viernes, enero 22, 2021
POLÍTICA

906

“Remendadora” neix amb l’objectiu de ser una de les eines a disposició de ciutadanes i ciutadans, per conèixer la tasca portada a terme pel grup municipal en representació a l’Ajuntament i pel conjunt de veïnes i veïns que formen Totes i Tots Som Vinaròs. Aquesta publicació pretén ser una cadena de transmissió i el nom “remendadora” , fa justícia a la voluntat conceptual del projecte de Totes i Tots Som Vinaròs. Tal com la paraula remendar diu; corregir, millorar, reforçar, alguna cosa que està desgastada o dèbil, i això és el que pretenem des de TSV amb l’actual sistema polític, democràtic i social, debilitat i desgastat per l’abús extractiu de la mala política.

Compartint també conceptes com sostenibilitat i eficiència amb l’acció de “remendar”, aquest bateig no deixa de ser un homenatge a les dones de la mar que sempre desapercebudes han treballat per mantenir un dels sectors més importants i tradicionals de Vinaròs, la pesca. En aquest espai que serà “la remendadora” es rendirà comptes sobre l’activitat municipal dels representants públics de Totes i Tots Som Vinaròs, s’informarà sobre projectes en els quals compartim èxit i treball amb els companys de viatge d’aquesta legislatura. A més d’informar sobre l’activitat interna però sempre oberta a la participació de Totes i Tots Som Vinaròs.

La publicació es repartirà pels barris de Vinaròs i també en les taules informatives que instal·le Totes i Tots Som Vinaròs. En aquesta es podrà visualitzar projectes que ha portat a terme el grup municipal en aquesta legislatura i projectes i accions que ha encetat des de l’acció de govern per al futur de Vinaròs.

 

De manera telemàtica es pot consultar al següent enllaç ; https://bit.ly/2SYC53B

 

476

Des de l’Agrupació Totes i Tots Som Vinaròs hem preparat i presentat mitjançant el grup parlamentari confederal de Unidos Podemos, En Comú Podem, En Marea, una bateria d’esmenes als pressupostos generals de l’estat que s’estan debatent aquests dies al congres i les seves comissions.

Entre les 200 esmenes referides al País Valencià (moltes genèriques que també ens afecten com el corredor mediterrani o l’AP7), s’han presentat 28 específiques de la província de Castelló, de les que una oncena corresponen a Vinaròs, amb un cost d’uns 33 milions.

Entre les esmenes presentades; gestió de costes, seguim reclamant les inversions pendents per la defensa i regeneració de les platges, que devien haver rematat la construcció del passeig marítim i van quedar al limbo per la crisi. També les accions necessàries per la connectivitat de vianants a la costa, la reparació del pont de Salines o la passarel·la del Cervol.

Segon bloc, carreteres i vies de comunicació; les obres de l’oblidada i perillosa N238 (amb projecte sense executar des de fa anys) i les actuacions pendents a l’antiga N340 (i els trams de les N232 i N238), abandonada per l’estat des de la inauguració de la variant.

Tercer bloc, el desmantellament del Castor i la provisió d’indemnitzacions pels afectats pels terratrèmols del 2013.

Finalment, altres esmenes que impulsem són la connexió del corredor mediterrani amb el port de Vinaròs, la gratuïtat de l’AP7 o la millora de les comunicacions amb l’aeroport.

NP ESMENES DE TOTES I TOTS SOM VINARÒS ALS PGE 2018

CASTOR

– Realitzar estudis necessàries per al complet desmantellament del magatzem de gas submarí.

– Indemnitzacions als afectats pels terratrèmols provocats pel Castor. 335,000 euros

AP7

– Estudi i condicionament per l’alliberament a partir del 31-12-2019, en el seu tram a la província de Castelló. 4 milions euros.

TRENS

– Connexió ferroviària en ample europeu dels ports de Benicarló, Castelló i Vinaròs i obres d’adequació per a l’accessibilitat universal (corredor mediterrani) 15 milions d’euros.

