ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MIGJORN: «REIS I JOGUINES»

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MIGJORN: «REIS I JOGUINES»

890

Aquesta setmana que hem passat ha estat marcada per l’acabament de les festes de Nadal, i per concloure-les, la tradicional arribada dels Reis Mags d’Orient amb la seua cavalcada pels carrers del nostre poble.

A Vinaròs per no ser menys que les grans capitals també ha hagut polèmica Reial, si be aquí no s’ha centrat en la vestimenta més o menys carnavalesca que portaven o en si eren Mags o Magues. Aquí la polèmica la treuen aquells que sempre li busquen els tres pèls al gat, aquí va ser pel no repartiment de regals a la porta de l’Ajuntament. Pel vist sembla que a la cavalcada i a l’empresa organitzadora si que li van donar el vist i plau.

La nostra valoració a aquest fet és molt positiva doncs recordem aquells anys en que portàvem els nostres fills a vore la cavalcada i havíem de justificar sempre el perquè repartien joguines a uns xiquets i a ells no els cridaven mai. Anys enrere, els agraciats eren xiquets amb menys recursos i com a tal semblaven assenyalats. Posteriorment els fills d’alguns determinats funcionaris o amics eren els afortunats a qui els Mags repartien les seues prebendes. L’alegria dels que reben sempre ompli de satisfacció però, la cara d’aquells que es queden mirant és també molt lamentable. Per tan i en ànim de no discriminar a ningú ens sembla molt be que l’acte conclogue en les paraules reials i tots cap a casa a vore el que pot ser els havien deixat.

Res a dir, tot el contrari, d’aquells actes “privats” en que Reis o Patges reials reparteixen joguets. Ens han dit que en les “Camaraes” van repartir algun joguet o l’acte organitzat per la Caixa Rural. Fins i tot algunes colles d’amics també organitzen el seu corresponent repartiment de regals. Tot meravellós, i ens podem imaginar les caretes dels xiquets entre sorpresos i emocionats quan reben de ses majestats els regals que els porten des de l’Orient.

Una cosa que si que demanem des de la nostra Associació: que ens diguen quan ha costat i quan costava organitzar aquesta cavalcada. Demanem saber els números i llavors podrem valorar el treball de la regidoria i del regidor encarregat de portar endavant aquesta tasca, tot i que el resultat de l’espectacle d’aquest any per nosaltres va estar d’allò més be. Per acabar desitjar a tothom que passeu un bon dia de Sant Antoni i de Sant Sebastià. Vinaròs, 10.01.2016.