L’armador Javier Borrás Ayza, nou patró major de la Confraria de Pescadors...

L’armador Javier Borrás Ayza, nou patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere

858

“Les normatives EUROPEES ENFONSEN AL NOSTRE SECTOR PESQUER”

Defensar els interessos del sector pesquer davant el que considera atacs constants d’Europa als pescadors de la Mediterrània,  intentarar que tornen al port pesquer de Vinaròs les barques de llum de fora i reclamar unes millors infraestructures, seran unes de les prioritats del nou patró major, Javier Borrás Ayza, de la Confraria de Pescadors Sant Pere, al que hem entrevistat aquest mes.

JUAN JOSÉ BENITO SALVADÓ

La Confraria de Pescadors Sant Pere compta amb nou patró major des de fa uns dies, es tracta de l’armador Javier Borrás Ayza. Una de les seves croades serà defensar els interessos del sector pesquer davant el que considera atacs constants d’Europa als pescadors espanyols que pesquen en el Mediterrani davant l’apatia del govern central.

“Les normatives europees ens estan assassinant, no ens defensa ningú, i amb això em refereixo al Govern espanyol. Tenim una mesures de malles i després ens veiem en grans superfícies peixos que vénen d’Itàlia i França que són més menuts i que aquí no ens permeten agafar”, deia indignat Borrás.

El nou patró major apuntava que “sembla que Europa ens vol enfonsar. Aquí ens apliquen unes malles com les del Cantàbric, quan se sap que en el Mediterrani el peix és més petit”.

El segon patró major, Rafael Flores Martínez, que l’acompanya en aquesta entrevista, també denunciava que “mentre als nostres mercats només podem portar llucet del 21mm, a França o Itàlia el pesquen de 16mm i 19mm, i damunt la importen a Espanya, a què ve aquesta diferència de tracte?”.

Borrás va voler deixar clar que “no som depredadors, busquem treballar en igualtat de condicions. Estem cansats de ser perseguits amb inspeccions i sancions. No podem quedar-nos asseguts, anirem on siga necessàri per defensar els nostres interessos, no volem que ens vegen com a delinqüents”.

El patró major va explicar que ell ha estat un dels afectats, “em van posar una multa de 1.800 euros per mig mil·límetre del fil, no em van permetre netejar la xarxa per llevar el fang, amb el que hagués donat la mesura reglamentària”.

Borrás va explicar que es va presentar per al càrrec animat per Flores, que durant dotze anys ha estat en al Cabildo, quatre com  a patró major i la resta de segon patró major.

PERDUDA DE BARQUES

Actualment en el nostre port pesquer queden 10 barques d’arrossegament, 17 de trasmall i 3 de llum. Una xifra que no té gens a veure amb les embarcacions que hi havia fa uns anys. Per a Borrás els motius són que “els armadors han donat estudis als seus fills amb la bonança econòmica, jo el primer, i aquests no han volgut seguir, unit al fet que ningú de fora vol comprar una barca per l’actual situació. Crec que és el motiu principal. Moltes barques s’han venut i han anat a altres ports”.

Borrás va dir que intentarà que tornen al port les barques de llum de fora, “seria molt beneficiós per a tots, tant per a la confraria com per a la ciutat on es deixaven molts diners ja que els mariners anaven als bars, supermercats i altres comerços”.

INFRAESTRUCTURES

D’altra banda, un altre dels temes que s’ha marcat és aconseguir que les barques puguen amarrar, almenys per passar la nit, a la nova zona portuària que es va anunciar per al sector pesquer.

Borrás va dir que “estaria bé poder amarrar en aquesta zona, per a això es va fer, està a peu pla i és una zona més fàcil i vigilar i per tant segura. Però de moment no ens deixen, intentarem que almenys es puga amarrar les barques a la nit”.

El patró major va reconèixer que, “al no estar operativa aquesta zona, en cas d’algun incident, com a robatoris o algun incendi, podrien haver-hi problemes i potser no entraria en l’assegurança. Per aquest motiu intentarem aconseguir almenys el permís perquè dormin les barques”.

A més, es buscarà que si s’aconsegueix el poder amarrar en aquesta zona, “no repercuteixe amb noves taxes”. Borrás va explicar que les barques paguen l’amarre a l’Autoritat Portuària per captures, la qual cosa volen mantenir. El mateix succeeix amb la llotja de peix, la confraria paga sobre vendes.

De la llotja de peix va dir que no és necessari el seu trasllat, “la llotja està bé on està en l’actualitat, no és necessari que se’n face cap de nova, aquests diners es podria invertir en millorar el port”. A més, apuntava “traslladar la fàbrica de gel costaria molts diners i no podem fer front a això”.

Borrás va comentar també que el port necessita més il·luminació i vigilància, “te’n vas a dormir i penses qui saltarà a la barca, no hi ha ningú que vigila. Penso que estem abandonats”.

També va explicar al Crònica de Vinaròs que “al moll falten uns serveis públics pels que van a passejar, la confraria va fer-ne en el seu moment uns en la llotja”.