SOTERRAMENT DE LA MAT (línia de molt alta tensió)

1,5 milions d’euros

COSTES

– Passeig vianants costa Sur, Passeig de Rivera, 3,4 milions d’euros.

– Pont del barranc salines , 184,000 euros.

– Passarel·la riu Cervol i condicionament de la zona cossis i enllaç amb passeig Fora Forat. 1,5 milions.

– Espigons platja fortí, 4,2 milions d’euros.

CARRETERES

– N- 238 (ulldecona) desdoblament i enllaç amb l’AP7, (projecte fet al 2012) 11,7 milions d’euros.

– Saliner XR, problemes en les pluvials, 400,000 euros.

– Antiga N-340;

– Pavimentació 400,000 euros

– Enllumenat amb faroles solars als encreuaments amb CN-232, CN-238 i amb l’actual CN-340, 400,000 euros

– Reordenació dels accessos i vies de servei del tram riu cervol – Av. Castelló, 1 milió d’euros.

– Substitució del actual pont de la N-340 per un de major capacitat hidràulica, Pont del riu cervol, 1,08 milions d’euros.

ESMENES PER UN COST APROXIMAT DE 45 MILIONS.

– PODRÍEM DIR QUE PER A VINARÒS EN CONCRET AL VOLTANT DE 33 MILIONS, DESGLOSSANT ELS PROJECTES/ESMENES DE CAIRE SUPRAMUNICIPAL.

1935

Les associacions Femme Força Vinaròs i Mi mano es tu apoyo participan en el Punt Morat que, per primera vegada, ha implantat l’Ajuntament de la nostra ciutat, en diversos actes del Carnestoltes de Vinaròs. Amb la seva col·laboració en el Punt Morat, volen prevenir i ajudar les situacions de violència masclista o assetjament que poden ocórrer en aquests actes multitudinaris.
La Regidora de Serveis Socials, Discapacitat i Igualtat, Mamin Ruiz, ha engegat aquests Punts Morats, en els quals també col·labora la Policia Local. En els Punts Morats es repartiran xapes, polseres i fullets amb el lema «No és no, sempre». Estan situats en la Gala de les Reines, en l’entrada del recinte del Carnestoltes i en el recorregut de les desfilades. Des de Femme Força es posa l’accent que no cal tolerar que l’alcohol o les drogues serveixin de pretext perquè es produeixin agressions sexuals i abusos durant aquests carnestoltes.
Mi mano es tu apoyo ja porta anys treballant oferint ajuda i orientació a les víctimes de violència de gènere en tot el que necessiten per sortir de la seva situació de maltractament. Femme Força Vinaròs és una associació feminista que s’ha fundat aquest any en la nostra localitat. Són un grup d’aproximadament 40 dones, la presidenta de les quals, Lara Domenech, ens explica que pretenen com a associació visibilizar el paper de les dones en la societat, promoure la seva participació en la mateixa i reivindicar i informar sobre el feminisme.

 

679
SONY DSC

 

Després de ser rebuts per l’alcalde Enric Pla i la resta de la corporació municipal, el Consell de la Generalitat Valenciana ha celebrat aquest divendres un ple en el Saló de Les Cavallerisses del Santuari de la Misericòrdia de Vinaròs.

«És la cinquena sessió itinerant que fa el Consell del País Valencià en aquesta legislatura i per a nosaltres és una gran satisfacció que en aquesta ocasió hagin triat la nostra localitat. Esperem que durant aquesta trobada puguem apropar les sensibilitats i demandes del poble de Vinaròs al nostre govern valencià «, ha indicat Pla.

Després de la sessió, que s’ha desenvolupat a porta tancada, la vicepresidenta Mónica Oltra ha ofert una roda de premsa al Centre de Coneixement Vinalab, en què ha donat a conèixer els acords als què s’ha arribat durant la reunió del Consell.

