Vinaròs rebrà més d’1 milió d’euros per a la modernització dels seus...

Vinaròs rebrà més d’1 milió d’euros per a la modernització dels seus polígons industrials

902

Aquests ajuts permetran millorar la seguretat, la visibilitat i la mobilitat als polígons, el que suposarà una important modernització per Capsades, el polígon de la carretera a Ulldecona i el de la part alta del Portal de la Mediterrània.

El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, ha informat que pròximament Vinaròs rebrà 1.045.323 euros de la Generalitat Valenciana per a la remodelació dels tres principals polígons industrials de la localitat: el de Capsades, el d’Ulldecona i el de la part alta del Portal del Mediterráneo.

Aquests treballs hauran d’estar finalitzats abans del 2018 i es duran a terme en tres eixos d’actuació: la millora de la seguretat (instal·lació de càmeres i sistemes per al control d’incendis), la millora de la mobilitat (senyalitzacions, una xarxa de carril bici interconnectada, asfaltat, majors zones verdes i d’aparcament) i, finalment, la millora de la visibilitat de les empreses a través d’una pàgina web i de cartells informatius.

«A més d’aquestes inversions hi haurà també un programa directe per a les empreses, enfocat cap a la rehabilitació de façanes. Per a això es comptarà amb 150.000 euros a distribuir entre els tres polígons», ha afegit Valls en roda de premsa. Per aquest motiu el regidor ha explicat que en les pròximes setmanes es convocarà una assemblea empresarial per donar a conèixer aquestes ajudes als potencials beneficiaris.

L’alcalde Enric Pla ha indicat que aquesta és una molt bona notícia per a Vinaròs, ja que aquestes inversions vénen a fomentar i a diversificar l’economia local. «Encara que no ens conformem només amb això, aquest és un pas endavant important que servirà per potenciar el nostre sector industrial i afavorir tant l’ocupació directa com indirecta», ha assenyalat.

En quan a l’ocupació, la regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha celebrat també l’aprovació d’aquests ajuts, que ha qualificat de molt positius per a la modernització d’infraestructures, el que ajudarà a que les empreses actuals es donen a conèixer i atraurà també a possibles inversors. S’espera que les obres generen també ocupació.

Cano ha explicat que aquesta ajuda se suma a la confirmació ahir que Vinaròs tambié rebrà 114.000 euros del programa Avalem Joves Plus, que permetrà a l’Ajuntament contractar almenys 14 joves menors de 30 anys durant 12 mesos a jornada completa en diversos llocs de l’administració pública local.

«Cal agrair a tots els tècnics d’Urbanisme, de l’ADL i altres departaments que han treballat dur i en temps rècord per aconseguir que se’ns concediren aquests ajuts i animar als joves i als empresaris que es veuran beneficiats per a que aprofiten aquesta oportunitat», ha conclòs l’alcalde Enric Pla.