LA TAULA DEL SÉNIA PARTICIPA AL CONGRÉS EUROPEU DE PATRIMONI

LA TAULA DEL SÉNIA PARTICIPA AL CONGRÉS EUROPEU DE PATRIMONI

832

La Taula del Sénia, que va rebre el premi Unió Europea/Europa Nostra pel Paisatge Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia al 2014, ha participat al Congrés Europeu de Patrimoni a Madrid, patrocinant la projecció de la pel·lícula L’Olivera, assistint a la inauguració de l’exposició «Reconeixent el patrimoni espanyol a Europa» per la Reina Letizia, i finalment a l’acte de lliurament dels Premis UE/Europa Nostra 2016 per Plácido Domingo i el Comissari Europeu.

La Mancomunitat de la Taula del Sénia  participa activament al Congrés Europeu de Patrimoni que se celebra a Madrid del 22 al 27 de maig. A continuació, es descriuen els actes més destacats. 

El diumenge (22/05) patrocina la projecció de la pel·lícula L’Olivera, dirigida per Iciar Bollain, escrita per Paul Laverty i rodada a la zona, que tracta el tema de l’espoli de les oliveres mil·lenàries. Per aquest motiu la Mancomunitat va signar un Agermanament amb la productora de la pel·lícula (Bruna Films) i han realitzat una sèrie d’actuacions conjuntes, tant a Madrid com a la zona.

El dilluns, dia 23 de maig, el President i la Gerent de la Mancomunitat assisteixen a la inauguració de l’exposició «Reconeixent el patrimoni espanyol a Europa» l’el Col·legi d’Arquitectes de Madrid per la Reina Letizia, en la qual es mostren les millors imatges de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia que van obtenir els Premis Unió Europea / Europa Nostra en el 2014 i el d’Hispània Nostra / Fundació Banc Santander en el 2013.

El dimarts (24/05), assisteixen també a la cerimònia de lliurament dels Premis UE / Europa Nostra 2016 en el Teatre de la Zarzuela per Plácido Domingo i el Comissari Europeu de Cultura, Tibor Navracsis, així com a la recepció posterior en el Cercle de Belles arts.

Aprofitant la visita, els representants de la Mancomunitat parlaran també amb la Presidenta, Araceli Pereda, i altres dirigents d’Hispània Nostra sobre la XXXV Reunió d’Associacions d’Hispània Nostra que se celebrarà aquest any a primers d’octubre al Territori Sénia.