En concret, el Consell ha aprovat l’avantprojecte de la nova Llei de la Funció Pública Valenciana i ha subscrit un conveni amb les diputacions i la FVMP per generar una comunitat d’administracions electròniques valencianes.

A més, s’ha aprovat el conveni d’emissió del Carnet Jove amb l’Ajuntament de Sant Mateu, així com la posada en marxa a Gestalgar del programa de promoció de la salut «Motiva’t / Activa’t».

El Consell ha decidit també col·laborar amb la Universitat de València per a la creació de la unitat d’investigació «Gestió Biotecnològica de Plagues» i ha encarregat a Vaersa les obres de reconstrucció de la planta d’envasos lleugers de Benidorm.

Finalitzat el Ple del Consell, el president Ximo Puig, acompanyat per l’alcalde i altres regidors, han visitat l’empresa del Grup Gil Comes i el Centre de Desenvolupament infantil Creixem.

Mentrestant, els altres consellers han aprofitat per traslladar-se a altres ajuntaments propers i la vicepresidenta Oltra ha visitat els alumnes del Taller d’Ocupació en Jardineria. A més, ha mantingut una reunió al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de Vinaròs.

Aquesta tarda està previst que els membres del Consell es traslladin a Benicarló, on seguiran amb el Seminari d’Hivern i participaran en alguns dels actes de la Festa de la Carxofa.

638
SONY DSC

L’Ajuntament de Vinaròs va aprovar ahir a la nit en sessió plenària el pressupost municipal per a 2018, que aquest any puja a 28 milions d’euros. Després d’un intens debat, finalment la proposta va tirar endavant amb els vots de l’equip de govern.

En total, les arques municipals disposaran gairebé 4 milions més que el 2017, fet que suposa un increment del 15% respecte al passat exercici, quan es va comptar amb un pressupost de 24.302.000 euros.

Aquest augment, ha explicat l’alcalde de Vinaròs Enric Pla, es deu en part a la inclusió de gairebé un milió d’euros dels Fons Feder per dur a terme algunes accions emmarcades dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat Sostenible (EDUSI).

Quant a les despeses, 10,7 milions seran per al pagament del personal que treballa a l’Ajuntament, altres 9 milions per a béns i serveis i 3,7 per a inversions, ha indicat la regidora d’Hisenda, Maria Cano.

Cano ha afegit que també es destinaran més de 2 milions al pagament d’interessos i amortitzacions de préstecs, i altres tants per a l’acció social i millora de l’ocupació a la localitat.

En inversions es contempla una partida per al Pla Smart City, per als pluvials del Camí Fondo o per a la urbanització de diversos carrers i zones de la localitat per a la propera construcció del CEIP Jaume I y del segon centre de salut.

 

A tot això se sumen els 200.000 euros dels pressupostos participatius. En aquest cas, l’última fase de votacions per escollir les propostes definitives a realitzar finalitzarà el 28 de gener.

 

«Creiem que és un bon pressupost i que té tres objectius molt clars: millorar la inversió, l’assistència social i atenció al ciutadà i fomentar l’ocupació», ha conclòs Pla.

1543

Madrid, 23 de gener de 2018. Mentre dura l’esperpent que va a més a mesura que es saben més notícies respecte a la patètica inauguració ahir  del No-ave fins a Castelló, que de nou avui ha patit endarreriment considerable, el portaveu de Compromís en el Senat ha afirmat que ahir el karma es va acarnissar de nou amb Mariano Rajoy, i va quedar en ridícul davant de tot el món, per voler vindre a tornar a prendre el pèl als castellonencs amb un no-AVE que està afectant greument a tots els usuaris dels trens convencionals, al embotir en una via sense adaptar com es va vore ahir amb les avaries, un tren d’alta velocitat per unes vies saturadíssimes que comparteix amb rodalies, regionals, mercaderies, mitja i llarga distància.

Mulet ha informat que justament avui el Govern Central respon als dubtes sobre l’anunci fantasma de la xarxa de rodalies fins Vinaròs “de nou, una nova presa de pèl”.

