La vinarossenca ALBA RUBERT ALBIOL, premiada en la major competició d’idees de...

La vinarossenca ALBA RUBERT ALBIOL, premiada en la major competició d’idees de negocis per a tecnologies netes

1742

The Sexy Plant, que així es diu el projecte, ha estat gestat en la Politècnica de València perquè l’agricultura siga més eficient i segura, i ha aconseguit el premi del públic en la final del ClimateLaunchpad a Amsterdamun, la major competició del continent d’idees de negoci per a tecnologies netes promoguda per Climate-Kic, una iniciativa de la Unió Europea. 

La start-up està composta per tres joves, Alfredo Quijano, Alejandra González i la vinarossenca Alba Rubert Albiol. El seu projecte competia amb altres relacionats amb les tecnologies netes, entre unes altres, la gestió eficient de l’aigua, eficiència energètica, xarxes i ciutats intel·ligents, transport sostenible o nous materials i tecnologies d’edificació sostenible. The Sexy Plant va competir amb més de 800 projectes de 28 països, ha estat finalista en el concurs, celebrat a Amsterdam, i va aconseguir alçar-se amb el premi del públic.

El projecte treballa en la creació d’una planta que, de manera natural, permetria reduir notablement l’ús de pesticides, nociu per al medi ambient, al mateix temps que facilitaria l’augment de les collites. De fet, l’objectiu del projecte és canviar el paradigma actual de control de plagues, basat en l’ús de pesticides. L’alliberament sistemàtic d’aquestes substàncies químiques perilloses és insostenible i perjudicial per al medi ambient.

Per això, The Sexy Plant vol engegar el desenvolupament d’una planta capaç de gestionar de forma autònoma les plagues amb la finalitat de protegir els cultius evitant l’ús de pesticides. El mecanisme de control es basa en la producció i alliberament de feromones sexuals d’insectes, que poden controlar les plagues mitjançant el mètode de la confusió sexual, que evita perjudicis al medi ambient.