Vinaròs rebrà 120.000 euros per a la contractació de joves qualificats menors...

Vinaròs rebrà 120.000 euros per a la contractació de joves qualificats menors de 30 anys

853
SONY DSC

La regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha confirmat aquest matí en roda de premsa que, després de la resolució de la primera part de les subvencions de la Generalitat Valenciana del programa AVALEM Jove Plus, Vinaròs rebrà 120.000 euros per a la contractació de, almenys, 7 joves menors de 30 anys titulats, els quals podran treballar en algun dels departaments de l’administració pública local.
«Creiem que és una molt bona notícia tant per a l’Ajuntament, que necessita d’aquest suport extra a nivell de personal, com per als joves aturats que podran beneficiar-se d’aquestes places. Per això, els animem a que el més aviat possible vagin el SERVEF a inscriure’s, ja que hem vist que hi ha poques persones apuntades que compleixen amb aquests perfils i creiem que això no correspon amb la realitat actual del municipi», ha explicat Cano.
Els interessats també han de formar part de Garantia Juvenil, «un procés que des de fa pocs mesos ja es realitza de forma automàtica quan s’inscriuen com a demandants d’ocupació en el SERVEF, però que no està de més recordar sempre al formalitzar aquesta inscripció», ha recomanat la regidora, que ha afegit que l’Ajuntament aportarà altres 58.000 euros addicionals a aquesta subvenció i que s’espera que aquest procés de contractació comence a partir del proper mes de juliol.
Poden participar totes aquelles persones menors de 30 anys que tinguen una formació que vaigue més enllà de l’Educació General Bàsica, des Tècnics a Doctorats i que estiguen especialitzats en diverses àrees professionals com el Dret, l’Administració Pública, el Medi Ambient o la Informàtica, entre d’altres. Properament, ha afegit Cano, s’espera la resolució d’una altra subvenció similar, però en aquest cas destinada a la contractació de joves sense titulació.

L’alcalde Enric Pla ha celebrat també la notícia i ha expressat que Vinaròs és la quarta població de la província, després de Castelló de la Plana, Morella i Vila-real, que rebrà una suma tan elevada per a aquest programa. «Això mostra que l’Ajuntament ha fet bé la seua feina i esperem, per tant, tenir aviat més bones notícies», ha assenyalat.
Pla ha finalitzat animant també als joves universitaris o tècnics a què opten a aquestes places, ja que d’aquesta manera «tindran l’oportunitat de treballar i aprendre com és el funcionament de l’administració pública local amb un treball d’acord als seus estudis i, a més, en bones condicions laborals pel que fa a salari i prestacions, ja que no es tracta d’una beca o d’un ajut parcial sinó d’un treball a jornada completa per a un any «.