Exposició fotogràfica 600 anys de l’aparició de la imatge de Sant Sebastià

Exposició fotogràfica 600 anys de l’aparició de la imatge de Sant Sebastià

893

ALFREDO GÓMEZ

Amb motiu del 6º Centenari de l’aparició de la imatge de Sant Sebastià allà per l’any 1416 en una humil casa del carrer Sant Joan, aquest any s’estan duent a terme tot un seguit de actes i activitats relacionades amb aquesta tradició de fe popular. Entre elles, el proper dia 23 de setembre, a les 19 hores, s’inaugurarà en la Capella de Santa Victòria una mostra fotogràfica dedicada a tal esdeveniment, en concret una exposició realitzada per l’empresa Conceptes, sobre la base de les fotografies realitzades per José Luis i Alfredo, i impreses a gran grandària, tant per evocar la magnificencia del centenari com perquè puguin ser contemplades en tota la seva esplendor.

A través d’una vintena llarga de fotografies tant color com en blanc i negre, es mostra el camí tant físic com de sentiment, de la imatge, la relíquia i el poble, entre aquests espais físics: l’ermita, la ciutat (Arciprestal i carrer Sant Joan) i el mar, com un nexe d’unió simbòlic entre espais sagrats, fe i religiositat popular. No són imatges documentals, sinó petits detalls, instantànies, gestos captats a l’atzar, visions zenitals i mirades perdudes, escollides a consciència. Les mateixes aniran acompanyades, seguint el seu recorregut visual, per uns fragmentosn poètics que Mª Carmen Gómez ha escrit expressament per a aquest centenari.