lunes, diciembre 18, 2017
POLÍTICA

97

Amat: “Pedimos al gobierno central que cumpla con la promesa de incremento de frecuencias y a la Generalitat que aporte, como hacen otras autonomías, para completar un servicio digno”

 

Vinaròs, 27/09/2017

El portavoz del Partido Popular en el Ayuntamiento de Vinaròs, Juan Amat, ha anunciado hoy en rueda de prensa que los populares presentarán mañana para su debate en el pleno una moción sobre la ampliación de frecuencias ferroviarias en el norte de la provincia.

 

Amat ha indicado que “tras la última ampliación de frecuencias en trenes Regionales realizada con un gobierno del PP en el año 2012 cuando se pasó de 3 a 4 trenes diarios por sentido entre Vinaròs y Castellón ahora es el momento de aunar fuerzas para que, desde el consenso, se logre esta reivindicación histórica”.

 

Por este motivo en la moción se solicita “al gobierno central que cumpla con el anuncio realizado por el Ministro de Fomento hace pocos meses que anunció una ampliación de las frecuencias ferroviarias por parte del gobierno central y, al mismo tiempo, se solicita a la Generalitat Valenciana que firme con RENFE un convenio, como ya tienen otras autonomías socialistas como Aragón o Extremadura, que permita completar unos servicios adecuados a las necesidades de la población”.

 

Amat finalizaba afirmando que “desde el PP proponemos una moción que pensamos que debería salir del gobierno municipal pero que ante la falta de iniciativa del tripartito nosotros tomamos la iniciativa con una propuesta que busca el consenso en beneficio de los ciudadanos”.

166

No ens hem oblidat de la carretera. No, no hem deixat de fer talls en la N-340. Fixeu-vos: “esta setmana serà el 155!”.

Els veïns de les comarques del sud de Catalunya i del Nord del País Valencià ens seguim ajuntant per seguir en una reclamació que portem des de fa molt de temps i que des de la tardor del 2015 anem fent pública fent talls de tràfic, concentracions i altres actes. Denunciem la construcció d’11 rotondes connectades per doble ratlla continua: un veritable mur de contenció. Mur que d’una manera molt subtil desviarà tot el tràfic per l’autopista, deixant la N-340 com a via de servei de curt recorregut, exclusiu per a veïns. Això implicarà que en un tres i no res l’autopista també estarà saturada. I posteriorment vindrà allò de la necessitat d’un altre carril i una nova ampliació del període de pagament. I torna a començar.

També seguim dient del perill de “l’eurovinyeta”. Paraula que a poc a poc es va posant més de moda en els mitjans de comunicació. És o serà, millor dit, un altre impost. Allò de pagar tots per poder anar per l’autopista “gratuïtament” tan si vas com si no. I el recaptat (malpensats que som) potser anirà a parar a les mans dels de sempre.

Seguim tallant, seguim i seguirem cada setmana fins que la gent se’n farte i diga prou. Poseu-vos en contacte amb nosaltres si voleu acompanyar-nos. Anem canviant de lloc. L’hora de moment, les 19,30 h.

Per l’altra part aquella que ronda per les carreteres cobrant-se innocents, no deixa d’incrementar el nombre que fa trasbalsar a l’altra barri. Els accidents, la desgràcia, les famílies trencades, no deixen d’incrementar-se: Ara un d’aquí, dos d’allà,…

Trist, és molt trist, que encara n’hi ha gent que no entén el que fem, no entén per què tallem la carretera. No, no ho faré més llarg, no vull ni volem justificar-nos davant dels que no volen entendre. Parlar-ho si, sense problemes, ens reunim a Vinaròs tots els dilluns a les 20 h. en el segon pis de serveis socials, a la plaça de la Mera. Tothom és benvingut. Per concloure i com a reflexió volem deixar com a final un poema de John Donne “Ningú és una illa, complet en ell mateix. Cada home és un bocí del continent, una part de la terra; si el mar se n’emporta una porció de terra, tota Europa queda disminuïda, tant li fa si és un promontori, o la casa d’un dels teus amics, o la teua pròpia casa. La mort de qualsevol home m’afebleix perquè estic lligat a la humanitat. Per això mai preguntes per qui toquen les campanes: toquen per a tu.”. Així nosaltres podem afegir: mai preguntes per qui tallem la carretera…