El portaveu de la coalició va presentar una bateria de preguntes:

El ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, ha anunciado la futura implementación de ocho trenes más entre Castellón y Vinaròs.

-¿serán estos trenes de cercanías o regionales ¿ (tanto en denominación como en tarifa?

-¿qué horario tendrán?

-¿reforzará la plantilla de maquinistas para dar este servicio?

-¿reforzará la plantilla de maquinistas para dar este servicio?

– ¿En qué fecha concreta prevé entre en funcionamiento este servicio?

La resposta a totes estes preguntes es limita a:

En relación con la información solicitada, se señala que, por Acuerdo de Consejo de Ministros, de 15 de diciembre de 2017, han sido aprobados los servicios ferroviarios de Cercanías y Media Distancia declarados Obligaciones de Servicio Público (OSP). Mediante este Acuerdo se mantienen los servicios ferroviarios actuales y se incluyen ampliaciones, como la relación Castellón-Vinarós. Es necesario que dichos servicios se plasmen en el contrato para la prestación de servicios considerados OSP que se establezca entre la Administración General del Estado y RENFE.

“ Es a dir, simplement és una declaració de bones intencions per mitjà de les Obligacions de Servei Públic, sense cap consignació econòmica, ni cap compromís de termini. Com es veu en el Consell de Ministres de 15 de desembre, simplement es permet l’ampliació del servei actual de regional, per tant, queda molt lluny de la reivindicació històrica de disposar d’un  nucli de rodalies a Castelló fins a Vinaròs o Tortosa, però encara així, no poden avanzar res fins que no hi haja un contracte entre l’Administració de l’Estat i Renfe, i per això, tampoc hi ha pressa”.

Segons Mulet, “ Castelló no té AVE com a Vinaròs tampoc hi haurà rodalies a curt ni mig termini, almenys mentre dure aquest govern irresponsable, que en lloc d’assumir els seus incompliments es riuen de la ciutadania

692

Amat: “Pedimos al gobierno central que cumpla con la promesa de incremento de frecuencias y a la Generalitat que aporte, como hacen otras autonomías, para completar un servicio digno”

 

Vinaròs, 27/09/2017

El portavoz del Partido Popular en el Ayuntamiento de Vinaròs, Juan Amat, ha anunciado hoy en rueda de prensa que los populares presentarán mañana para su debate en el pleno una moción sobre la ampliación de frecuencias ferroviarias en el norte de la provincia.

 

Amat ha indicado que “tras la última ampliación de frecuencias en trenes Regionales realizada con un gobierno del PP en el año 2012 cuando se pasó de 3 a 4 trenes diarios por sentido entre Vinaròs y Castellón ahora es el momento de aunar fuerzas para que, desde el consenso, se logre esta reivindicación histórica”.

 

Por este motivo en la moción se solicita “al gobierno central que cumpla con el anuncio realizado por el Ministro de Fomento hace pocos meses que anunció una ampliación de las frecuencias ferroviarias por parte del gobierno central y, al mismo tiempo, se solicita a la Generalitat Valenciana que firme con RENFE un convenio, como ya tienen otras autonomías socialistas como Aragón o Extremadura, que permita completar unos servicios adecuados a las necesidades de la población”.

 

Amat finalizaba afirmando que “desde el PP proponemos una moción que pensamos que debería salir del gobierno municipal pero que ante la falta de iniciativa del tripartito nosotros tomamos la iniciativa con una propuesta que busca el consenso en beneficio de los ciudadanos”.

773

No ens hem oblidat de la carretera. No, no hem deixat de fer talls en la N-340. Fixeu-vos: “esta setmana serà el 155!”.

