FOMENT ESTUDIA EL DESVIAMENT DELS CAMIONS DE MÉS TONATGE PER L’AP-7

FOMENT ESTUDIA EL DESVIAMENT DELS CAMIONS DE MÉS TONATGE PER L’AP-7

1216

Els vehicles pesants són presents al voltant del 22% dels accidents mortals i greus. El 13,5% dels accidents mortals i greus on hi ha implicats vehicles pesants es produeix en 20 trams de carreteres, davant el 9,7% dels resultats globals. Igual que en motocicletes, tot i que menys, aquesta dada reflecteix que la lesivitat dels vehicles pesants està més concentrada en trams concrets.

Segons l’informe EuroRAP 2016, alguns dels trams amb major proporció d’accidents mortals i greus amb vehicles pesants de la Xarxa de Carreteres de l’Estat són la N-340 (Castelló) del Km. 1038 al 1050 (entre Peníscola i Vinaròs), on s’han produït en tres anys set accidents greus, amb 11 accidents mortals i greus, un mort i 15 ferits greus. L’índex de risc ha augmentat del 49,3 al 56,3 malgrat la nova variant de només un sol carril per sentit construïda. La IMD (Intensitat Mitjana Diària mesurada en vehicles/dia) del vial és de 15.240.

------

«Aquests vehicles pesants acusen en gran manera el fet que l’A-7 continue sense connectar des de l’aeroport de Castelló fins a l’Hospitalet (Tarragona). En arribar a la CV-13 després de circular per una autovia amb dos carrils, són retornats de nou a l’antiquada i sinuosa N-340«, assenyala el senador territorial Carles Mulet, que va reclamar desviar per l’AP-7 el trànsit pesat per eliminar la circulació de camions per la transitada N-340. Des de Compromís hem reclamat la connexió de l’A-7 amb el tram català, ja que és inconcebible que seguisca en aquesta situació després d’anys de paràlisi en la inversió.

Actuació que ‘s’estan plantejant’

Davant d’aquesta possibilitat de desviar trànsit pesat des de la N-340 a l’autopista de peatge AP-7, el Govern ens informa que aquesta és una actuació que s’està plantejant el Ministeri de Foment en la Comunitat Valenciana per als vehicles pesants de més tonatge (de quatre o més eixos), «en aquells trams que siga factible«. Actualment, està en estudi la determinació dels trams en què finalment puga concretar la mesura i en quines condicions. «Des de Compromís no podem més que urgir-los i animar-los a que actuen d’una vegada per mitigar els accidents i reduir la perillositat en uns trams en què els veïns portem molts anys suportant el perill i veient com lamentablement segueixen produint-se greus accidents i ja ha mort massa gent«, ha abundat Mulet.

Al llarg del present any 2017 el Ministeri de Foment, dins de la xarxa de la seua competència, ha de continuar fent l’anàlisi de les condicions de seguretat viària de totes les carreteres de la seua titularitat al País Valencià, estudiant les possibles actuacions de millora de la mateixa i proposar les mesures que es consideren oportunes, establint la prioritat d’aquestes mesures en base a les disponibilitats pressupostàries.