La cort d’honor de les Festes serà la més nombrosa, amb 27...

La cort d’honor de les Festes serà la més nombrosa, amb 27 dames confirmades

1795

La cort d’honor infantil de les properes festes de Sant Joan i Sant Pere  comptarà amb tota seguretat amb, almenys, amb un parell de xiquets.
El regidor de Festes, Marc Albella, va explicar que els set col·legis de la ciutat presenten xiquetes, després dels sorteigs realitzats a sort i en els quals es van presentar nens i nenes per ser els representants. Així va posar com a exemple el col·legi Assumpció on es van presentar quatre nens o dos en el Sant Sebastià, encara que finalment va ser una nena la representant en tots dos.
Encara que l’edil va matisar que segurament en la cort d’honor hi haurà presència masculina, “atès que hi ha dues d’aquests nens que busquen una entitat per poder formar part de la cort d’honor, per aquest motiu és possible tenir representació masculina en la cort infantil de festes”.
I és que aquest any, per primera vegada, les entitats que presenten dama de festes podran presentar una o un representant infantil.
Albella va dir que hi ha catorze dames i tretze dames infantils, de les quals set representants als col·legis les sis restants formen part de diferents d’entitats i associacions
Una xifra que s’espera augmenti fins a sobrepassar la trentena, extraoficialment es parla de trenta-quatre, entre cort infantil i major.
L’edil de festes va apuntar que per primera vegada presenten dama de festes la colla de Nanos i Gegants de Vinaròs, mentre que aquest any el ballet Esplai tornarà a tenir dama.
L’alt nombre de dames obligarà a variar el protocol de l’acte de proclamació, estudiant-se que els representants infantils (nens o nenes) que presentin les entitats pugin a l’escenari al costat de la dama major i president de l’entitat, mentre les dels col·legis pugin com fins ara, les primeres. Una circumstància que està en fase d’estudi.
Així mateix, Albella va dir que el sorteig per a l’elecció de reines de festes, que serà a sort, es farà a l’auditori municipal el 13 de maig. Podria donar-se la circumstància que de la cort infantil sigui un nen el triat, encara que de moment no s’ha decidit si passaria a cridar-se rei infantil.
Albella també va confirmar que la carpa de festes s’instal·larà per segon any a l’esplanada del dic de llevant del port, al costat del passeig marítim, com l’any passat. L’edil va assegurar que “a la gent el canvi li va resultar positiu, aconseguim un nou ambient i aquest any tornarà a repetir-se”.