Compromís: “No hi ha cap previsió respecte a les rodalies fins Vinaròs”

Compromís: “No hi ha cap previsió respecte a les rodalies fins Vinaròs”

1541

Madrid, 23 de gener de 2018. Mentre dura l’esperpent que va a més a mesura que es saben més notícies respecte a la patètica inauguració ahir  del No-ave fins a Castelló, que de nou avui ha patit endarreriment considerable, el portaveu de Compromís en el Senat ha afirmat que ahir el karma es va acarnissar de nou amb Mariano Rajoy, i va quedar en ridícul davant de tot el món, per voler vindre a tornar a prendre el pèl als castellonencs amb un no-AVE que està afectant greument a tots els usuaris dels trens convencionals, al embotir en una via sense adaptar com es va vore ahir amb les avaries, un tren d’alta velocitat per unes vies saturadíssimes que comparteix amb rodalies, regionals, mercaderies, mitja i llarga distància.

Mulet ha informat que justament avui el Govern Central respon als dubtes sobre l’anunci fantasma de la xarxa de rodalies fins Vinaròs “de nou, una nova presa de pèl”.

El portaveu de la coalició va presentar una bateria de preguntes:

El ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, ha anunciado la futura implementación de ocho trenes más entre Castellón y Vinaròs.

-¿serán estos trenes de cercanías o regionales ¿ (tanto en denominación como en tarifa?

-¿qué horario tendrán?

-¿reforzará la plantilla de maquinistas para dar este servicio?

-¿reforzará la plantilla de maquinistas para dar este servicio?

– ¿En qué fecha concreta prevé entre en funcionamiento este servicio?

La resposta a totes estes preguntes es limita a:

En relación con la información solicitada, se señala que, por Acuerdo de Consejo de Ministros, de 15 de diciembre de 2017, han sido aprobados los servicios ferroviarios de Cercanías y Media Distancia declarados Obligaciones de Servicio Público (OSP). Mediante este Acuerdo se mantienen los servicios ferroviarios actuales y se incluyen ampliaciones, como la relación Castellón-Vinarós. Es necesario que dichos servicios se plasmen en el contrato para la prestación de servicios considerados OSP que se establezca entre la Administración General del Estado y RENFE.

“ Es a dir, simplement és una declaració de bones intencions per mitjà de les Obligacions de Servei Públic, sense cap consignació econòmica, ni cap compromís de termini. Com es veu en el Consell de Ministres de 15 de desembre, simplement es permet l’ampliació del servei actual de regional, per tant, queda molt lluny de la reivindicació històrica de disposar d’un  nucli de rodalies a Castelló fins a Vinaròs o Tortosa, però encara així, no poden avanzar res fins que no hi haja un contracte entre l’Administració de l’Estat i Renfe, i per això, tampoc hi ha pressa”.

Segons Mulet, “ Castelló no té AVE com a Vinaròs tampoc hi haurà rodalies a curt ni mig termini, almenys mentre dure aquest govern irresponsable, que en lloc d’assumir els seus incompliments es riuen de la ciutadania