Vinaròs s’adhereix a la convocatòria #alertafeminista19j, contra la violència masclista

Vinaròs s’adhereix a la convocatòria #alertafeminista19j, contra la violència masclista

1183
El dilluns 19 de juny es va celebrar una convocatòria a nivell nacional #alerta feminista 19J, contra la violència masclista. A Vinaròs es va realitzar la lectura de la moció i del manifest a la plaça de l’ajuntament, a les 12:00 i a les 20:00 hores.
Les organitzacions de dones, recolzades per entitats ciutadanes i polítiques, van convocar mobilitzacions en mes d’un centenar ajuntaments per exigir al Govern de Rajoy que augmente, als Pressupostos Generals, l’assignació destinada al Pacte d’Estat contra la violència masclista a 120 milions d’euros.

Davant el nombre incessant de dones i criatures assassinades en el que portem d’any, el moviment feminista considera que urgeix un compromís polític que es tradueixi en un increment de recursos. Per reclamar-ho, el dilluns 19 de juny, la mateixa setmana en la qual arribaran els PGE al Congrés, s’han realitzat protestes als ajuntaments des de les 12 a les 00 hores. P1150554
En el Projecte de Pressupostos de l’Estat, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31,7 milions d’euros. Això suposa un 25,7% més que en 2016 però continua sent un 2,20% inferior a 2010. També es denuncia una congelació, en 19.741.840 euros, del Programa 232B Igualtat entre dones i homes, un 41,2% menys que en 2010.
Els 51,4 milions d’euros que sumen tots dos són el 0,00011% de les despeses del Projecte de Pressupostos de l’Estat. “És necessari destinar més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació o a atendre la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014”, asseguren des de les organitzacions convocants. També es reclama una millora de la resposta judicial i que es cobreixi el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’igualtat.
Les entitats que donen suport a la mobilització manifesten que la violència masclista és una qüestió d’Estat, que afecta a la meitat de la població i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes. “Si no s’aposta econòmicament per aquest Pacte d’Estat, naixerà mort”, conclouen.