L’ASSOCIACIÓ FEMME FORÇA VINARÒS, PROTAGONISTA DE LA CAMPANYA “Les associacions, el...

L’ASSOCIACIÓ FEMME FORÇA VINARÒS, PROTAGONISTA DE LA CAMPANYA “Les associacions, el cor del n’ostre poble”

360

L’Associació Feminista Femme Força Vinaròs va ser una de les entitats protagonistes de la campanya “Les associacions, el cor del n’ostre poble”, que ha dut a terme la Fundació Horta Sud, i que el dijous 8 de novembre es va presentar en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, amb l’assistència del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Manuel Alcaraz, acompanyat per la presidenta de l’entitat que organitzava l’acte Imma López. Un esdeveniment al que van assistir més de 200 persones i va ser un reconeixement a les persones que han passat a l’acció per a canviar el nostre món i dignificar la vida de molts col·lectius. Un homenatge al treball que estan realitzant les associacions de la Comunitat Valenciana.

Lara Domenec, presidenta de Femme Força Vinaròs, va participar activamnet en el col·loqui que va ser el centre de l’acte i en el que també van intervenir altres associaciones valencianes, de Jacarilla i València.

La campanya “Les associacions, el cor del nostre poble”, és un reconeixement a les persones que han passat a l’acció per a canviar el nostre món.

Els fruits de la campanya, Horta Sud els han reunit en el video  ‘Anònimes, Camins pel canvi’, una sèrie de 9 microrelats que acosta el treball que estan realitzant les associacions valencianes i en el que hi han participat les components de Femme Força Vinaròs. Les altres associacions que formen part d’aquest projecte audiovisual són FAMPA Castelló Penyagolosa (Castelló de la Plana), La Maranya (Benicàssim), Represaliados Paterna Fosa 128 (Paterna), Recuperem La Punta, Aturem la ZAL (València), Col·lectiu Obertament (Gandia), Mujeres por Mujeres (Jacarilla), Col·lectiu Corfoll (Altea) i Novelda Accesible (Novelda).

Aquestes nou associacions, tres de cada província de la Comunitat Valenciana, són les protagonistes del vídeo, que es va grabar aquest estiu, una part del qual a la nostra ciutat. El vídeo es donarà a conéixer l’onze de desembre a Castelló, en el Menador Espai Cultural.

La Fundació Horta Sud és una entitat cívica de caràcter privat, sense finalitat de lucre, independent, plural en els seus principis ideològics. El seu principal objectiu és enfortir el moviment associatiu, “essencial per configurar el que volem arribar a ser: una societat més justa i compromesa amb els drets humans i els valors democràtics que treballa pel progrés des de la diversitat de les persones.”