Vinaròs ja compta amb un dispositiu de seguretat amb motiu de la...

Vinaròs ja compta amb un dispositiu de seguretat amb motiu de la Fira i Festes

784

• El subdelegat del Govern indica que la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local serà al màxim per assegurar l’ordre a la zona de les carpes, en les quals s’espera que es puguin reunir més de 6.000 persones

• També s’habilitarà un dispositiu especial per assegurar que no hi ha consum d’alcohol a la festa infantil i juvenil de la batalla dels colors, pel que es fitarà un espai i es prohibirà la venda a la zona.

• Finalment, la Junta ha servit per posar de manifest el perfecte funcionament de la col·laboració de la Policia Local i la Guàrdia Civil en les tasques de vigilància i protecció de víctimes de violència de gènere en la localitat, després de la incorporació del municipi al protocol de VioGén.

Castelló, 20 de juny 2017.- El subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha copresidit avui la Junta Local de Seguretat de Vinaròs, per preparar el dispositiu de cara a la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere de la localitat. En el fòrum s’ha acordat extremar els controls per part de la Guàrdia Civil i de la Policia Local en totes les zones d’aglomeració de públic, sent especialment sensibles punts com les dues carpes que s’instal·laran al costat de la zona marítima, i que sumen un aforament de més de 6.000 persones.

Així s’ha acordat en el transcurs de la junta, en la qual també ha pres parteix l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i els representants de la Guàrdia Civil, liderats pel capità de la Companyia de Vinaròs, Francisco López Bueno; de la Policia Local i de l’Adscrita del Cos Nacional de Policia.

“La vigilància i controls es van a dur a terme en tots els actes de les festes, però seran especialment intensos durant les cinc nits de revetlles que hi ha programades en les carpes, ja que entenem que són els punts més sensibles a l’hora de poder-se produir altercats, vinculats moltes vegades a l’excés del consum d’alcohol o per les drogues”, ha declarat el subdelegat del Govern, David Barelles.

Precisament, també s’organitzarà un dispositiu especial el dia que s’ha programat la festa de la batalla dels colors, el Holy Beach, orientada al públic jove i infantil, “per la qual cosa es delimitarà el perímetre i estarà totalment prohibida la venda d’alcohol en la carpa o el consum als voltants”.

Finalment, la col·laboració entre Guàrdia Civil, l’Adscrita del CNP i Policia Local s’estendrà a altres àmbits, com la venda de material pirotècnic, la celebració dels festejos taurins o els propis espectacles pirotècnics. Així mateix, se supervisarà que el personal de seguretat privada contractat per a la vigilància de les carpes s’ajusta a l’estipulat en la legislació.

“Tot el dispositiu està llest perquè veïns i visitants, que en aquestes dates ja s’expliquen per milers, puguin gaudir d’unes festes de Sant Joan i Sant Pere al màxim, encara que sempre amb plenes garanties de seguretat i ordre, per la qual cosa també apel·lem a la responsabilitat dels ciutadans, per preservar l’ordre públic i aspectes com el descans dels veïns”, ha conclòs Barelles.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE
D’altra banda, durant la Junta Local de Seguretat s’ha informat que els agents de la Policia Local de Vinaròs ja han començat a col·laborar en la vigilància i protecció de les víctimes de violència de gènere, després de la seva incorporació al protocol. De moment, són sis els casos que estan supervisant, tots situats en un nivell de risc baix o no benvolgut, tenint en compte, a més, que Vinaròs és el segon municipi amb major nombre de casos a la província, solament per darrere de Castelló de la Plana.

Precisament, la Policia Local de Vinaròs ha participat avui en una jornada de formació que ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació del Govern a Castelló, amb la finalitat de que els agents coneguin el maneig de l’eina VioGén, per a la introducció de dades i el seguiment de les víctimes.