a parlar directament amb el ministeri, volem que els alcaldes de les nostres comarques vinguen amb nosaltres, tant els que estan a la vora de la N-340 com a la resta. Hem de fer un front comú, hem de fer pinya per demanar la gratuïtat de l’AP-7 i la no construcció de les rotondes, han d’oblidar-se de quin partit pertanyen i junts als veïns cridar en be del territori. A tots ens afecta, tots emprem la carretera i els futurs morts poden sortir de qualsevol població.

Demanem unitat d’acció, demanem que ens escolten, demanem inversions si però, inversions en positiu, inversions per facilitar la relació, per millorar les comunicacions, trens de rodalies, millor sanitat, que porten industria, que porten treball…

Este dijous tornarem a tallar la carretera. T’esperem a tu. Vine, ens cal la teua presència.

 

 

MOVIMENT TRANSVERSAL PER UNA AP-7 GRATUITA JA.

1690

GEMA FALCÓ SUÁREZ

Aquesta vegada sí que és un monòleg perquè porto parlant sola des que vaig conèixer el resultat de les eleccions, que ningú sembla entendre, no obstant això pot ser és més fàcil del que pareix o del que ens volen fer creure.

El PP puja perquè uneix als vots que ja havia aconseguit en el 2015 als vots dels electors que primer ho van fer a Ciutadans i que després de veure l’actuació del seu líder, en les fallides negociacions, va decidir tornar al PP.

Què li ha passat a l’esquerra? No ha complert amb les expectatives creades. Les enquestes, aquestes que ens costen milers i milers d’euros, la feien tan guanyadora que fins i tot importem d’Itàlia la paraula “sorpasso” per definir la gran remuntada. Doncs bé, van aconseguir que la gent de dretes sortís a votar perquè venia el llop i els de esquerres es quedessin en el sofà esperant la gran nit electoral del canvi.

Particularment Podem ha pagat l’actitut una miqueta “histriónica” de la seva cúpula i el PSOE, la falta de connexió amb la gent jove ja que el veuen “vintage”. No obstant dit tot això, penso que ens falta molt per ser uns veritables demòcrates, no hi ha xarxa social on els insults d’un bàndol a un altre no siguin continus i repetitius, quina pena em dóna i què poc crítics amb nosaltres mateixos som, sempre la culpa és de l’altre… Mentre seguim actuant així, el nostre país no avançarà.

No hauran terceres eleccions és en l’única cosa que sembla que hagin pactat però veurem si algú no trenca la corda perquè actituds negociadores no s’aprecien, temps tenen, ara és estiu, fa calor i es necessiten les vacances. Nosaltres som uns privilegiats, no necessitem les vacances per poder anar a la platja, acabem de treballar i en dos minuts gaudim, sense haver d’agafar cotxe, de la nostra mar, quants pagarien per aquest petit gran plaer. Feliç estiu

 

964

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MIGJORN

El passat dijous 16 de juny, veïns de Vinaròs i Benicarló (MIGJORN i SANADORLÍ) ens tornarem a reunir amb la directora de l’hospital de Vinaròs alhora gerent del Departament de Salut de Vinaròs. Fou justament a l’endemà de sortir a la llum una nova malifeta del govern del PP, aquella que va destapar que l’hospital de Castelló tenia prop de 5.000 factures “irregulars” en una empresa investigada en el cas Gürtel per valor de 25 milions d’euros. Una denuncia més, i les que sortiran (però això és un tema apart).

La reunió la començarem en aquest tema de malbaratament davant la constatació del dèficit d’inversions generalitzades que patim en aquestes contrades. El segon ambulatori de Vinaròs n’és un cas flagrant. Un altre cas de manca de finançament d’aquest hospital és la manca de personal, tot i que ens digué que la plantilla de metges està pràcticament completa nosaltres seguim insistint que no ens ho sembla. Evidenciem també la manca de metges, infermeres, administratives, … per a que el Departament funcione com cal. Hem parlat en molta gent i la sensació és la mateixa: estem sota mínims, com si n’hi hagués un servei mínim permanent per vaga, vacances, etc. Cal algun metge especialista en cardiovascular, reforçar alguns que n’hi ha pocs,…

Ens va dir que s’estava preparant un “box” per malats psiquiàtrics, però no hi ha sala hospitalària. Fins ara tots van fora del poble. No estem d’acord en el servei d’ambulàncies, que si bé ens diu que l’han dotat de mitjans, les unitats de que disposen són les mateixes i la distància quilomètrica no varia, no poden abastar tot el territori si una està de viatge. Ens reafirmarem en la queixa de la deficiència en el servei de cita prèvia. D’algunes especialitats que tenen llargues llistes d’espera, li demanarem que l’especialista pogués donar hora per la propera visita. Li comentarem que alguns metges de família que tenen un retard de 8-10 dies. Li vàrem contar casos i coses viscudes de primera ma i que els nostres socis ens fan arribar. I ens reafirmà que cal que la gent s’acostume a dir-ho per escrit. Fer-ho de paraula no val per a res, cal omplir papers i llavors serà quant es puga prendre mesures (això ho afegim nosaltres).

En la cordialitat que sempre caracteritza aquestes trobades i esperant que es note la diferència d’administració, ens acomiadarem oferint-nos per allò que puguem aportar. Per nosaltres no quedarà, tornarem a demanar més reunions i seguirem dient allò que veiem que no va be i que els veïns, els usuaris, els amics i socis ens puguen transmetre per ENTRE TOTS millorar aquesta sanitat que tenim dret.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies