VINARÒS DIU ADÉU A RAMON BOFILL AMB TRES DIES DE DOL OFICIAL

VINARÒS DIU ADÉU A RAMON BOFILL AMB TRES DIES DE DOL OFICIAL

739

Ramon Bofill Salomó, el primer alcalde de la democràcia a Vinaròs, ha mort avui, 19 de desembre, als 85 anys. Va ser alcalde des del 19 d’abril de 1979 i durant quatre legislatures consecutives com a representant del PSPV-PSOE. Durant els més de 16 anys al capdavant del nostre consistori, va ser l’artífex de l’Hospital Comarcal, l’obra més emblemàtica i de la que se sentia orgullós, com va declarar en nombroses ocasions. També durant el seu mandat es van fer infraestructures com la carretera de la Costa Sud, la platja de d’arena del Fortí o el passeig Fora Forat, que van canviar la ciutat.
Bofill va nàixer a Vinaròs el 26 de maig de 1933, i va ser l’encarregat d’obrir el camí democràtic. Des de l’Ajuntament s’han declarat tres dies de dol oficial, durant aquest període les banderes onejaran a mitja asta i es realitzarà un minut de silenci en els actes que faça el consistori durant el cap de setmana. El decret d’alcaldia incidia en la tasca que va portar a terme Bofill, “en promoure el canvi democràtic i el seu rellevant paper polític i social i el valor institucional que representa la seua trajectòria”.
Des de l’alcaldia s’invita als vinarossencs i vinarossenques a unir-se als actes en la seua memòria i a signar en el llibre de condol que estarà al saló de plenaris de l’ajuntament de Vinaròs.L’actual alcalde Enric Pla també ha destacat la seua tasca obrint el camí democràtic i normalitzant una societat que sortia d’un llarg període d’anormalitat, va ser un dels seus majors assoliments.
“Vull destacar la seua humanitat, les seues conviccions progressistes i, en el personal, els ànims i consells que em donava”, ha escrit Pla.
Els integrants de Crònica de Vinaròs volem expressar el nostre condol a la seua esposa Montse, filla María Ángeles, fill polític Julio, néts Julio i Albert i altres familiars.