224

• El subdelegat del Govern indica que la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local serà al màxim per assegurar l’ordre a la zona de les carpes, en les quals s’espera que es puguin reunir més de 6.000 persones

• També s’habilitarà un dispositiu especial per assegurar que no hi ha consum d’alcohol a la festa infantil i juvenil de la batalla dels colors, pel que es fitarà un espai i es prohibirà la venda a la zona.

• Finalment, la Junta ha servit per posar de manifest el perfecte funcionament de la col·laboració de la Policia Local i la Guàrdia Civil en les tasques de vigilància i protecció de víctimes de violència de gènere en la localitat, després de la incorporació del municipi al protocol de VioGén.

Castelló, 20 de juny 2017.- El subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha copresidit avui la Junta Local de Seguretat de Vinaròs, per preparar el dispositiu de cara a la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere de la localitat. En el fòrum s’ha acordat extremar els controls per part de la Guàrdia Civil i de la Policia Local en totes les zones d’aglomeració de públic, sent especialment sensibles punts com les dues carpes que s’instal·laran al costat de la zona marítima, i que sumen un aforament de més de 6.000 persones.

Així s’ha acordat en el transcurs de la junta, en la qual també ha pres parteix l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i els representants de la Guàrdia Civil, liderats pel capità de la Companyia de Vinaròs, Francisco López Bueno; de la Policia Local i de l’Adscrita del Cos Nacional de Policia.

“La vigilància i controls es van a dur a terme en tots els actes de les festes, però seran especialment intensos durant les cinc nits de revetlles que hi ha programades en les carpes, ja que entenem que són els punts més sensibles a l’hora de poder-se produir altercats, vinculats moltes vegades a l’excés del consum d’alcohol o per les drogues”, ha declarat el subdelegat del Govern, David Barelles.

Precisament, també s’organitzarà un dispositiu especial el dia que s’ha programat la festa de la batalla dels colors, el Holy Beach, orientada al públic jove i infantil, “per la qual cosa es delimitarà el perímetre i estarà totalment prohibida la venda d’alcohol en la carpa o el consum als voltants”.

Finalment, la col·laboració entre Guàrdia Civil, l’Adscrita del CNP i Policia Local s’estendrà a altres àmbits, com la venda de material pirotècnic, la celebració dels festejos taurins o els propis espectacles pirotècnics. Així mateix, se supervisarà que el personal de seguretat privada contractat per a la vigilància de les carpes s’ajusta a l’estipulat en la legislació.

“Tot el dispositiu està llest perquè veïns i visitants, que en aquestes dates ja s’expliquen per milers, puguin gaudir d’unes festes de Sant Joan i Sant Pere al màxim, encara que sempre amb plenes garanties de seguretat i ordre, per la qual cosa també apel·lem a la responsabilitat dels ciutadans, per preservar l’ordre públic i aspectes com el descans dels veïns”, ha conclòs Barelles.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE
D’altra banda, durant la Junta Local de Seguretat s’ha informat que els agents de la Policia Local de Vinaròs ja han començat a col·laborar en la vigilància i protecció de les víctimes de violència de gènere, després de la seva incorporació al protocol. De moment, són sis els casos que estan supervisant, tots situats en un nivell de risc baix o no benvolgut, tenint en compte, a més, que Vinaròs és el segon municipi amb major nombre de casos a la província, solament per darrere de Castelló de la Plana.

Precisament, la Policia Local de Vinaròs ha participat avui en una jornada de formació que ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació del Govern a Castelló, amb la finalitat de que els agents coneguin el maneig de l’eina VioGén, per a la introducció de dades i el seguiment de les víctimes.

