El regidor d’Urbanisme assisteix a una jornada a València sobre nous models...

El regidor d’Urbanisme assisteix a una jornada a València sobre nous models de gestió social de l’habitatge

712

Esta setmana el regidor d’Urbanisme, Jan Valls, ha assistit a la jornada «Nous models de gestió social de l’habitatge», celebrada a València i organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE).
Valls ha explicat que esta trobada, on van participar alcaldes i regidors de multitud de consistoris valencians, ha servit per debatre quin serà el futur de la gestió social de l’habitatge en el nostre territori i analitzar els diferents models i les opcions que tenen les administracions públiques per donar resposta al dret ciutadà de tenir un habitatge digne.
«Els ajuntaments, per ser els més propers a la població, som una peça clau en la detecció de necessitats bàsiques com poden ser les dificultats en el pagament del lloguer i el pagament dels subministraments. A més hem de treballar units en polítiques que permetin l’accés a habitatge a un preu assequible per al ciutadà», ha expressat el regidor.
En este sentit, la línia de treball actual passa per col·laborar amb l’entitat EIGE, dependent de la Generalitat, per aconseguir millorar la gestió del parc públic d’habitatges socials i protegits, que a Vinaròs s’ha reactivat amb noves opcions com la del lloguer amb opció a compra i l’opció de sol lloguer. El nombre d’entrades a la promoció de Vinaròs ha estat de deu famílies, en el primer any de la nova comercialització.
Està previst també que se signe properament un conveni entre l’entitat EIGE i l’Ajuntament de Vinaròs, on es plasmaran les tasques de col·laboració que s’estan duent a terme des del principi de la legislatura, com l’atenció de ciutadans interessats en els habitatges, i es facilitarà informació de la promoció.

D’altra banda en esta Jornada també es va parlar de la recentment aprovada Llei de la Funció Social de l’Habitatge a la Comunitat Valenciana, que busca donar una resposta ràpida als desnonaments i mobilitzar tot l’estoc d’habitatge desocupat que hi ha, segons ha explicat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.
Finalment la directora general d’EIGE, Helena Beunza, va concloure que esta jornada ha servit per explicar als representants municipals, «els canvis que s’han produït en aquest primer any i mig de nova gestió de l’entitat, per adaptar-nos a les noves polítiques i desenvolupar-les de manera eficaç i coordinada amb els ajuntaments «.