APROVAT EL PRESSUPOST 2019 AMB ELS VOTS DE TOTS SOM VINARÒS, PSPV-PSOE...

APROVAT EL PRESSUPOST 2019 AMB ELS VOTS DE TOTS SOM VINARÒS, PSPV-PSOE I COMPROMÍS

290

L’Ajuntament va aprovar el pressupost de l’any en curs, que és de 28’7 milions d’euros. Uns comptes que van tirar endavant els vots de l’equip de govern, Tots Som Vinaròs, PSPV-PSOE i Compromís, mentre l’oposició va votar en contra (PP, Acord Ciutadà i PVI).
L’oposició va qualificar els pressupostos de no reals, entre altres coses per no incloure els 1.061.000 euros que s’han pagat aquest mateix mes de gener per una sentència judicial de l’anomenat PAI de Verdera.
La regidora d’Hisenda, María Cano, va explicar que aquesta quantitat ha sortit dels romanents de tresoreria de 2018, i que el pressupost estava ben fet.
Cano va destacar que el pressupost no comporta l’increment d’impostos, encara que s’incrementen els ingressos per part de l’Estat i les subvencions que arriben de la Generalitat Valenciana en matèria de serveis socials i ocupació.
L’edil d’Hisenda va apuntar que quan es va accedir al govern en el 2015 el deute de l’Ajuntament era d’uns 15 milions d’euros i a novembre de l’any passat s’havia reduït a 9’3 milions d’euros, reduint-la uns dos milions d’euros a l’any.
Quant a inversions, el pressupost contempla 4’3 milions d’euros, més de mig milió d’euros que el passat exercici.
Quant a inversions destaca la inclusió de partides per a projectes contemplats en l’EDUSI, com la passarel·la del riu Servol, entre altres; a més de l’adequació del Corral de Batet, la construcció del col·legi Jaume I dins del programa Edificant, l’ampliació del cementiri, l’adequació de la capella de Santa Victòria, o l’adequació de l’antiga cooperativa de pesca per a instal·lar el centre d’inspiració turística, entre altres inversions.
Així mateix, l’Ajuntament sol·licitarà aquest any un crèdit de 650.000 euros per a procedir a l’expropiació dels terrenys per a ampliar l’IES Vilaplana, l’adequació de la capella de Santa Victòria i la construcció d’una rampa a la platja del Clot.

Igual que succeís en el ple ordinari del mes de gener una quinzena d’agents de la policia local van accedir al saló de sessions per a denunciar la seva situació laboral, sol·licitant l’equiparació salarial i exigint la dimissió de l’alcalde i els integrants de l’equip de govern.
Com en l’anterior ple portaven pancartes que airejaven en cada ocasió que intervenia un edil de l’equip de govern. Pancartes en les quals podia llegir-se Tripartit dimissió; podem però no volem; inseguretat ciutadana, una patrulla per a 28.000 habitants; carnestoltes 2019, un 60% menys de policia; més negociació, menys imposició o policia de tercera.