VINARÒS ADQUIREIX PER SUBHASTA EL PROJECTE DEL FERROCARRIL ENTRE ALCANYÍS I VINARÒS...

VINARÒS ADQUIREIX PER SUBHASTA EL PROJECTE DEL FERROCARRIL ENTRE ALCANYÍS I VINARÒS QUE MAI ES VA FER

478

L’Ajuntament ha aconseguit en una subhasta de la plataforma eBay un projecte de ferrocarril per a comunicar Vinaròs amb Alcanyís. Projecte redactat per l’enginyer Rafael Montiel Balanzat en 1920 i que es va executar.
El consistori vinarossenc, a través de la Regidoria de Cultura, ha adquirit aquest projecte, enquadernat en un llibre, per 196 euros en la subhasta.
L’edil de Cultura, Marc Albella, va explicar que s’ha adquirit en considerar-ho interessant i passarà a formar part del fons bibliogràfic de l’arxiu. Així mateix ha puntualitzat que aquest llibre que contempla el projecte mai ha format part de l’Arxiu Històric de Vinaròs. Cal recordar que aquest arxiu ha estat objecte d’espoli, la qual cosa va ser denunciat per l’Ajuntament i el cas aquest en el jutjat.
En la subhasta aquest llibre s’anunciava com a «preciosa peça de col·lecció privada, única en el seu gènere digna de qualsevol museu ferroviari d’importància a Espanya o col·lecció privada d’un gust exquisit. És peça inigualable i original escrita de puny i lletra per l’il·lustre enginyer Rafael Montiel Balanzat. No existeix una altra igual a l’ésser un pla que no va veure la llum, es va quedar en paper mullat».