El Monòleg de Gema: El Limbo, un bon lloc per posar-hi una...

El Monòleg de Gema: El Limbo, un bon lloc per posar-hi una oficina de Turisme o una sala d’exposicions

1353

GEMA FALCÓ

Estic indignada i ho dic de veritat, aquests dies les noticies han fet publicitat d’una marca de roba americana que havia contractat models en síndrome de Down i discapacitats en cadira de rodes per a la seva passarel·la, alabaven a la firma per “lluitar” per la igualtat, i jo em pregunto, en les mateixes condicions físiques que aquests xics m’haguessen contractat a mi? Pos no, perquè no reunisc les mides per a ser model o siga que d’igualtat zero, el que acaben de fer es discriminar i aprofitar-se d’un col·lectiu que lluita en totes les seves forces per a integrar-se i que són ells i les seues famílies les úniques que es poden i deuen ficar-se les medalles.

Per acabar de rematar surto a donar una volta i caminant pel nostre meravellós passeig, perquè mira que és xulo, aplego al Limbo i quin pesar, està totalment abandonat, cada dia més derruït, una llàstima, tan bonic que és, pot ser l’ajuntament podria plantejar-se fer ahí l’oficina de turisme o bé una mini expossicio en tratges, càrtels e història del nostre Carnaval, seria un bon escaparate per a promocionar la nostra festa a l’estiu i que als visitants els pique la curiositat i que vinguen al febrer, que és quan ens fan falta, no caldria que sigues un museu per a no tindre tantes traves legals, una simple expo.

I parlant de museu, a la ciutat del costat en alcaldessa vinarossenca estan a punt d inaugurar el segon, i dedicat a la mar, i pica molt perquè la mar és nostra o almenys això pensàvem… Tan complicat deu ser condicionar algun dels magatzems municipals per a poder gaudir de les nostres coses? Tan bonic que seria poder conéixer la història del nostre poble a través dels objectes exposats i penso que si els xiquets tinguessen un lloc on els pares o iaios els portessen i els expliquessen “in situ” la nostra historia, no els passaria com a mi que he necessitat quasi 50 anys per a saber que Vinaròs era una de les primeres ciutats portuàries no fa tant de temps i que Aragó reclamava el nostre port per a ser la seua sortida a la mar..

I seguim intentant separar església i política… Les regidories de Cultura de Vinaròs, Càlig, Cervera i Sant Mateu s’uneixen per a demanar una ramificació del camí de Santiago que naixeria al nostre poble, m’agradaria que ho aconseguisquen i prometo que no els acusaré de “hipòcrites” per assistir als actes. Aplego a la conclusió que deu ser molt complicat poder passar de l església i més si tenim en compte que gràcies a les BBC (bodes, batejos i comunions) les botigues de roba, restaurants, peluquerías, sabateries, perfumeríes, imprentes, pastisseries, floristeries….o sigue tot el petit negoci que tan important es per a la economia dels pobles viu , en  part, gràcies a això….