VINARÒS CELEBRÀ LA FESTA DE LA SEUA PATRONA, LA MISERICÒRDIA

VINARÒS CELEBRÀ LA FESTA DE LA SEUA PATRONA, LA MISERICÒRDIA

793

Els veïns de Vinaròs van celebrar la festa de la seua patrona, la verge de la Misericòrdia, en un dia molt assolellat i calorós. La jornada es va iniciar a les set del matí amb la sortida des de l’església arxiprestal fins a l’ermita situada a uns set quilòmetres de la ciutat. La imatge pelegrina de la patrona era portada per l’arxipreste Emili Vinaixa i la Germandat dels Sants Patrons interpretava les lletanies.
A la seua arribada al santuari de la Misericòrdia es va celebrar la missa de romanís, mentre que a les onze el grup folklòric Les Camaraes va oferir una representació dels balls típics de Vinaròs a la plaça. Al migdia es va iniciar la missa en honor de la patrona i posteriorment es va procedir al repartiment de la paella.
Aquest any és van repartir unes dos mil racions i la recaudació, dues racions un euro, es destinà íntegrament a una ONG. Igual que l’any passat es van oferir per a l’arròs recipients gratuïts per a una major comoditat
La festivitat va concloure amb la missa a l’església Arxiprestal a les set de la tarda i la posterior processó pels carrers més cèntrics de la ciutat.