L’Ajuntament aposta per la construcció d’una nova piscina coberta a Vinaròs

L’Ajuntament aposta per la construcció d’una nova piscina coberta a Vinaròs

1028

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i el regidor d’Urbanisme, Jan Valls, han anunciat aquest matí que, després de l’última sessió plenària extraordinària celebrada dilluns passat, tots els grups polítics representats, a excepció d’un, van votar a favor de la construcció d’una nova piscina coberta climatitzada a Vinaròs.

 

Aquest projecte ja havia estat aprovat en 2009, dins del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana i amb un pressupost estimat de 2,7 milions d’euros, però en administracions posteriors es va canviar per la creació d’un carril lúdic recreatiu a l’Ermita, el qual no es va arribar a realitzar.

 

Finalment s’ha decidit tornar a la proposta inicial per aprofitar aquesta inversió, el que ha estat possible, ha explicat Pla, gràcies a un recent canvi legislatiu del Consell impulsat per aquest i altres ajuntaments. A més, s’ha aconseguit prorrogar el termini per a dur a terme aquesta obra fins a mitjans de 2019.

 

«Apostem per la piscina, en substitució del carril lúdic, perquè aquesta subvenció és per a equipaments socioculturals i creiem per tant que la primera proposta s’ajusta millor a les necessitats que té Vinaròs en aquest sentit. D’altra banda, pensem que el carril lúdic es podria realitzar igualment a través d’altres ajuts, com els que preveu l’Estratègia Urbana de Desenvolupament Sostenible Integrat (Dusi)», ha indicat l’alcalde.

 

D’altra banda, Jan Valls ha explicat que s’ha fet una anàlisi del projecte original de la piscina coberta i s’han plantejat diverses actualitzacions. En primer lloc, ha esmentat la ubicació, que per qüestió d’accessibilitat es canviarà de la Ciutat Esportiva a l’Av. Leopoldo Querol.

 

«També es pretenen modificar alguns aspectes de disseny interior i exterior, agregant un gimnàs i diverses sales multiusos que no estaven contemplades inicialment, però que avui sí són factibles amb el mateix pressupost a causa de la baixada dels preus en el sector de la construcció», ha indicat Valls.

 

Finalment, s’ha realitzat un estudi d’optimització energètica, perquè dins el projecte s’incloguin algunes millores en aquest sentit, com una coberta ventilada, una caldera de biomassa, un sistema geotèrmic per a la climatització o la incorporació d’una manta tèrmica que ajudarà a reduir els costos d’explotació de 76.824 a 42.903 euros anuals, amb un estalvi de més de 400.000 euros en 10 anys.

 

S’espera que en les pròximes setmanes, i després de presentar tota la documentació requerida, la Generalitat Valenciana aprovi oficialment aquest canvi de projecte i puguin avançar així els tràmits perquè pròximament s’iniciïn les obres.