Serveis Socials presenta el nou protocol d’actuació entre l’UPCCA i la Policia...

Serveis Socials presenta el nou protocol d’actuació entre l’UPCCA i la Policia Local

978

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament el nou protocol d’actuació entre la Policia Local i la Unitat de Prevenció de Prevenció Comunitària de Conductes Additives (UPCCA), en relació als menors detectats amb possessió o consum de drogues.

El nou protocol estableix que els pares o tutors legals del menor podran escollir entre pagar una sanció econòmica de fins a 600€ o bé assistir a un taller de reeducació. El comissari de la Policia Local de Vinaròs, Juanma Domenech, ha explicat que “si s’escull l’opció del taller, llavors ha d’haver un compromís per part del menor a participar de forma activa en les sessions, en cas contrari, la Policia Local podria obrir un expedient sancionador que es traslladaria a la Subdelegació del Govern a Castelló, que seria l’encarregada d’imposar una sanció econòmica”.

Per la seva banda, la psicòloga de l’UPCCA, Maite Minguez, ha detallat que “el taller s’adaptarà segons la situació individual del menor i podrà tenir una durada de sis o set sessions”. En aquest sentit, insistia que cal la participació per superar el taller i fins i tot els pares que ho desitgen també podran formar part de les classes.

La regidora de Polítiques Socials i Inclusives, Mamen Ruiz, ha destacat que “el nou protocol pretén anar més enllà d’una sanció econòmica, reeducant als menors perquè no tornen a cometre les mateixes errades i ajudar així a prevenir el consum de drogues”.

Pel que fa a les dades, en el darrer any prop del 25% de les deteccions amb possessió o consum de drogues van ser a menors per cannabis o hatxís, ara amb la nou protocol es vol reduir aquestes dades i sobretot alertar als joves dels conseqüències negatives de les addiccions.