Els veïns de les comarques del sud de Catalunya i del Nord del País Valencià ens seguim ajuntant per seguir en una reclamació que portem des de fa molt de temps i que des de la tardor del 2015 anem fent pública fent talls de tràfic, concentracions i altres actes. Denunciem la construcció d’11 rotondes connectades per doble ratlla continua: un veritable mur de contenció. Mur que d’una manera molt subtil desviarà tot el tràfic per l’autopista, deixant la N-340 com a via de servei de curt recorregut, exclusiu per a veïns. Això implicarà que en un tres i no res l’autopista també estarà saturada. I posteriorment vindrà allò de la necessitat d’un altre carril i una nova ampliació del període de pagament. I torna a començar.

També seguim dient del perill de “l’eurovinyeta”. Paraula que a poc a poc es va posant més de moda en els mitjans de comunicació. És o serà, millor dit, un altre impost. Allò de pagar tots per poder anar per l’autopista “gratuïtament” tan si vas com si no. I el recaptat (malpensats que som) potser anirà a parar a les mans dels de sempre.

Seguim tallant, seguim i seguirem cada setmana fins que la gent se’n farte i diga prou. Poseu-vos en contacte amb nosaltres si voleu acompanyar-nos. Anem canviant de lloc. L’hora de moment, les 19,30 h.

Per l’altra part aquella que ronda per les carreteres cobrant-se innocents, no deixa d’incrementar el nombre que fa trasbalsar a l’altra barri. Els accidents, la desgràcia, les famílies trencades, no deixen d’incrementar-se: Ara un d’aquí, dos d’allà,…

Trist, és molt trist, que encara n’hi ha gent que no entén el que fem, no entén per què tallem la carretera. No, no ho faré més llarg, no vull ni volem justificar-nos davant dels que no volen entendre. Parlar-ho si, sense problemes, ens reunim a Vinaròs tots els dilluns a les 20 h. en el segon pis de serveis socials, a la plaça de la Mera. Tothom és benvingut. Per concloure i com a reflexió volem deixar com a final un poema de John Donne “Ningú és una illa, complet en ell mateix. Cada home és un bocí del continent, una part de la terra; si el mar se n’emporta una porció de terra, tota Europa queda disminuïda, tant li fa si és un promontori, o la casa d’un dels teus amics, o la teua pròpia casa. La mort de qualsevol home m’afebleix perquè estic lligat a la humanitat. Per això mai preguntes per qui toquen les campanes: toquen per a tu.”. Així nosaltres podem afegir: mai preguntes per qui tallem la carretera…

787

• El subdelegat del Govern indica que la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local serà al màxim per assegurar l’ordre a la zona de les carpes, en les quals s’espera que es puguin reunir més de 6.000 persones

• També s’habilitarà un dispositiu especial per assegurar que no hi ha consum d’alcohol a la festa infantil i juvenil de la batalla dels colors, pel que es fitarà un espai i es prohibirà la venda a la zona.

• Finalment, la Junta ha servit per posar de manifest el perfecte funcionament de la col·laboració de la Policia Local i la Guàrdia Civil en les tasques de vigilància i protecció de víctimes de violència de gènere en la localitat, després de la incorporació del municipi al protocol de VioGén.

Castelló, 20 de juny 2017.- El subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha copresidit avui la Junta Local de Seguretat de Vinaròs, per preparar el dispositiu de cara a la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere de la localitat. En el fòrum s’ha acordat extremar els controls per part de la Guàrdia Civil i de la Policia Local en totes les zones d’aglomeració de públic, sent especialment sensibles punts com les dues carpes que s’instal·laran al costat de la zona marítima, i que sumen un aforament de més de 6.000 persones.

Així s’ha acordat en el transcurs de la junta, en la qual també ha pres parteix l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i els representants de la Guàrdia Civil, liderats pel capità de la Companyia de Vinaròs, Francisco López Bueno; de la Policia Local i de l’Adscrita del Cos Nacional de Policia.

