HA MORT CARLES SANTOS, EL VINAROSSENC MÉS UNIVERSAL

HA MORT CARLES SANTOS, EL VINAROSSENC MÉS UNIVERSAL

971

Carles Santos Ventura ha mort als 77 anys el dilluns 4 de desembre. L’a ciutat de Vinaròs ha mostrar el seu més profund dolor per la mort del músic, compositor, fotògraf, cineasta, escriptor, escultor, artista total i genial, vinarossenc universal. Repassem una trajectòria única i plena de fites variades, reconeguda a tot el món i citem alguns dels guardons que va merèixer durant la seua dilatada trajectòria aquest Fill Predilecte de la Ciutat de Vinaròs: el premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministeri de Cultura, els Premis Nacionals de Composició i Teatre de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi, Miquelet d’Honor de la Societat Coral El Micalet de València, Premi Carles Salvador a la trajectòria individual de Maestrat Viu, i fins a 12 Premis Max a les arts escèniques.
Però avui, a més de glossar l’artista i la seua fecunda obra, volem recordar a l’home, a l’amic, al vinarossenc que mai va deixar de costat als seus. Des d’aquesta revista volem donar el més sentit condol a tots els familiars i amics de Carles Santos i expressar, el nostre reconeixement a la trajectòria i personalitat d’aquesta figura irrepetible. L’Ajuntament de Vinaròs ha decretat tres dies de dol.

Familiars, amics i personalitats de tots els àmbits, però especialment del món de la cultura i l’educació, han visitat la capella ardent instal·lada a la Fundació Caixa Vinaròs per acomiadar el mestre i artista vinarossenc Carles Santos.

Entre ells ha estat Enric Morera, President de les Corts valencianes, el rector de l’UJI, Vicent Climent, Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de la Cultura, Robert Roig, director territorial d’Educació, Cultura, Investigació i Esports, Marga Landete, Directora de Música i Cultura Popular Valenciana, Eliseu Climent, fundador d’Acció Cultural del País Valencià, a més d’artistes, productors i altres personalitats com Tian Gombau, Pere Portabella, Manel Guerrero, Toni Valesa, Isabel Castellet, Emili Paya, Antoni Comas, Clàudia Shneider i Pepa Plana, entre d’altres.

L’alcalde i altres membres de la corporació municipal també han acudit aquesta tarda a acomiadar-se del mestre Carles Santos, donant el seu més sentit condol a la família i escrivint un missatge en el llibre de condolències per dir-li adéu a aquest gran artista universal.