Calendari Esportiu i principals novetats de la Campanya d’Esport Popular 2017

Calendari Esportiu i principals novetats de la Campanya d’Esport Popular 2017

751

Aquest any el CME aposta per les inscripcions en línia i per oferir la possibilitat de participar de manera cronometrada a les proves

Aquest 22 de març s’ha presentat al Saló de Plens Municipal, el Calendari Esportiu 2017, dins de la Campanya d’Esport Popular que organitza el Consell Municipal d’Esports (CME).
Begoña López, regidora d’Esports, ha explicat que les activitats començaran el 8 d’abril, amb les celebracions pel Dia Mundial de l’Activitat Física, que coincidiran amb la I Jornada d’Esport en Família.
Posteriorment, el 7 de maig, es realitzarà la Marató Popular, un dels esdeveniments esportius amb més tradició a la localitat i més multitudinaris.
Pel 19 de maig està prevista també la Festa de l’Esport vinarossenc, que es realitza cada dos anys i on es reconeix l’esforç i la trajectòria dels esportistes locals més destacats.
Maig acabarà amb la Festa Final de les Escoles Esportives E.M.I.A.R.E. 16-17, coincidint gairebé amb el final del curs escolar.
Ja al juny, el dia 11, és quan tindrà lloc una altra de les activitats estrella de les que s’organitzen al llarg de tot l’any a la ciutat: el dia de la Bici.
El 17 de juny continua la programació amb el 5K Ciutat de Vinaròs, una activitat organitzada pel Club Esportiu Vinaròs però que aquest any també s’integra dins de la Campanya d’Esport Popular, igual que ocorre amb la Volta a Peu de Nadal del 24 de desembre.
Durant els mesos d’estiu també es desenvoluparan diverses activitats esportives, com la II Jornada d’Esport en Família, el 16 de juliol, o la IV 10K Nocturna Llagostí de Vinaròs, el 12 d’agost.
L’1 d’octubre se celebrarà la III Jornada d’Esport en Família i el 12 de novembre està programada la Caminada Popular i Cursa de Muntanya de l’Ermita, «una proposta que es va iniciar l’any passat i que va tenir molt bona acollida, per la qual cosa tornarà a repetir-se «, ha destacat López.
Inscripcions en línia, proves cronometrades i altres novetats

El tècnic d’esports municipal, Ignacio Chaler, ha avançat també algunes de les novetats que hi haurà aquest any dins d’aquesta campanya, que estrena un disseny de cartells per a cada activitat amb una mateixa línia gràfica.
A més d’aquesta millora en la imatge de la campanya, també s’ha canviat la forma d’inscripció, que passarà a ser principalment en línia, a través de la plataforma hj-crono.es. «D’aquesta manera es facilitarà a la població fer les inscripcions, aprofitant els avantatges de les noves tecnologies i evitant cues innecessàries», ha assenyalat la regidora.
El tancament de les inscripcions per a cada activitat passarà a realitzar-se ara els dimecres a les 23:59 hores. Aquest avançament de la data límit busca evitar problemes d’organització d’última hora.
El lliurament de samarretes es realitzarà al Mercat Municipal, i no en les oficines del CME, els dijous, divendres i dissabtes al matí previs als esdeveniments esportius de cap de setmana. Pel que fa al preu d’inscripció de les proves, es manté la donació d’1 euro solidari i s’incrementa de 2 a 3 euros la inscripció per a cada prova en la modalitat normal, ja que s’ha inclòs en aquesta edició el cost de l’assegurança.
Els esportistes tindran també l’opció de participar en la modalitat cronometrada, de manera que els que estiguen interessats en aquesta opció, podran fer-ho a un preu de 5 euros per prova.
Finalment, ha assenyalat Chaler, es podran adquirir packs per a diferents proves, evitant que les persones que vulguen participar en diverses activitats hagin de fer les inscripcions individualment.
Tota la informació detallada i la programació en format digital es podrà consultar properament a la pàgina web del CME, així com en la pàgina web de l’Ajuntament de Vinaròs.