“La vigilància i controls es van a dur a terme en tots els actes de les festes, però seran especialment intensos durant les cinc nits de revetlles que hi ha programades en les carpes, ja que entenem que són els punts més sensibles a l’hora de poder-se produir altercats, vinculats moltes vegades a l’excés del consum d’alcohol o per les drogues”, ha declarat el subdelegat del Govern, David Barelles.

Precisament, també s’organitzarà un dispositiu especial el dia que s’ha programat la festa de la batalla dels colors, el Holy Beach, orientada al públic jove i infantil, “per la qual cosa es delimitarà el perímetre i estarà totalment prohibida la venda d’alcohol en la carpa o el consum als voltants”.

Finalment, la col·laboració entre Guàrdia Civil, l’Adscrita del CNP i Policia Local s’estendrà a altres àmbits, com la venda de material pirotècnic, la celebració dels festejos taurins o els propis espectacles pirotècnics. Així mateix, se supervisarà que el personal de seguretat privada contractat per a la vigilància de les carpes s’ajusta a l’estipulat en la legislació.

“Tot el dispositiu està llest perquè veïns i visitants, que en aquestes dates ja s’expliquen per milers, puguin gaudir d’unes festes de Sant Joan i Sant Pere al màxim, encara que sempre amb plenes garanties de seguretat i ordre, per la qual cosa també apel·lem a la responsabilitat dels ciutadans, per preservar l’ordre públic i aspectes com el descans dels veïns”, ha conclòs Barelles.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE
D’altra banda, durant la Junta Local de Seguretat s’ha informat que els agents de la Policia Local de Vinaròs ja han començat a col·laborar en la vigilància i protecció de les víctimes de violència de gènere, després de la seva incorporació al protocol. De moment, són sis els casos que estan supervisant, tots situats en un nivell de risc baix o no benvolgut, tenint en compte, a més, que Vinaròs és el segon municipi amb major nombre de casos a la província, solament per darrere de Castelló de la Plana.

Precisament, la Policia Local de Vinaròs ha participat avui en una jornada de formació que ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació del Govern a Castelló, amb la finalitat de que els agents coneguin el maneig de l’eina VioGén, per a la introducció de dades i el seguiment de les víctimes.

867
SONY DSC

Aquest dimecres tots els grups polítics representats al Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Vinaròs, han votat a favor de sol·licitar les ajudes per a la millora de les zones industrials, convocades recentment per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE).
Aquesta línia d’ajuts, a la qual també optaran altres poblacions de l’àrea del Baix Maestrat, Alt Maestrat i els Ports, busca donar suport econòmic als municipis perquè puguen modernitzar els seus polígons i dotar-los d’infraestructures necessàries. En total, es destinaran amb aquesta finalitat, 2.215.000 euros.
En el cas de Vinaròs, ha explicat el regidor d’Urbanisme Jan Valls, «es presentaran tres sol·licituds per separat: una per a la zona industrial de Capsades, una altra per a la més propera a Ulldecona i la tercera per a la zona alta de Portal del Mediterráneo”.
Per a Capsades, amb una àrea de 322.688 metres quadrats, la proposta contempla actuacions per valor de 601.771,70 euros, mentre que en el d’Ulldecona (169.987 m2) i en el de la zona alta de Portal del Mediteráneo (207.818 m2 ), aquestes serien de 336.921,53 i 106.629,77 euros, respectivament.

Les propostes a presentar giren totes al voltant de tres eixos principals, ha afegit Valls: millores en la seguretat de les empreses i en el treball, a través de càmeres de vigilància i serveis contra incendis; millores en la mobilitat, connectant aquestes zones amb l’àrea urbana a través de carrils bici i noves zones d’aparcament, així com la creació de noves zones verdes i millores de l’asfaltat. Finalment, es pretén donar una major visibilitat a les empreses, reforçant la senyalització i creant una pàgina web.
L’alcalde Enric Pla, per la seua banda, ha indicat que aquestes ajudes beneficiarien a les petites i mitjanes empreses assentades en aquestes àrees industrials. En cas que siguen concedits aquests ajuts, les actuacions hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2017.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies