Conferècnia d’Àngels Massip sobre la identitat vinarossenca organitzada per Trangol

Conferècnia d’Àngels Massip sobre la identitat vinarossenca organitzada per Trangol

706

Autor: Grup de debat i recerca TRANGOL

 

El proper divendres, 24 de març, i a la Fundació Caixa Vinaròs, tindrà lloc una conferència a càrrec de la professora Àngels Massip Bonet, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona que sota el nom de «La construcció de la identitat vinarossenca a través de la llengua i la cultura» ens parlarà de la llengua i de la cultura del vinarossencs.

Ens explicarà com la nostra variació lingüística és el resultat del dinamisme de les llengües i es produeix per selecció de trets en els diversos moments de la història. Veurem com el concepte d’identitat és multidimensional i que la identitat individual i social van conformant-se al llarg de la vida i de la història. Analitzarà aquestes dinàmiques en general i en el marc valencià i també la importància de la conservació de llengua i cultura per a qualsevol comunitat humana.

Àngels Massip Bonet és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1994), on es va llicenciar a més en Filologia Hispànica (1986). Actualment, és professora titular en aquesta mateixa Universitat.

En l’àmbit d’investigació s’ha dedicat a la Dialectologia catalana (investigadora principal del projecte “Diatopía i canvi lingüístic. Scripta i variació dialectal” del Ministerio de Economia, Industria y Competitividad) i a la Lingüística històrica.

En el marc de la ciència de la complexitat ha impulsat la creació d’un grup d’investigació transdisciplinar a la UB (Grup de Recerca Complexitat i Sociocognició), dirigit pel Dr. Albert Bastardas. I actualment forma part de l’UBICS (UB Institut of Complex Systems)

Ha publicat diversos llibres i articles que tracten de temes a l’entorn de la variació lingüística, de la història de la llengua, de la dialectologia i de la sociolingüística, d’entre els quals es podrien destacar: Llengua i identitat, Barcelona (2008); Complexity Perspectives on Language, Communication and Society. Berlin & Heidelberg (2013); i Complèxica. Cervell, societat I llengua des de la transdisciplinarietat, Barcelona (2014).

Ha realitzat diferents síntesi d’història de la llengua catalana, així com les Scriptes mallorquina, menorquina i eivissenca en col·laboració amb Joan Veny.