EL MONÒLEG DE GEMA

EL MONÒLEG DE GEMA

1157

GEMA FALCÓ

I ara estàs pensant. i aquesta que dimonis fa escrivint una columna al Crónica? Això és exactament el que vaig pensar jo quan em van demanar que la fes, però si confien amb mi serà perquè els agrada la meua forma d’escriure a les xarxes socials, així que no espereu cap estudi històric ni cap tesis literària, simplement serà un mini resum del que a les xarxes hem comentat els vinarossencs en un to despreocupat i de la vostra acollida dependrà el repetir el mes que ve.

No hi ha dret, estic sentint les notícies i no dono crèdit, ja em sembla un despropòsit total pensar que la foto d’un xiquet surant haigue obert consciències… cert és que una imatge val més que mil paraules, però cap a on miràvem quan ens mostraven les pateres plenes d’immigrants que no havien pogut aplegar al nostre país, serà que segons la nacionalitat o el lloc on es dirigisquen és més important i no les persones? Com si aixó no fos prou, ara resulta que mitjançant les xarxes socials a Espanya s’han creat els pobles solidaris i consisteix a donar allotjament i cobrir les necessitats dels emigrants sirios, no ho puc entendre què domés és aquí al nostre poble que tenim immigrants i gent molt necessitada?, sempre hem de fer bona la dita “bueno en plaza malo en casa”?

En fi… Si penso que els telediaris del mes d’agost van obrir  amb la notícia de què a la Pantoja li donaven una setmana de vacances i podria celebrar el seu aniversari a Cantora en tots els amics íntims i acabàvem el mes amb la imatge de quan tornava a la presó, pobra xica motius mèdics no l’ havien permès tornar quan va ser el moment, i hem obert els de setembre veient a un Julio Muñoz molt desmillorat i al que  permetran quedar-se a la trena en lloc d’assistir diàriament al judici perquè és molt pesat aixecar- se a les set del matí i això li pot afectar el seu estat de salut… País de pandereta?

Mira, parlant de panderetes, m’ha vingut al cap “Vinaròs terra de bous”, cada vegada que ho llegeixo penso el mateix, ja ens han matat el “Vinaròs terra de llagostí”, ara que si ho penses bé, pot ser prompte serà de galeres…. ja no se que dir. Anava a fer una dissertació però veig que tot es política bous, llagostí i galeres…

Ja hem aplegat al mes dels llibres i materials escolars, tema complicat i si tenim en compte que al nostre poble els xiquets als 12 anys ja tenen que desplaçar-se a l’institut, que no ens agafa a la porta de casa precisament… no podríem adaptar el Sanse o els antics jutjats més que sigue per als dos primers cursos de la ESO?  Estalviaríem diners i mals de cap… De moment els polítics es maten per pagar els llibres i els pares no acaben de tindre clar si els cobraran o no, alguna cosa falla aquí,  veurem com acaba el tema.

I acabarem el Setembre en l’aniversari de la nostra ciutat i ho celebrarem, per supost, som vinarossencs i els bons costums no els hem de perdre. Haurà Grinyo Ballester? No, una idea molt encertada per moltes raons, per una part evitarem barallar-nos “que si la dreta vol que li donen a “pepet” que si l’ esquerra vol que li donen a “marieta” i al mateix temps es revaloritza, que es un premi que al final serà per a pagar favors si ens encantem. Haura Te Deum? No, no hi ha hagut cap invitació per part de l’església al sr. Alcalde i a ell li ha anat molt bé, paciència, tots tenim que dependre, uns perquè son nous al carrec i els altres perquè han de saber que les coses han canviat i no tot es pot fer com es feia. Però no patiu la festa es celebrarà i tindrem pastis d’aniversari, muixerangues, nanos, lectura de la carta pobla i mil i una activitats. El mes que ve els ho contem. Bon setembre!