Vinaròs celebrarà el 6 de maig la “Festa per la Llengua”

Vinaròs celebrarà el 6 de maig la “Festa per la Llengua”

905
SONY DSC

Després de diversos anys Vinaròs tornarà a ser una de les localitats que, el proper 6 de maig, acollirà una nova edició de la «Festa per la Llengua», junt amb altres poblacions valencianes que enguany celebraran també aquesta jornada festiva.

CARTELL EV

Aquest mateix matí han estat presentats els cartells i la programació dels actes i tallers, els quals començaran a partir de les 10:00 hores amb una crida a unir-se a la celebració, a càrrec dels Dimonis i la Colla de Dolçaina i Tabals. Posteriorment, les activitats es concentraran a la pèrgola del Passeig Colom de la localitat.
«Tindrem unes 40 haimes d’entitats educatives i culturals i s’han organitzat unes 12 activitats, entre elles un concert de Cesk Freixas, a més dels tallers de les associacions. Es tracta, per tant, d’una aposta forta que hem volgut fer aquest any, amb una programació més potent i amb major pressupost destinat a l’organització d’aquesta jornada», ha assenyalat el regidor de Cultura, Marc Albella.
Per la seua banda, Joan Ortí, de Maestrat Viu, l’entitat que representa a l’Acadèmia Valenciana en el territori, ha parlat de la importància d’aquest tipus d’iniciatives per fomentar l’ensenyament del valencià i l’estima per la nostra llengua.

En aquesta «Festa per la Llengua» es troben representats tots els centres públics i concertats de Vinaròs, que de fet ja han participat en el concurs per a l’elaboració del logotip. També ho faran estudiants, docents i representants de les AMPES d’altres poblacions com Benassal, la Sénia, Benicarló o Peníscola, a més d’agrupacions com la Muixeranga, Nanos i Gegants o Els Dimonis, entre d’altres.

Tant Albella com Ortí han volgut agrair la seua implicació i convidar a la ciutadania a participar en aquesta festa. En la seua organització, per part del consistori, també està participant AVIVA Vinaròs, a càrrec de la tècnica lingüística Maria Josep Arayo.