ESPECIAL REINES DEL CARNAVAL AL CRÒNICA DE VINARÒS

ESPECIAL REINES DEL CARNAVAL AL CRÒNICA DE VINARÒS

646

La primera gran novetat és el canvi d’emplaçament del recinte on se celebraràn les Gales de les Reines, dissabte 23 de febrer, i la gala infantil, l’endemà, 24 de febrer.
En els últims anys la gala de les reines se celebrava en l’antic camp de futbol Servol, però davant l’inici de les obres de construcció del col·legi Jaume I en aquests terrenys, es trasllada a un nou emplaçament situat junt l’avinguda Febrer de la Torre.
El solar que acollirà aquest acte multitudinari del carnestoltes forma una pastilla entre l’avinguda Febrer de la Torre i els carrers Sant Francesc, Terrassa i Clara Campoamor. Una de les parcel·les l’ocupa actualment un aparcament provisional habilitat per l’Ajuntament i l’altra estava sense ús i vallada.
L’escenari es col·locarà a l’est del solar, en la zona on es troba la xemeneia de l’antiga fàbrica Foret, i mirarà a l’oest. La superfície és similar a la de l’antic recinte del Servol. Aquestes parcel·les han estat cedides per Brial Vinaròs Plaza, la propietària, i l’Ajuntament ha estat l’encarregat d’adequar-les.

CONCERT
Una altra novetat enguany és el concert dels Rebels, Danza Invisible, i Los López (Dragon Rapide).
Un concert que se celebrarà el diumenge 24 de febrer, una vegada finalitze la gala de les reines infantils, aprofitant el gran escenari. Dos grups mítics del panorama de la música nacional dels 80 als quals se sumaran els no menys coneguts germans López (El Eterno masculino i Dragon Rapide).

LES DESFILADES
Continuant amb les novetats, enguany les coloristes desfilades tornaran a ser en circuit tancat, després que la majoria de les comparses així ho acordessen.
Després de l’experiència de l’any passat, quan la desfilada va ser en circuit obert, algunes comparses van apostar per tornar al circuit tancat. Per aquest motiu la COC decidí que foren les comparses les que triaren com hauria de ser el recorregut de les desfilades d’enguany.
Els carrers per on discorreran les desfilades dels dies 2 i 3 de març seran finalment les mateixes en les quals es feia fins que l’any passat es va apostar per circuit obert. En un principi es va estudiar poder ampliar el circuit per l’increment de comparseros, però finalment el recorregut serà: plaça Jovellar, carrer del Pilar, plaça Sant Esteve, avinguda Pablo Ruíz Picasso, carrer Sant Albert, avinguda del País Valencià, carrer Arxipreste Bono, plaça 1r de Maig, carrer Santa Magdalena, avinguda País Valencià, carrer Arxipreste Bono i carrer Socors, on enllaça amb la plaça Jovellar.

ES RETARDA L’ARRIBADA DE CARNESTOLTES
Enguany es endarrereix l’arribada de Carnestoltes. Les festes del Caranval s’iniciaran el dissabte 16 de febrer amb el tradicional sopar en honor de les Reines de les comparses, acte on s’imposen les bandes acreditatives. Mentre l’arribada del rei Carnal es retardarà a la tarda del diumenge 17.