La Biblioplatja enceta nova temporada després d’augmentar en 1550 el nombre d’usuaris

La Biblioplatja enceta nova temporada després d’augmentar en 1550 el nombre d’usuaris

731
SONY DSC

Un any més el servei de la Biblioplatja està ja disponible per a la ciutadania a la platja del Fortí. A partir d’aquest dimarts 20 de juny, i fins a finals d’agost, els usuaris que ho desitgen poden fer ús d’aquestes instal·lacions. El regidor de Cultura, Marc Albella, ha inaugurat la nova temporada, explicant que, després del canvi d’ubicació en 2016 i de les diverses millores realitzades els últims anys, les xifres mostren un important repunt en el nombre de visitants de la Biblioplatja: 9.380 usuaris la temporada passada, enfront dels 6.833 usuaris de 2014 i els 7.830 de 2015. Aquesta tendència creixent mostra com aquest és un servei cada vegada més demandat.
Per a aquest any Albella ha explicat que s’ha seguit treballant en aquesta línia, per reforçar aquest servei, el qual durant aquest mes tindrà un horari de 17:00 a 20:00 hores, mentre que durant juliol i agost obrirà de 10:30 a 13:30 hores i de 17:00 a 20:00 hores. «Atenent la demanda que alguns usuaris ens van fer l’any passat, aquest horari d’atenció al públic s’estendrà fins a la 23:00 hores en aquells dies en què tinguem activitats fins més tard, ja que com a novetat aquest any hem programat tot un seguit de narracions nocturnes «, ha assenyalat el regidor.
A més, també hi haurà premsa en francès i anglès per als turistes estrangers, juntament amb els diaris d’àmbit local, provincial, comarcal i nacional. Així mateix, s’han augmentat el nombre de novel·les disponibles en altres idiomes. «Actualment tenim 1.600 llibres a la caseta de la Biblioplatja a disposició dels usuaris i esperem aconseguir els 2000 al juliol, amb una oferta que abaste des del públic infantil fins als lectors de més edat», ha afegit Albella.
Entre altres millores a nivell d’infraestructura destaca l’augment de punts de llum perquè puguen connectar-se un major nombre de portàtils, els reforços a la plataforma de la pèrgola per millorar la seua estabilitat de cara a pròxims temporals i el canvi del panell d’atenció a l’usuari. «Agraïm en aquest punt el treball de la brigada d’Obres i Serveis, ja que la seua col·laboració ha estat vital per al manteniment d’aquestes instal·lacions», ha assegurat Albella.
Les persones interessades podran seguir participant també en la campanya solidària que es realitza en col·laboració amb Càritas, «1 aliment, 1 llibre», en la qual a canvi d’aliments es donarà a triar un llibre.
Finalment, i en coordinació amb la regidoria de Turisme, s’han programat 13 tallers de manualitats, on les inscripcions es realitzaran a la mateixa Biblioplatja amb una setmana d’antelació fins a un límit de 30 places. Hi haurà a més, com és habitual, diversos espectacles, alguns d’ells a la pèrgola propera del passeig Blasco Ibáñez, així com sessions de narració de contes per a públic infantil.

A més de la Biblioplatja, Albella ha recordat que també està disponible l’espai de lectura al Mercat Municipal, el Bibliomercat, on també s’han programat per aquest estiu varietat d’activitats i tallers.