Vinaròs i Benicarló signen un conveni de col·laboració per a compartir recursos...

Vinaròs i Benicarló signen un conveni de col·laboració per a compartir recursos materials

792

El saló de plens de l’Ajuntament de Vinaròs ha acollit la signatura d’un conveni de col·laboració entre els consistoris de Vinaròs i Benicarló que contempla l’intercanvi d’experiències i metodologies i de recursos materials, per tal d’iniciar una política de col·laboració que permeta gestionar de forma eficaç els recursos públics. Els alcaldes dels dos municipis, Xaro Miralles i Enric Pla, han signat el conveni insistint que «aquesta és la primera de les accions conjuntes que emprenem dins d’una nova línia de col·laboració establerta entre els dos consistoris». L’alcaldessa de Benicarló ha recordat que «aquest acord és un reflex del que passa a la societat, quan, entre veïns, ens deixem el que siga necessari». Per la seua banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha informat que «aquests acords ja són habituals entre municipis menuts i de, fet, la Mancomunitat de la Taula del Sénia està elaborant un catàleg de materials per facilitar aquest tipus d’intercanvis».

 

El conveni té una vigència de dos anys i es prorrogarà automàticament per períodes anuals, sempre que les dues parts estiguen d’acord. No contempla cap contraprestació econòmica i suposarà un important estalvi econòmic per als dos consistoris ja que, en compartir recursos materials, evitaran haver de llogar mobiliari o un altre tipus d’instal·lacions que solen utilitzar-se en els períodes festius.

 

El regidor d’Obres i Serveis de Vinaròs, Guillem Alsina, ha insistit que «la signatura del conveni és fruit d’una sèrie de trobades entre les regidories d’ambdós consistoris i els caps de les Brigades». El regidor de la mateixa matèria de Benicarló, Ilde Añó, recordava que «com les festes dels dos municipis no coincideixen, ens servirà per poder compartir molts materials».