Vinaròs optarà als ajuts de millora de zones industrials convocats pel IVACE

Vinaròs optarà als ajuts de millora de zones industrials convocats pel IVACE

865
SONY DSC

Aquest dimecres tots els grups polítics representats al Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Vinaròs, han votat a favor de sol·licitar les ajudes per a la millora de les zones industrials, convocades recentment per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE).
Aquesta línia d’ajuts, a la qual també optaran altres poblacions de l’àrea del Baix Maestrat, Alt Maestrat i els Ports, busca donar suport econòmic als municipis perquè puguen modernitzar els seus polígons i dotar-los d’infraestructures necessàries. En total, es destinaran amb aquesta finalitat, 2.215.000 euros.
En el cas de Vinaròs, ha explicat el regidor d’Urbanisme Jan Valls, «es presentaran tres sol·licituds per separat: una per a la zona industrial de Capsades, una altra per a la més propera a Ulldecona i la tercera per a la zona alta de Portal del Mediterráneo”.
Per a Capsades, amb una àrea de 322.688 metres quadrats, la proposta contempla actuacions per valor de 601.771,70 euros, mentre que en el d’Ulldecona (169.987 m2) i en el de la zona alta de Portal del Mediteráneo (207.818 m2 ), aquestes serien de 336.921,53 i 106.629,77 euros, respectivament.

Les propostes a presentar giren totes al voltant de tres eixos principals, ha afegit Valls: millores en la seguretat de les empreses i en el treball, a través de càmeres de vigilància i serveis contra incendis; millores en la mobilitat, connectant aquestes zones amb l’àrea urbana a través de carrils bici i noves zones d’aparcament, així com la creació de noves zones verdes i millores de l’asfaltat. Finalment, es pretén donar una major visibilitat a les empreses, reforçant la senyalització i creant una pàgina web.
L’alcalde Enric Pla, per la seua banda, ha indicat que aquestes ajudes beneficiarien a les petites i mitjanes empreses assentades en aquestes àrees industrials. En cas que siguen concedits aquests ajuts, les actuacions hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2017.