Joventuts Musicals de Vinaròs convoca 18è el Concurs Internacional de Música de...

Joventuts Musicals de Vinaròs convoca 18è el Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs

383

L’Auditori Municipal d’Ayguals d’Izco acollirà del 26 al 28 d’octubre el 18è Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs. Es tracta d’un dels certàmens importants de la província, on cada edició aconsegueix la participació de músics d’arreu de l’Estat espanyol i també d’Europa.

Al concurs podran participar els conjunts de cambra formats per un mínim de dos components i fins a un màxim de vuit. D’altra banda, també hauran d’ajuntar un currículum amb una experiència mínima de 6 mesos com agrupació. El dissabte dia 27 d’octubre es farà una prova eliminatòria on cada grup interpretarà una obra única o fragment amb una duració màxima de 15 minuts, mentre que diumenge 28 es farà la final amb els conjunts classificats.

Pel que fa als premis el tercer classificat s’endurà un guardó de 1.000€, el segon 1.500€ i el guanyador 2.500€, a més, es comprometrà a actuar en el concert inaugural del proper certamen i tindrà l’opció de realitzar una gira de concerts organitzada per les Joventuts Musicals d’Espanya.

Les inscripcions es podran formalitzar fins a l’1 de setembre amb la butlleta de participació que es pot descarregar des de la pàgina web www.jmspain.org. El preu és de 60€ i els conjunts es comprometen a acceptar totes les bases del concurs que trobaran a la mateixa web.

El regidor de Cultura, Marc Albella, ha destacat que “el Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs ja es troba molt consolidat a la província i fins i tot s’ha convertit en un referent a la resta de l’Estat”. D’altra banda, ha afegit que cada edició és un èxit de públic, gràcies a les magnífiques interpretacions que ofereixen els músics. Albella ha conclòs animant als conjunts de la comarca a inscriure’s per participar en la nova edició del certamen que se celebrarà a finals del mes d’octubre.