El pressupost municipal per a 2018 serà de 28 milions d’euros, gairebé...

El pressupost municipal per a 2018 serà de 28 milions d’euros, gairebé 4 més que el 2017

637
SONY DSC

L’Ajuntament de Vinaròs va aprovar ahir a la nit en sessió plenària el pressupost municipal per a 2018, que aquest any puja a 28 milions d’euros. Després d’un intens debat, finalment la proposta va tirar endavant amb els vots de l’equip de govern.

En total, les arques municipals disposaran gairebé 4 milions més que el 2017, fet que suposa un increment del 15% respecte al passat exercici, quan es va comptar amb un pressupost de 24.302.000 euros.

Aquest augment, ha explicat l’alcalde de Vinaròs Enric Pla, es deu en part a la inclusió de gairebé un milió d’euros dels Fons Feder per dur a terme algunes accions emmarcades dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat Sostenible (EDUSI).

Quant a les despeses, 10,7 milions seran per al pagament del personal que treballa a l’Ajuntament, altres 9 milions per a béns i serveis i 3,7 per a inversions, ha indicat la regidora d’Hisenda, Maria Cano.

Cano ha afegit que també es destinaran més de 2 milions al pagament d’interessos i amortitzacions de préstecs, i altres tants per a l’acció social i millora de l’ocupació a la localitat.

En inversions es contempla una partida per al Pla Smart City, per als pluvials del Camí Fondo o per a la urbanització de diversos carrers i zones de la localitat per a la propera construcció del CEIP Jaume I y del segon centre de salut.

 

A tot això se sumen els 200.000 euros dels pressupostos participatius. En aquest cas, l’última fase de votacions per escollir les propostes definitives a realitzar finalitzarà el 28 de gener.

 

«Creiem que és un bon pressupost i que té tres objectius molt clars: millorar la inversió, l’assistència social i atenció al ciutadà i fomentar l’ocupació», ha conclòs Pla.