L’equip del programa Itineraris d’Inserció comença a treballar en el Vinalab

L’equip del programa Itineraris d’Inserció comença a treballar en el Vinalab

897

El passat 18 de setembre va començar el programa Itineraris d’Inserció, que es realitza a les instal·lacions del Vinalab (c / Galícia nº12) i en el qual participen dos orientadors laborals i dos prospectors d’ocupació.

Aquest equip estarà integrat dins la Regidoria de Política Social i serà coordinat pel seu responsable tècnic, comptant amb la participació i col·laboració de treballadors socials i psicòlegs dels Serveis Socials per a l’atenció psicosocial dels participants, establint mecanismes de coordinació permanent amb l’equip del projecte.

Itineraris Integrats d’Inserció és un programa que contempla diversos serveis i recursos de forma personalitzada, per ajudar a superar les dificultats dels participants a l’hora d’accedir al mercat laboral.

«El que es busca, d’aquesta manera, és millorar la seua situació sociolaboral, a través d’un diagnòstic, i de l’elaboració, en cada cas, d’un Pla de Treball que atendrà les necessitats i el context de cada persona», ha explicat la regidora de Política Social, Mamen Ruiz.

Per al desenvolupament d’aquest itinerari personalitzat es treballarà, per tant, l’atenció social, orientant els participants amb mancances socials a superar aquests obstacles, a més de potenciar les seues aptituds i actituds en competències bàsiques, conductuals i tècniques.

En aquest procés hi haurà també un acompanyament i pràctiques d’aprenentatge i inserció en empreses, així com accions d’alfabetització digital perquè els participants coneguen millor el potencial de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, millorant així les seues possibilitats d’accedir al món laboral de manera exitosa.