277
SONY DSC

Aquest dimecres tots els grups polítics representats al Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Vinaròs, han votat a favor de sol·licitar les ajudes per a la millora de les zones industrials, convocades recentment per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE).
Aquesta línia d’ajuts, a la qual també optaran altres poblacions de l’àrea del Baix Maestrat, Alt Maestrat i els Ports, busca donar suport econòmic als municipis perquè puguen modernitzar els seus polígons i dotar-los d’infraestructures necessàries. En total, es destinaran amb aquesta finalitat, 2.215.000 euros.
En el cas de Vinaròs, ha explicat el regidor d’Urbanisme Jan Valls, “es presentaran tres sol·licituds per separat: una per a la zona industrial de Capsades, una altra per a la més propera a Ulldecona i la tercera per a la zona alta de Portal del Mediterráneo”.
Per a Capsades, amb una àrea de 322.688 metres quadrats, la proposta contempla actuacions per valor de 601.771,70 euros, mentre que en el d’Ulldecona (169.987 m2) i en el de la zona alta de Portal del Mediteráneo (207.818 m2 ), aquestes serien de 336.921,53 i 106.629,77 euros, respectivament.

Les propostes a presentar giren totes al voltant de tres eixos principals, ha afegit Valls: millores en la seguretat de les empreses i en el treball, a través de càmeres de vigilància i serveis contra incendis; millores en la mobilitat, connectant aquestes zones amb l’àrea urbana a través de carrils bici i noves zones d’aparcament, així com la creació de noves zones verdes i millores de l’asfaltat. Finalment, es pretén donar una major visibilitat a les empreses, reforçant la senyalització i creant una pàgina web.
L’alcalde Enric Pla, per la seua banda, ha indicat que aquestes ajudes beneficiarien a les petites i mitjanes empreses assentades en aquestes àrees industrials. En cas que siguen concedits aquests ajuts, les actuacions hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2017.

 

856

Actualitat Correus (11- 04-2017)

El grup municipal socialista a l’ajuntament de Vinaròs, juntament amb l’executiva local socialista de Vinaròs no s’ha quedat de braços creuats amb el tema de Correus. Des del moment que es va assabentar de la situació va engegar la recollida de signatures per la plataforma Change.org, una recollida de signatures manual per diferents establiments de la nostra població, i va treballar no només amb els companys del equip de govern i els tècnics de l’ajuntament, sinó que també, com a part d’un partit polític amb presència a les tres administracions, estatal, autonòmica i local, i ampla experiència en el govern de totes tres, va iniciar el que s’anomena una Proposició No de Llei (PNL) amb la lectura, interpretació i visualització d’aquells articles de la Llei actual que regula el servei de Correus a nivell estatal.

Fruït d’aquest treball, i després de contactar amb els nostres companys socialistes diputats a les Corts Valencianes, avui hem presentat, al parlament valencià, la citada PNL, on s’especifica el següent:

1.- Derogar el punt 4.b.3 de l’article 37 del Reial Decret 503/2007 de 20 d’abril, pel qual s’aprova el reglament de prestació de serveis postals del Servei Postal Universal i liberalització dels serveis postals.

2.- Exigir a la Comissió dels Mercats i de la Competència, la paralització temporal de les mesures de suspensió del repartiment del correu ordinari a les zones afectades mentre s’adopti una solució a la proposta.

Aquesta proposta també es vol elevar a les Corts Generals de Madrid, a través del nostre diputat socialista a la província de Castelló, Artemi Rallo, per al seu debat i posterior votació.

No ens hem quedat ni ens quedarem aturats davant d’una mesura que Correus vol aplicar a més de 6000 veïns i veïnes de Vinaròs, que representa un tracte discriminatori sense pal·liatius.

Esperem que aquesta PNL sigui aprovada per la totalitat de membres de les Corts Valencianes, o, al menys, per tots aquells que tenen clar la igualtat dels ciutadans en la prestació de serveis públics.

