ELECCIONS MUNICIPALS A LA VISTA A LA PORTADA DEL CRÒNICA DE VINARÒS

ELECCIONS MUNICIPALS A LA VISTA A LA PORTADA DEL CRÒNICA DE VINARÒS

388

JUAN JOSÉ BENITO SALVADÓ

Guillem Alsina (PSPV-PSOE) i María Dolores Miralles (PVI) són, de moment, els únics candidats que oficialment es coneix que concorreran als propers comicis municipals de maig de 2019.
Els partits polítics estan ja preparant la maquinària per a unes eleccions totalment incertes i on amb tota seguretat no sortiran majories i s’haurà d’arribar a pactes per governar.
Els socialistes van ser els primers a destapar el seu candidat, encara que per tots era conegut que Alsina encapçalaria la llista socialista. Ara des de la seu del carrer Sant Francesc es treballa per confeccionar una llista que de ben segur incorporarà als altres tres edils socialistes i alguna cara nova.
La segona candidata a donar-se a conèixer oficialment va ser la del Partit de Vinaròs Independent (PVI), María Dolores Miralles. El partit de Javier Balada ha presentat per sorpresa a les seues llistes a Marcela Barbé, ex regidora de Benestar Social del PP.
El candidat de Compromís, així com la seua nova seu al carrer Remei, es presenten la setmana que ve. La coalició nacionalista presentarà a Jordi Moliner, una vegada Domènec Fontanet haja anunciat el seu adéu de la primera fila política després d’haver encapçalat la llista de Compromís per tres ocasions.
On no és clar qui encapçalarà la seua llista és al Partit Popular, després que Juan Bautista Juan digués en les últimes municipals que seria l’última vegada que estaria al capdavant de la candidatura popular. Sonen noms com Juan Amat o Lluís Gandia per encapçalar la llista dels populars, encara que també se sentia el nom de Carla Miralles, qui ens va dir que no tenia intenció d’anar com a primera de la llista.
Els populars estan dividits entre Amat o Gandia, la qual cosa podria motivar l’entrada d’una nova cara en el món de la política municipal, el que és difícil o, per què no, que Juan repetisca finalment com a candidat. Encara que tot apunta a Amat com a candidat.
Tampoc hi ha res en clar a l’agrupació d’electors Totes i Tots Som Vinaròs (TSV). Primer cal veure si es mantindran com a agrupació d’electors o es presentaran sota les sigles de Podemos. Després el candidat. Referent al candidat, l’alcalde, Enric Pla, s’apunta a una carrera on també sembla que participarà Hugo Romero. Fins i tot hi ha veus que apunten a una tercera persona. Les diferents assemblees decidiran baix quines sigles es presenten i el candidat.
Com a novetat, cal explicar que tot apunta al fet que Acord Ciutadà no es presentarà, ja que Esquerra Unida podria integrar-se en la llista de TSV-Podem, la qual cosa donaria pas al fet que Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) presentés candidatura pròpia recolzada per un col·lectiu de persones de fora d’aquesta formació. De moment existeixen dubtes sobre qui encapçalaria la llista d’ERPV, tot apunta al regidor actual Lluís Batalla, encara que sabem de la seua intenció de prendre’s un descans.Respecte a formacions que es van presentar en les municipals de 2015 i que no van obtenir representació municipal existeixen els dubtes de si repetiran, Ciutadans (C’s), Ciutadans de Centre Democràtic (CCD), Falange Espanyola de les Jons i Vox. Sembla ser que Ciutadans (C’s) si ho farà, encara que de moment no hi ha res clar. La cúpula local treballa en la recerca d’un candidat i una llista amb opcions d’obtenir representació municipal per primera vegada a la nostra ciutat.
De les altres tres formacions poc se sap, per la qual cosa desconeixem si concorreran a les municipals o no, així com qualsevol incorporació d’última hora.

EL PVI ES REFORÇA AMB MARCELA BARBÉ, EX REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL DEL PP

El PVI inclourà dins de la llista que encapçalarà l’actual edil María Dolores Miralles a Marcela Barbé, que va ser regidora de Benestar Social durant el passat govern del PP. Miralles va anunciar que la ex regidora popular es farà càrrec de l’àrea social i formarà part de la candidatura del PVI. El seu retorn a la política activa i incorporació a la formació independent és a causa de la bona sintonia amb l’equip del PVI, així com pel programa electoral. La candidata del PVI va destacar que Barbé, “és una persona molt conscienciada a l’apartat social i que va realitzar un gran treball al capdavant d’aquesta regidoria en la passada legislatura”.
Durant l’acte de presentació Barbé va dir que “el motiu més important de la meua volta a la política és que molta gent del poble m’ho ha demanat durant aquest temps, i d’altra banda coincidisc molt amb les idees del PVI i el seu programa i vull aportar el meu gra de sorra”. La nova integrant del PVI va afegir, “crec que em van quedar moltes coses per fer en el pla social durant els quatre anys que vaig estar al capdavant de la regidoria i estic convençuda que poden dur-se a terme, perquè continuen havent-hi moltes mancances. Tinc moltes idees per aportar”.Així mateix, Barbé va destacar que “el PVI és un partit local i independent amb l’única intenció de treballar per Vinaròs i l’avantatge de no dependre dels interessos d’un partit gran”.