La Policia Local imparteix xerrades per a la prevenció de l’assetjament escolar...

La Policia Local imparteix xerrades per a la prevenció de l’assetjament escolar en els centres educatius del municipi

1077

La Policia Local de Vinaròs, durant aquestes últimes setmanes, ha començat a impartir en els centres educatius de la localitat una sèrie de xerrades a escolars de 5è i 6è de primària, així com de 1r i 2n d’ESO, per donar-los a conèixer el bon ús de les xarxes socials. Aquestes xerrades policials tenen com a principal objectiu prevenir i informar els menors del risc que suposa un mal ús de les mateixes.

Les xerrades van encaminades, per tant, a prevenir l’assetjament escolar o bullying, incloent tant l’assetjament de tipus físic, com verbal, psicològic o social que es dóna entre la població escolar dels 6 als 17 anys, si bé hi ha molts estudis que apunten que l’edat de major risc és entre els 11 i 15 anys.

És per aquest motiu que les xerrades van dirigides als escolars que comprenen tal franja d’edat. Per part de la Policia Local es pretén donar als menors un coneixement del que és l’assetjament i prevenir-los perquè estiguen més preparats per detectar i evitar ser víctimes d’aquest assetjament escolar.

Així mateix, es donen a conèixer als menors quins són els perills i conseqüències d’altres variants del bullying, com són el ciberbullying (assetjament a través de les xarxes socials o internet), cibergrooming (assetjament sexual a través d’internet) i el sexting ( enviament d’imatges i vídeos de contingut sexual a través de les xarxes socials).
Les xerrades amb els alumnes duren una hora i en el transcurs de les mateixes, l’Oficial i Agent de la Policia Local encarregats expliquen en què consisteix l’assetjament escolar. Posteriorment es projecten diversos vídeos perquè els menors participen de forma activa i exposin les seues opinions i inquietuds respecte al tema abordat.
Qualsevol centre educatiu que vulgue conèixer més de prop la tasca professional de la Policia Local de Vinaròs, pot sol·licitar-ho a través de l’adreça de correu electrònic policialocal@vinaros.es