Fernando Juan

Membre de la executiva local PSPV-PSOE

350

Nota de Premsa:

Vinaròs 12, d’Abril de 2107 – Us informen que el passat 31 de març de 2017 va tindre lloc a la seu de la Coalició Compromís per Vinaròs una Assemblea General Extraordinària del Bloc Nacionalista Valencià a Vinaròs, en l’únic punt a l’ordre del dia de la renovació de l’executiva del Bloc Nacionalista a Vinaròs.

La nova executiva va ser ratificada per la unanimitat dels assistents a l’Assemblea. Felicitar a la nova executiva del Bloc a Vinaròs i encoratjar-la per a treballar amb força.

Els nous membres de l’executiva son:

Portaveu local : Jordi Navarrete

Secretari d’Organització: Marcos Jovani

Secretari de Finances: Miquel Miralles

Secretari de Comunicacions: Samuel Cerdà

Altres Secretaries (Vocals): Judith Alvarez.

 

 

Vinaròs 12 d’Abril de 2017

282

L’equip de govern va voler donar el seu suport als veïns afectats i va respondre, durant més d’hora i mitja, les preguntes plantejades per la ciutadania a l’Auditori Municipal

Centenars de ciutadans van assistir ahir a la nit a la reunió veïnal convocada per l’Ajuntament de Vinaròs a l’Auditori Municipal, per ampliar informació sobre l’anunci de Correus en el qual indica que, a principis de maig, deixarà de lliurar cartes a domicili no certificades en algunes zones de la Costa nord, Costa Sud i Ermita de Vinaròs.
L’alcalde Enric Pla i bona part dels regidors de l’equip de Govern i de la resta d’agrupacions polítiques municipals van assistir a la cita, en la qual també van estar presents el Cap de Sector de la Zona 5 de Correus, Francisco Gómez, així com José Vicente Bayo, Coordinador de Relacions Institucionals de la zona 5 d’aquesta mateixa entitat.
L’alcalde Pla va exposar que, a més de les mesures legals, es continuarà treballant des del consistori per actualitzar les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), des d’on es considera que les zones afectades són de població disseminada, la qual cosa permet aplicar aquesta mesura. “Si aconseguim demostrar que no és cert, es podrà revertir la situació i tornar al repartiment normal de correspondència”, ha comentat.
Mentrestant, Pla ha destacat que es donarà suport per part del consistori al sentir majoritari de la població, contrari a l’aplicació d’aquesta disposició i a la instal·lació, per tant, de bústies concentrades en sòl públic. Tant l’equip de Govern com els funcionaris de Correus van respondre durant més d’hora i mitja als dubtes que va plantejar la ciutadania i després d’aquesta reunió s’està estudiant, a més, la possibilitat d’ampliar el termini d’entrada en vigor d’aquesta mesura.

315

El coordinador de Política Social del Grup Parlamentari Popular en Els Corts, José Juan Zaplana, ha comprovat aquest matí in situ el “sensible empitjorament” dels serveis sanitaris bàsics en el departament de salut de Vinaròs.

“L’atenció ha anat a pitjor amb l’actual Consell amb problemes en el transport sanitari, centres de salut promesos que ara ja no semblen prioritaris, desmantellament de serveis sanitaris bàsics com Oncologia a Castelló, falta d’atenció en centres de salut, una planta tancada a l’Hospital de Vinaròs, mala praxi, o canvis en l’adreça de l’Hospital que repercuteixen en el servei”, ha assenyalat.

El portaveu popular, qui ha acudit acompanyat del portaveu del PP en a l’Ajuntament de Vinaròs Juan Amat, ha mantingut reunions amb sindicats sanitaris i ciutadans de la comarca per atendre les seves demandes i escoltar les seves necessitats.

Per al portaveu popular “la consellera Munt ha d’explicar les retallades en l’assistència sanitària que estan patint tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana i que està afectant seriosament a la prestació del servei sanitari que reben els ciutadans, com per exemple la supressió del banc de sang”.

Zaplana ha indicat que “hi ha caos en el sistema sanitari valencià a causa de la paralització que pateix la Conselleria a causa de les lluites internes producte del mestissatge, els endolls, destitucions i nous nomenaments. Aquesta situació està repercutint en els usuaris doncs hi ha falta de previsió en els serveis i retallades en tot el territori”.

