Presentada la programació d’actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Presentada la programació d’actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

771

La Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat ha presentat aquest dijous la programació d’actes en commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que es durà a terme el proper 25 de novembre.

«Es tracta d’una problemàtica social que s’ha de visibilitzar i, per això, no hem volgut limitar-nos a un sol dia, sinó que hem organitzat diverses activitats i accions que s’allargaran durant el proper mes de desembre», ha explicat la regidora de l’àrea, Mamen Ruiz.

La primera activitat es durà a terme el 17 de novembre, amb l’inici del II Cicle de Curts contra la Violència de Gènere a la Biblioteca Municipal. Posteriorment s’organitzarà un debat per reflexionar sobre aquesta qüestió.

El divendres 24 de novembre, a les 13:00 hores, es realitzarà un minut de silenci i es nombrarà una a una a totes les dones que han estat víctimes de la violència de gènere a Espanya aquest 2017. A continuació es llegirà un manifest en Contra la Violència de Gènere davant la porta de l’Ajuntament.

Per la tarda, aquest mateix dia, a la Biblioteca Municipal, es farà la conferència «Empoderament per a la prevenció de la violència», a càrrec de la psicòloga Cristina Amela, col·laboradora de l’associació «Mi Mano es tu Apoyo».

A més, durant el mes de desembre, es durà a terme la campanya «No me toques el WhatsApp», amb tallers de prevenció de la violència dirigits a l’alumnat de secundària dels instituts de Vinaròs.

Finalment, ha destacat Ruiz, es col·labora amb el consell escolar de la Comunitat Valenciana amb la campanya «RQRQR, no pararem fins a aconseguir igualtat». A més a més, s’ha llançat una altra campanya en xarxes socials en què, a través del Facebook de l’Ajuntament de Vinaròs, s’anima a la ciutadania a pujar imatges amb cartells contra la violència de gènere i el hashtag #VinaròsSimplica.