L’Ajuntament fa una inversió de 160.000€ per ajudar a la Junta Gestora...

L’Ajuntament fa una inversió de 160.000€ per ajudar a la Junta Gestora del Carnaval

555

Aquest matí, al saló de Plens de l’Ajuntament, s’ha fet la presentació oficial del Carnaval 2019 amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i del regidor de Festes, Marc Albella. Una vegada més des de la Junta Gestora del Carnaval, amb la col·laboració del Consistori, s’ha preparat una programació carregada d’activitats perquè tot el públic puga gaudir d’aquesta festa declarada d’Interès Turístic Autonòmic.

Com a principal novetat la Gala de les Reines es farà a l’esplanada que hi ha entre els carrers de Febrer de la Torre i Sant Francesc, un espai que serà molt ampli per permetre l’entrada de centenars de persones. Aquest canvi és degut a l’imminent inici de les obres de construcció del col·legi Jaume I i per tant s’ha decidit buscar aquesta ubicació, propera a la plaça de bous, amb una capacitat que serà molt similar a la de l’antic camp de futbol. 

Pel que fa al capítol econòmic, destacar que des de l’Ajuntament s’ha fet una inversió de 160.000€ per ajudar a la Junta Gestora del Carnaval a poder assumir les despeses de construcció de l’escenari de la gala de les reines, així com altres qüestions, com ara el muntatge de les casetes o altres costos derivats de l’activitat festiva, segons el regidor de Festes. L’alcalde Enric Pla ha insistit que es «tracta d’una important inversió que suposarà un retorn econòmic molt més elevat per al municipi gràcies a l’assistència de les milers de persones que s’aproparan fins a Vinaròs per gaudir del Carnaval». En aquest sentit, insistia que es tracta d’un dels esdeveniments més importants i multitudinaris de la província que sempre genera un impacte econòmic molt positiu per a la ciutat. 

En matèria de seguretat, Pla ha destacat que la setmana vinent es farà la Junta de Seguretat Local amb els cossos nacionals, autonòmics i locals per tal de coordinar tots els efectius per a garantir el bon desenvolupament de tots els actes. Així mateix afegia que també es muntaran el Punt Morat i un nou estant per part del col·lectiu LGTBI per a fomentar el respecte i la tolerància.

Programació carregada de novetats

El president de la Junta Gestora del Carnaval, Abilio Segarra, ha detallat totes les novetats per aquesta edició, on sobretot destaca el Racó Gastronòmic que es farà al recinte de les casetes. Segons ha assenyalat «aquesta era una petició feta per part de molts visitants i veïns que demanaven una zona amb seients per fer un mos». 

Una altra de les novetats serà el concert Remember 80’s que es farà diumenge després de la gala infantil. Segarra ha explicat que amb aquesta activitat sobretot es vol aprofitar el muntatge de l’escenari, al mateix temps que s’ofereix un espectacle diferent amb la música en directe que farà les delícies dels fans de Los Rebeldes, Danza Invisible i Los López. 

Dintre del recinte de les casetes no faltarà el concurs de mascotes, certàmens de karaoke, l’esperada festa del pijama, la nit boja del divendres o les tradicionals paelles, que enguany comptaran com a novetat amb un concurs entre totes les comparses que vulguen participar.

App del Carnaval

El Carnaval també disposarà de la seva aplicació per a telèfons mòbils amb tota la programació detallada de la festa, així com altres dades d’interès, com ara la ubicació de restaurants, comerços i serveis. Com a novetat es podrà consultar la localització de les comparses a temps real durant les desfilades de dissabte i diumenge, gràcies al gps que duran totes les carrosses. D’altra banda, les persones que ho desitgen podran votar la reina o comparsa que més els agrade.

Per acabar des de l’Ajuntament s’ha convidat tots els veïns i visitants a gaudir del Carnaval 2019 sempre de la responsabilitat, la tolerància i el respecte.