EL MONÒLOEG DE GEMA

EL MONÒLOEG DE GEMA

1081

GEMA FALCÓ I SUÁREZ

Ja hem aplegat a Decembre, mes carregat de festes fins dir prou, bé això de prou és el que van dir que passaria, però la realitat és que per a una vegada que el nostre Sant Nicolau cau en diumenge, i sent només festa el dimarts, ens van donar dia en roig el dilluns.

També que hagués estat poder gaudir del “mercadillo” de Nadal en tants dies de festa, però no ha pogut ser, eren molts diners els que costava, i clar, tot no es pot tindre. No us queixeu, penseu que és més xulo “Halloween”, “Black Friday”…

Mira, coincidint en aquesta última, van inaugurar l’“il·luminat nadalenc” i és la primera vegada que hem guanyat als famosos magatzems, som de poble però no d’un poble qualsevol, som vinarossencs i per suposat “per a festa, la vespra”.

No em direu que no està bonic el nostre Vinaròs en totes les llums que han ficat? Com sempre no plou a gust de tots, la “zona de marxa” es queixa que no tenen llumetes i ells havien comprat les llums… on estan les llums? Pos a Benicarló, ja se sap que els germans han de compartir-ho tot i si a n’ells els faltaven 200 metros de llum que més fàcil per a la Regidoria de Comerc vinarossenca que deixar als benicarlandos les pagades per l’Associació de Pubs.

Aquest any són unes pre-festes marcades per la campanya electoral, ganes tenim de qué arribe demà 20, votem i comencem a gaudir del Nadal, em fa l’efecte que en general s’ha produit una parada molt grossa que ens té a tots una mica retinguts i no només en despesa sinó també en emocions i en ganes de festa a l’espera de què passe el dia senyalat.

Però passarà, tot aplega, i per fi gaudirem d’unes festes on compartirem amor i discussions en família, penseu que és el més normal, molts només ens veem una vegada a l’any i aprofitant la situació, bé haurem de dir el que pensem, no pot ser quedar-nos tot un any en la cosa dins… i al cap i a la fi la nadala ja parla de “Ande, ande, ande la Marimorena. Ande, ande, ande, que es la Nochebuena” o siga que no és nou, si s’armava abans com no s’ha d’armar ara.

I aplegarem a la festa més dessitjada pels nostres menuts la “Cavalcada de Reis”, primer passarem la de l’importat Papa Noel, mira podríem recuperar la de l’“Heraldo Real” anunciant la vinguda del Macs, però no, com de costum millor lo nou que l’antic.

Que els Reis us porten a grans i xiquets tot el que us mereixeu i que a cap llar  falte un plat de menjar en tot 2016.

Bones Festes a tots.