663
El passat dimarts, es va fer la primera entrega de les firmes que el PSPV-PSOE Vinaròs segueix recollint per tal d’exigir una normalització en el servei d’entrega de correspondència per part de l’empresa estatal Correus.
Begoña López, regidora de PSPV-PSOE, acompanyada de membres de l’executiva, van acudir a la OIAC per tal de lliurar a l’Ajuntament aquestes firmes per tal de seguir fent pressió social sobre aquesta problemàtica que ens afecta actualment.
Més de 570 firmes presencials, són les que s’han aconseguit fins al moment, que sumades a les de la plataforma change.org fan un total de més de 1.100 en poc més de 2 setmanes.
Continuem recollint firmes i seguim amb aquesta campanya. En els propers dies seguirem reclamant allò que és nostre. Un servei de correus just. No ens resignem a seguir denunciant allò que ens posiciona com una ciutat de segona.

279
  • Els diputats provincials de Compromís reivindiquen fons per al turisme i les infraestructures per a la

comarca en una trobada amb regidors i mitjans de comunicació

  • Xavi Trenco: “Mentre existisquen les diputacions la prioritat de Compromís en eixa institució és ajudar els pobles més menuts, especialment, als de l’interior”

El grup de Compromís a la Diputació de Castelló ha organitzat avui divendres 10 de març una trobada a Benicarló amb els regidors de la coalició i la premsa co­marcal, que ha inclòs una roda de premsa on els diputats provincials Xavi Tren­co i José Miguel Carbó han pogut explicar el seu treball a la institució, sobretot pel que fa a les demandes de la comarca. “Les Diputacions no són el nostre mo­del però, ja que estan, que servisquen per ajudar als pobles menuts”, ha afir­mat Xavier Trenco, portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló. Segons ha destacat, “la prioritat de Compromís en la Diputació és precisament l’ajuda als pobles més menuts, especialment, als de l’interior. Però una ajuda realment de veritat: unitats de respir, transport públic, formació i recolzament per a empreses dels sectors agropecuari i turístic, i tot un seguit de polítiques en positiu, que és el treball que intentem portar a terme dia a dia”.

Per al portaveu de Compromís a la institució provincial, “aquesta ajuda actualment només es pot fer des de les diputacions. Però nosaltres aspirem a què els pobles s’agrupen en mancomunitats i ací al Maestrat això podria ser una realitat: que ells siguen els que decidisquen i gestionen els seus recursos i que no els ho imposen des de la capital de la província amb uns criteris que massa vegades han sigut i són clarament electoralistes”. El ‘Pla Castelló 135’ és una mostra del canvi d’actitud del Partit Popular però “ens ha cos­tat un any i mig de lluita i treball constant perquè se’ns reconega que, d’una banda, els municipis menuts han de poder dedicar les subvencions a allò que consideren necessari i no al que diu el PP; d’un altra, no es pot excloure als pobles de més de 20.000 habitants ja que també formen part del territori”, ha subratllat Trenco.

El diputat provincial de Compromís ha insistit, d’altra banda, en què la Diputació té competències en les àrees social i cultural, “però sobretot en el turisme, que és la base econòmica de gran part de la comarca”. En aquest sentit, Trenco ha manifestat que “les grans inversions han de vindre de la Generalitat i de l’Estat,

però ja sabem que la Generalitat depén del finançament de l’Estat. Per aquest motiu, hem presentat una

proposta d’inversió en infraestructures que ha d’estar en funció en del pes poblacional del País Valencià”. Trenco ha estat acompanyat per el portaveu adjunt de Compromís a la Diputació, José Miguel Carbó, la diputada per Castelló al Congrés, Marta Sorlí, i el senador Jordi Navarrete, entre d’altres. La reunió s’ha fet al Parador de Benicarló i ha estat seguida d’un sopar, al qual han assistit més d’una trentena de persones.
maestratports@bloc.compromis.net

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies