Comunicat Oficial Conjunt i Unificat del Món Muixeranguer en relació a la...

Comunicat Oficial Conjunt i Unificat del Món Muixeranguer en relació a la intervenció unilateral dels Comptes Corrents de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

1093

» Les colles muixerangueres sotasignades rebutgem el bloqueig dels comptes corrents de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Museu Casteller, el que significa la intervenció de facto per part de l’Estat d’estes entitats.

Les muixerangues ens solidaritzem amb la Coordinadora, el Museu i les colles castelleres, i reivindiquem la seua independència organitzativa.

Els castells, germans de les muixerangues, són patrimoni immaterial de la Humanitat i són una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya i una icona de la seua cultura, la qual no entén de diferències polítiques.

Considerem aquest fet especialment injustificable, atès que la CCCC és una entitat federativa, privada i sense ànim de lucre, alhora que rebutgem el conjunt de l’operació repressiva que el govern espanyol du a terme contra les entitats culturals de Catalunya. Les colles muixerangueres ens posem a disposició de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Museu Casteller en qualsevol circumstància que puguen necessitar “.

Les muixerangues valencianes, encapçalades per les 3 Muixerangues de les Capitals de Provínica i la Muixeranga d’Algemessí sognen el Manifest:

 

– Jove Muixeranga de València

– Conlloga – Muixeranga de Castelló

– Nova Muixeranga d’Algemesí

– Muixeranga d’Alacant

– Muixeranga de la Safor

– Muixeranga de Vinaròs

– Muixeranga de Xàtiva la Socarrà

– Muixeranga de la Marina Alta

– Ball dels Locos de l’Olleria

– Muixeranga de la Plana