Mercatxef, un èxit: Marc Casanova guanya el primer premi i Oriol Vidal,...

Mercatxef, un èxit: Marc Casanova guanya el primer premi i Oriol Vidal, el segon

976
Primer premi.

El Mercat de Vinaròs va acollir ahir la primera edició de Mercatxef, un concurs de cuina per aficionats, basat en el sistema de funcionament dels programes televisius dedicats a la cuina. Vuit participants, acompanyats per un ajudant, disposaven de dues hores per preparar les seues receptes, en un espai preparat a aquest efecte a la plaça interior del Mercat totalment obert al nombrós públic assistent, que podia observar en tot moments els avanços dels concursants. Prèviament, els concursants disposaven de pocs minuts per recòrrer les parades del Mercat i triar -amb un preu màxim de 30 euros- dels ingredients amb què preparar les seues receptes.

El veredicte del jurat -format pels xefs Inma Albiol, Jordi Roca, la dietista Carla Escuder i Carlos Bautista, concursant de MasterChef Júnior- determinava que el primer premi era per al plat «Rap amb rovellons i aire de llima», preparat per Marc Casanova, amb Aleix Esteban com a ajudant. Tots dos són veïns de Vinaròs i estudiants de 2n de Cuina al Centre Integrat de Formació Professional de Benicarló i explicaven que «en la preparació del plat hem aplicat les tècniques que aprenem a classe: hem confitat el rap, preparat un aire de cítrics i flamejat els llagostins «. Rebien un menú per a dues persones al Restaurant Bergantín i un xec de 60 euros per comprar al Mercat.

 

segon premi.
segon premi.

 

El segon premi, dotat amb un xec de 40 euros per comprar al Mercat corresponia a Oriol Vidal i el seu ajudant Adahara Calvo, de només 14 anys i cuiners aficionats, amb el plat «Tomata de penjar farcida de allioli amb sardina de casc i esferificació de ou «.